Práce s epilepsií

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Anonymní
1.8.22 00:35

@JirkaKvasnička Já si udělala vš, u které jsem v klidu a nic mi nehrozí. Záchvaty nemám. V práci o mé nemoci nikdo neví. Prošla jsem u jejich lékaře. Řekl, že v pohodě. Bez vš v původním oboru jsem práci těžko hledala.

• Citovat
  • Upravit
5.8.22 13:56

No já bohužel epilepsii neutajím se mnou mlátí i ten kardio defiblyrator. :/

Udělal jsem VOŠ v Kutné Hoře o 3 roky déle jsem nastoupil na ČVUT s podobným úmyslem o chlup ale Ing. u jména mám. Bohužel bylo mě to k ničemu.

sem tam si ba naopak říkám že jsem měl být už na ZŠ za blbce. Byl jsem ten šprt z kterého si ostatní dělají boxovací pytel. Když mě bylo 13 tak mě 7 spolužáků zmlátilo. Od té doby mám epilepsii a kardio defiblyrator. Zlámaný žebra těžký úraz hlavy. Možná kdybych se vykašlal na učení tak dnes mě nic není.

Vtip nakonec dostali za to 2 z chování.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
20.8.22 12:20
@Anonymní píše:
@JirkaKvasnička Já si udělala vš, u které jsem v klidu a nic mi nehrozí. Záchvaty nemám. V práci o mé nemoci nikdo neví. Prošla jsem u jejich lékaře. Řekl, že v pohodě. Bez vš v původním oboru jsem práci těžko hledala.

A co jste si prosím dělala za VŠ? Taky bych potřebovala být v klidu, a bez VŠ takovou práci nemůžu sehnat.

• Citovat
  • Upravit
353
20.8.22 13:48

Je mi líto tvé situace. Jsem na tom jinak než ty, ale tvůj zdravotní stav se třeba taky časem zlepší. Měla jsme epi v dětství, pak sem byla na dně, jelikož mě doktoři nechtěli pustit jakou jsme chtěla. No nakonec jsme s mamkou ukecali dětského doktora a razítko mi dal. Vše v poho, žádný záchvaty jsme už neměla. I tak byl problém řidičák, kdy jsme dělali ve 2haku traktor a ve 3 auto. Oba jsem mohla dělat až ve 3taku, kvůli nějakým tem lhůtam. Ve 3 už jsme byla i bez léků. Doteď mám klid, dělám práci snů, mám krásnou dceru..
Když si vzpomenu, jak sem si přišla blbě, ještě to babičky pořád resili, vše mi zakazovali. Po pár letech se to otočilo a sem úplně v klidu. Tak neves hlavu.
Hledala bych práci bez stresu a co mě bude aspoň trochu bavit, bez směn. Epilepsii bych neříkala na prvním pohovoru. To bych pak případně řešila až s doktorem na vstupní prohlídce. Ten to posoudí líp a třeba se sním i nějak domluvíš. Já když jsem šla do první práce, tam mi nechtěl dát razítko, byla to práce se zvířaty na brzké ranní vstávání- 4hodiny. Ptal se, tak sem mu řekla pravdu, že tuto práci jsem do teď dělala brigádě a v pohodě. Dal razítko a bylo.. kdybych tam začla koktat a byla nejistá, razítko by mi určitě nedal.
Hlavu vzhůru a hodně štěstí. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3
4.7.24 09:17

Práce pro Epileptika

Zdravím vás chci se zeptat jestli náhodou nevíte jakou práci může vykonávat člověk co Má Epilepsií, nemůže pracovat ve Výškách, Noční Směny, Obsluhovat stroje, Kdekoliv kde blykají světla. Jsem z Brna a pobírám první stupeň Invalidního Důchodu a ještě platím dluhy a dělal jsem pod firmou Olman ale s Vedením jsem si nesedl, protože mě jako Epileptikovi dali několik úseku na uklízení a ostatním lidem co mají jiný zdravotní problém tak jím dali jenom jeden úsek a když jsem to Vedení slušně řekl tak to se mnou ukončili. Takže vás chci požádat jestli nevíte co bych mohl dělat za práci ve svých 27 letech a to i přesto že jsem vyučený Zahradník a Pekař ale i tohle nemohu vykonávat. Děkuji a přeji hezký zbytek dne 🙂 🙂

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
4.7.24 09:39

@Filda27 záleží, jak jsi na tom zdravotně, jak často máš záchvaty.
Poptala bych se na pracovním úřadě na rekvalifikace. Práce pekaře může mít blízko k pozici cukráře.
Pak mě napadá klidně i prodavač, práce pro charitu, neziskovky, chráněné dílny, třeba se poptat i domovech seniorů…
Hodně štěstí :mavam:

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
4.7.24 09:48

Epi máme v rodině několikrát
Jedna pracuje v kanceláři velké firmy, nevim co přesně ale prostě s papíry.
Druhá po operaci pracuje v kuchyni jako pomocná síla na 3/4 úvazku.
Máma je 30 let v důchodu.

Nenabízeli ti vagovou stimulaci? Někomu to záchvaty vyruší úplně.

• Citovat
  • Upravit
3
4.7.24 09:48
@Anonymní píše: Více

Tak zdravotně jsem na tom tak že mi nedělají dobře výkyvy počasí, na tu Epilepsií beru léky, a co se týče Epileptických Záchvátu tak ten jsem měl naposledy minulý týden v Neděli při těch vysokých teplotách. A chráněné dílny nevím jaké jsou po Brně, protože jedná skončila v Insolvenci🤷 🤷. A kdybych chtěl si udělat rekvalifikaci tak bych musel jít na Úřad Práce tam kde se hledá zaměstnání že?? A pokud něco stojí ta rekvalifikace tak kolik se platí a jestli to platí stát a nebo si to musím zaplatit sám?? Jo a nemohou řídit ani Auto. Díky za radu 🙂 🙂

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3
4.7.24 09:52
@Anonymní píše: Více

Dobrý den paní Doktorka mi nenabízela vagovou stimulací. A pokud se mohu zeptat co to je ta vagová stimulace?? Děkuji za radu a odpověď 🙂 🙂

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí

Dětská mast

• (4) + 115 recenzí