Práce sanitáře, sanitářky
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
- Citovat
- Upravit
No tak to mi teda přijde lepší dělat dvanáctky a mít pak víc dní volna než chodit někam denně po osmi hodinách. Nejvíc se mi líbí ten příklad krátký a dlouhý týden..děkuji za odpovědi.
- Citovat
- Upravit
@danyk píše:
U nás se dvě holky střídají v denních směnách dlouhej/krátkej tejden. Tedy D, D, -, -, D, D, D. V dalším týdnu. -, -, D, D, -, -, -. Pokud jsou dovolené, jedna dovolenkuje a druhá dělá jen ranní od pondělí do pátka. Většinou, i když jedna onemocní, tak se najíždí na ranní, aby byly pokryté všední dny. Takže ta zbylá přichází o příplatky za víkend a sestrám o víkendu chybí pomocná ruka.
A můžou se vůbec dělat 3/12po sobě? U nás teda rozepisuje směny staniční a je to teda každý měsíc jinak, směny denní, noční cca 15 směn do měsíce, záleží taky na dovolených, marodění atd.Je výhoda, že než napíše směny můžem si dát požadavky např. lékaři, oslavy atd.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Jako lékař bych to nešla dělat ani omylem, bohužel. To bych spíš šla dělat třeba asistenta pedagoga.
- Citovat
- Upravit
Kamarádka tuhle práci taky nějakou dobu dělala a nevydržela to, ne kvůli pacientům a práci, ale sestrám, chovaly se k ní, jak k nějaké spodině. Prý všichni, co ten kurz dělali, kvůli tomu vzali roha.
- Citovat
- Upravit
@Anonymní píše:Úplně chápu.
Kamarádka tuhle práci taky nějakou dobu dělala a nevydržela to, ne kvůli pacientům a práci, ale sestrám, chovaly se k ní, jak k nějaké spodině. Prý všichni, co ten kurz dělali, kvůli tomu vzali roha.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@toma0105 dělám v pohodě i 4, ale to je na mou osobní žádost (domluvím si kvalitní hlídání a oddělám co nejvíc D směn na úvazek a vím, že kdyby onemocněly děti, že nebudu chybět), staniční sama rozepisuje maximálně 3. Obecně máme hodně požadavků asi všechny, takže standardní režim dlouhej/krátkej máme málokdo, spíš je to takové rozhašené podle požadavků.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anonymní píše:
Hele jak kde, já to dělala na 2 různých místech a sestry v pohodě. V nemocnici i často přiložily ruku k dílu, i když to nemaj v popisu práce a neměly problém třeba přebalit nebo vykoupat pacienty, někoho nakrmit, prevlikat postele, i když to byla práce jenom nás sanitarek
jde o to jakej chytis kolektiv, my tam byly samý mladý holky tak sme to braly tak, že vzdělání nebo ne, sme si rovné
ale občas se objevila nějaká starší a bylo fuk jestli sestra nebo sanitářka, ale dělaly ze sebe něco víc ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Kriss Tina jj, asi si kapla na dobrou partu
ona byla ve Fakultní nemocnici v Brně a kolikrát mi i volala a plakala, co ji tam dělaly, přitom to je takový sluníčko. Tam ty sanitářky oddřely všechno i za ty sestry. Ty si prý seděly zavřený v tom jejich kutlochu s kafíčkama a na pc si hledaly hadry. To chování tam prostě otřesný.
- Citovat
- Upravit
Ja pracuji jen na ranni. Svatky vikendy volne. Ja pracuji jako ambulantni sanitar. V ambulanci ne na oddeleni. Tam chodim jen obcas vypomahat. Ma prace je v doplnnovani materialu a leku. Doprovazim pacienty na vysetreni.. merim tlak, saturaci, teplotu.. odnasim vzorky do laboratore, davam pidepisovat souhlasy.. a odvadim pacienty na oddeleni.. ukladam na luzko, pomaham oblect do pyzama donesu caj.. a jdu zpet do ambulance… Chodi nam planovane prijmy a hlavne tedy jezdi erzety..
- Citovat
- Upravit
Já pracovala jako sanitářka na interně - neskutečná dřina - odnos vzorků několikrát denně po celém areálu nemocnice, odvoz pacientů z/na vyšetření, převlákání postelí, hygiena pacientů, můžu popravdě říct, že jsem si za celých 8 hodin nejen nesedla, ale občas se ani nestihla najíst. Potom jsem přešla na LDN, tam jsem dostala přidáno k tomu všemu ještě papírování, krmení pacientů. Mě ta práce ale opravdu bavila a baví…a výhoda byly ranní směny, volné víkendy. Velká nevýhoda - minimální mzda - bez jakýchkoli příplatků či odměn. Ve finále jsem zjistila, že uklizečky berou více, neboť mají příplatky právě za ty víkendy. Nesnižuji žádnou práci, ale pravda je, že ony si uklidily to svoje a mohly domů s čistou hlavou…
Takže jsem se před časem rozhodla, že změním teritorium…a vyrazila za hranice.
Neskutečný rozdíl - jak v pracovním nasazení, tak ve finančním ohodnocení. Sice pracuji na ranní a odpolední, a i o víkendech, dojíždím denně celkem dálku, ale opravdu se to vyplatí.
- Citovat
- Upravit
@Anonymní píše:
Já pracovala jako sanitářka na interně - neskutečná dřina - odnos vzorků několikrát denně po celém areálu nemocnice, odvoz pacientů z/na vyšetření, převlákání postelí, hygiena pacientů, můžu popravdě říct, že jsem si za celých 8 hodin nejen nesedla, ale občas se ani nestihla najíst. Potom jsem přešla na LDN, tam jsem dostala přidáno k tomu všemu ještě papírování, krmení pacientů. Mě ta práce ale opravdu bavila a baví…a výhoda byly ranní směny, volné víkendy. Velká nevýhoda - minimální mzda - bez jakýchkoli příplatků či odměn. Ve finále jsem zjistila, že uklizečky berou více, neboť mají příplatky právě za ty víkendy. Nesnižuji žádnou práci, ale pravda je, že ony si uklidily to svoje a mohly domů s čistou hlavou…
Takže jsem se před časem rozhodla, že změním teritorium…a vyrazila za hranice.
Neskutečný rozdíl - jak v pracovním nasazení, tak ve finančním ohodnocení. Sice pracuji na ranní a odpolední, a i o víkendech, dojíždím denně celkem dálku, ale opravdu se to vyplatí.
Vložím anonymně z důvodu uvedení mzdy.
Ano, práce ve zdravotnictví je dřina, jak pro sestry, tak pro sanitáře. Koho ta práce baví, tak je to super.Jsem sestra, kdybych se měla znova rozhodnout, jaké povolání, tak bych neměnila.
Je pravda, že je to lítání celý den-ranní hygiena, laborka, vyšetření…dny, kdy se ani pořádně nenajíme a ještě nám pacienti nadávají. Takže psychick někdy hodně náročné.
Plat-u nás mají sanitáři víc než uklízečky. Už jsme si dvě uklízečky stáhli k nám, že na tom budou holky lépe finančně, i když za mnohem větší dřinu. Jak i oni sami přiznaly, že přemýšlely, zda jim těch pár tisíc za to stálo.
Ještě před cca třemi lety měly holky-směny, víkendy-cca 13 tisíc čistého. Nyní, jak se markantně ve zdravotnictví přidávalo, i holkám, tak mají cca 19 tisíc čistého. Když mají nějaké přesčasy, tak jim je hned bez problémů proplatí, takže je to o nějakou tisícovku víc. Teď jsou spokojený, dokonce máme i několik nových sanitářek, což dříve byl veliký problém někoho sehnat.
Takže to shrnu-peníze nejsou špatný. Ale práce je očistec-hovna, hovna, hovna, blitky, chrchlance všude, lidi dělají bordel všude…humus se v tom hrabat. Není to na každého.
- Citovat
- Upravit
Přeji příjemný večer, měla bych možnost nastoupit jako sanitarka na jip, nebo chirurgii. Všude jak píšete se stará o pacienty jako hygiena? Někdo na to nemá, tak se ptám. Známá tohle vůbec nedělala a byla sanitarka. ![]()
- Citovat
- Upravit
@Anonymní píše:
Přeji příjemný večer, měla bych možnost nastoupit jako sanitarka na jip, nebo chirurgii. Všude jak píšete se stará o pacienty jako hygiena? Někdo na to nemá, tak se ptám. Známá tohle vůbec nedělala a byla sanitarka.
Záleží co budeš mít jako náplň práce, pokud starani se o ty lidi na jednom oddělení, tak je součást i ta hygiena, pak je sanitář centrální a to jsou spíš ti jak třeba převáží lidi po vyšetřeních, sem tam někoho doprovodíš, prevezes na posteli nebo vozíku, tak to hygienu nedělají, ale když si na jednom oddělení tak děláš vše.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
U nás když bylo potřeba nebo byla vrchní na nás naštvaná tak se šlo třeba 3 týdny po 6 směnách