Práce řidiče, řidičky

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Anonymní
11.1.13 20:09

Práce řidiče (-čky), poraďte

Ahoj, prosím o radu.
Jako asi spousta mamin na MD nebo RD bojujeme s financemi. Proto jsem si projížděla na netu stránky ÚP a našla jsem práci jako řidič - rozvozce. Což by mě velmi bavilo.
Jenže se trochu bojím - řídím ráda a docela dobře, mám už najeto spoustu tisíc km, to mi vrásky nedělá, ale z čeho mám strach je, že se mi „pokazí“ auto, nebudu (ve velkých mrazech) jej schopna nastartovat, atd., atd.
Prostě vše, co se týče údržby auta. Já si umím tak akorát vyměnit kolo, natankovat benzín, dolít vodu do ostřikovačů, max. do chladiče a tím to pro mě hasne. Nic víc. Manžel mi vždycky říkal: „co se staráš, máš mě, tak to nech být“. Dobrý, ale teď bych v práci asi těžko řekla „mám na to chlapa“… :roll: :zed:
Je tu někdo, kdo poradí, co bych se měla naučit? Nebo hned na začátku informovat zaměstnavatele, že já jsem řidič a ne mechanik? Tak tu práci dá někomu jinému. :(
Ještě ji sice nemám, ale právě kvůli těmto obavám se bojím tam zavolat. :nevim:

Omlouvám se za anonym, stydím se za to. :oops:

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
72725
11.1.13 20:12

V takové případě u sebe vozíš papíry s čísly, na která v případě problémů volat, takže bez obav… ono stejně, protože je to služební auto, tak vesměs ke každýmu prdu voláš buď policajty - sebemenší ťukanec, nebo firmou stanovenou opravnu, odtahovku, servis a pod.. oni Ti to sami řeknou…

Příspěvek upraven 11.01.13 v 20:17

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35740
11.1.13 20:13

Myslíš že kazdej chlap umí spravit auto? :mrgreen: ten muj možná vyměnit žárovku

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23847
11.1.13 20:21

No a co ten zaměstnavatel má vůbec za auta? Jestli je to nějaká větší firma, tak se to dá zjistit. Jezdila bys s osobákem nebo dodávkou? Silně pochybuju, že ty chlapi uměj něco víc než vyměnit kolo, možná ani to ne. Když se pos.ere auto, tak to leda dotáhnou někam do servisu na diagnostiku a nazdar, co bys na tom chtěla spravovat? Maaximálně tak vyměnit žárovku ve světlech a i to je u některých aut na to to odvézt do servisu :mrgreen:
Jediný co vím, proč dopravci nebrali ženský jako řidičky byl fakt, že řidič zhusta musí pomáhat při vykládce zboží a průměrná ženská prostě neunese to, co průměrný chlap, ale to mluvím spíš o nákladní dopravě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31278
11.1.13 20:37

Přítel jezdí náklaďákem, jeden čas i kamionem s tandemem a nikdy si nic sám neopravoval, vždy zavolal na firmu, zaměstnavateli, že je v tom a tom problém a oni servis zajistili. Možná nějakou drobnost, ale to jen z důvodu, že kvůli prdu se dává auto na servis na kolik dní, a když chtěl jezdit v „tom svém“, tak si to radši zflikoval sám…´
Dneska už si skoro nikdo, ani soukromník ani zaměstnanec na autě nic nedělá, navíc jako zaměstnanec, pokud bys něco posr… tak by ti to tak akorát dali k náhradě, za což to nestojí…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20518
11.1.13 20:50

Jsem přesvědčená, že pokud budeš řídit služební ato ve vlastnictví firmy, tak na něj stejně nesmíš šahat. To se ostatně ani nesmí u aut z autorizovaných servizů ve vlastní péči, páč jinak servis řekne - jó, to jste si podělali vy tím, že jste se to pokoušeli sami blbě opravit… takže v tomto směru bych obavu neměla. Stejně bys to musela nějak řešit volat sevis, atd. Spíš bych se snažila mít ve smlouvě nebo v nějaké dalš dohodě přesně postup, co máš dělat, koho volat, atd. Právě abys byla obliga, až se stane.

Mně se jednou stalo, že se mi vysypal zámek u auta. Blbost. jenže byl večer a auto nešlo zamknout. tak já na ulici před firmou musela počkat, až přijel z autorizovaného servisu sevisák a něco s tím zámkem vyvedl. To bylo blbý, no. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
11.1.13 21:18

Děkuji všem za reakce, potěšily jste mě. Hned v pondělí tam zavolám a zkusím to. Teď ještě doufat, že mě vezmou. :think: Jinak je to rozvoz jídel.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat