Práce pouze v noci – dá se to vydržet?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
11
8.10.25 20:31

Já jsem do toho před pár lety šla přesně proto, že jsem si potřebovala odpočinout od lidí. Mně to teda extrémně vyhovovalo, jsem noční pták a nejlíp spím ráno. 😀 Vstavala jsem taky kolem druhé, třetí, celé odpoledne volné, mně to (časově) vyhovovalo, ale já zase nemám problém si ten režim celkem libovolně pretáčet, spím dobře kdykoli (a taky mi bylo asi 25 a zůstala jsem u toho jen rok).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
8.10.25 23:53

Já už 4 rok jedu jen noční. Pro mě to je paráda. Chodím od 22.-6., když chci, mám přesčasy (12ky). Dopoledne si jdu lehnout a pak mám celé odpoledne volno. Mě to baví, spánek tím nijak netrpí a tělo taky ne. :nevim: :)

• Citovat
  • Upravit
15558
9.10.25 00:27
@janulicek89 píše: Více

Podle mě, dělat v kuse jen noční směny, přece jen znamená určitou zátěž pro celý organismus a proto je to všechno, víc než pochopitelné…
Proč asi myslíš, že jsou zrovna příplatky za noční? ;)
Ono je opravdu velký rozdíl mezi spánkem v denních hodinách a v těch nočních, kde se krom jiného předpokládá i určitý noční klid a tma. :P
No a ve dne, ti to už opravdu nic a nikdo nazaručí. Dokonce ani ty nejtemnější žaluzie a ani ta nejlépe udělaná izolace v mezi bytovém prostoru. :D
Věř mi, vím o tom své…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13095
9.10.25 06:12

Ne. Příplatky za noční směnu nejsou jen tak, že by zaměstnavatelé chtěli někomu přilepšit.
Rozhodíš si biorytmy, budeš chronicky nevyspalá. Rodina bude žít přes den a ty v noci a pak ještě budeš zajišťovat provoz přes den. S tím vyspáním se, to si taky nemaluj, noční klid je 22-6, takže v době kdy plánuješ spát, tak moc ticho nebude. Začneš hubnout nebo tloustnout. Zdravotně se to na tobě podepíše, obzvlášť pokud plánuješ zůstat 2 roky. Nevím, jak staré děti máš, ale to budou běžné v noci samy doma?
Určitě jsou lidé, kteří to zvládají ale asi jich moc není, nic zdravého to taky není a za mě to víc uškodí než přinese. Zdraví máš jen jedno.
Jdu dočíst.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
9.10.25 08:21

K tomu spánku přes den. Pořídili jsme zatemňovací závěsy, špunty do uší a spala jsem jak mimino.
Pokud chceš mít jistotu tmy, pořiď si venkovní rolety.
Zase těch lidí, kteří dělají noční směny není málo. Záleží čistě na organismu, jak to zvládne. A rok, dva není tragédie na zničení organismu, pokud Ti to bude sedět.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
9.10.25 08:22

Vloženo 2×

Příspěvek upraven 09.10.25 v 09:35

• Citovat
  • Upravit
23
9.10.25 08:25

Já bych to aspoň zkusila. Zjistila bych, jestli mi to vyhovuje, nebo ne. Úplně do konce života bych asi něco takového dělat nedokázala, ale na určité období by to možná bylo fajn ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Vodnář-u-Topolu
9.10.25 15:19

Záleží na tom, jaké jste povahy, ze skřivana sovu neuděláte a naopak.

• Citovat
  • Upravit
253
11.10.25 00:45

Jasně naopak to bude víc klidný jen budeš mít prostě režim naopak jako víc lidí

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
37
11.10.25 21:06

Myslím si, že to bude i lepší než pracovat na směny, já mám třísměnný provoz a je to děs, než se to přes víkend srovná a pak zase jiná směna no hrůza.. noční je ideální, celé odpoledne volné, při ranní já třeba vstávám ve 4,jsem celý den rozlámaná, při odpolední celý odpoledne zabité..brala bych to jako plus, zkus to ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6038
11.10.25 22:15
@Vanilkaaa píše: Více

Tato trojzmenna praca by mala byt zakazana. Presne ako hovoris - dorovnas ten rozdiel a hned zase zmena.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
671
12.10.25 07:06

Taky jsem dělala jeden čas jen noční. Přes den jsem byla k. o, bez energie a třeba zařídit si dopoledne lékaře nebo úřady byl problém. Pořádně jsem se přes ten den nevyspala nikdy. Ze začátku jsem si to idealizovala jak to bude super, dělat v noci mi nikdy nevadilo a den je přeci celý volný. Nakonec jsem byla ráda, že jsem si našla jinou práci. Dneska bych stálou noční nedělala ani kdybych byla 50tis.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24536
12.10.25 08:07

Bratr takto pracoval dobrovolně několik let, pochvaloval si, že má aspoň na práci klid a nikdo mu nestojí za zadkem. Se spánkem ve dne problém neměl. Ovšem bylo mu do třiceti, dnes by to už nedal. Na celý život to rozhodně není.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15450
12.10.25 08:31
@Anonymní píše: Více

Na dovolené byly rolety a jeste okenice. V místnosti byly úplná tma. Spala jsem jak miminko. Když jsem se vzbudila, tak jsem myslela, že je noc a spala dál. Úplně mě to osalilo. A to já spím málo a mám problém s usínáním, když mě něco vyruší. Takže by se mi hodily okenice i domu.

Já osobně bych noční nedělala. Nezvládla bych je. Ale mladší bych to třeba zvládla. Jde i o to, jestli by to bylo každý den a 5 dní v týdnu? Mně to prijde šílené. Pro mě osobně je lepší jít do práce a pak po práci udělat to, co zvládnu. Naopak mi to přijde náročnější. Strávit celé odpoledne třeba sportem, výletem s dětma, práci kolem domu… A pak jít na celou noc do práce.

Pokud práci přijmes a nebude ti to vyhovovat, budeš muset hledat novou práci?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
12.10.25 11:05

Jen me zajímá, kdo dělá stále noční, jak to máte o víkendech? Ja jsem si noční zkusila jako mlada a nezvládla jsem, spánek přes den strasny, spala jsem jen pár hodin a každou chvili jsem byla vzhůru. Byla jsem uplne vyrizena. Chápu ze kdybych v tom zůstala, asi bych s enejak prenastavila časem, ale kdyz je pak rodina, která je o víkendu vzhůru normálně přes den a v noci spí tak co? To jde si to na dva dny otočit a pak zas na tu noc?

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat