Práce s dětmi, seniory, nebo dětmi postiženými

187
13.10.13 18:12

Práce s dětmi, seniory, nebo dětmi postiženými

Ahojky, holky, jsem ve 3. ročníku Obchodní akademié v Třebíči po-té bych ráda po skončení střední školy, nejlepé pedagogickou vysokou nebo nějakou vyšší školu? Co by jste mi doporučili, pracovat bych chtěla nejlepe s dětmi malými. Např. pracuji jako praktikantka a vedoucí v DDM Třebíč, jezdím na letní a zimní tábory jako oddílák. Tak bych se chtěla zeptat, jestli neznáte dobrou školu co po ekonomce? Případně kde v blízkosti Třebíče by byly vhodné si udělat nějaké kurzy pro mě určené co by bylo dobře? Děkuji za rady ;) :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
187
14.10.13 13:55

Porádí te mi, prosím? :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1685
14.10.13 14:07

Pracovala jsem v Domově pro děti s postižením a pro pozici pracovníka v sociálních službách (takový ten běžný pracovník v přímé péči - vychovatel, pečovatel atd.) tam stačilo mít kurz - buď si ho člověk platí sám nebo ho platí zaměstnavatel (ale u nás to bylo pod podmínkou tuším 4 let práce v zařízení - aby se jim ta investice vyplatila, při odchodu dříve člověk musel kurz doplácet). V jiných zařízeních ale třeba budou více dbát na vzdělávání i těch „nižších“ pracovníků a určitě aspoň nějaké kurzy nebo vyloženě tímto směrem zaměřenou školu upotřebíš.

Pak jsou takové trochu „odbornější“ pozice, kde člověk k té práci vyloženě potřebuje VŠ titul - například různé organizace typu Raná péče, PPP atd. Proto, pokud se ti chce na VŠ, tak bych volila obor Speciální pedagogika (jsou i různě zaměřené nebo naopak takové všeobecnější, stačí trochu pohledat na netu). Případně Sociální práce/Sociální pedagogika - ale dle mého se více vyplatí ta speciální, neb s tou může člověk pracovat i jako sociální pracovník (neplést s pracovníkem v soc. službách - viz výše, to je ten v přímé péči o klienty různých domovů/ústavů), se Sociální prací ale jako speciální pedagog pracovat nelze - tedy na pozicích, kde ten titul vyžadují.

Snad jsem ten román napsala trochu srozumitelně a k něčemu ti to bude. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
187
15.10.13 16:13

Děkuji, a ty kurzy se dají dělat kde, jsem z Třebíče, kde jsou nejbližší možné kurzy? Díky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 166 recenzí

Digital

• (4.2) + 99 recenzí