Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@vokishka píše:
A? On v tom problem nevidi, stejne si ucitel jen vali šunky, na co vzdělání.
ja vim, neco si tam vpredu povidam, makam 45 minut, ve 12 jdu se skolnim obedem domu ![]()
@matkabagristy píše:
ja vim, neco si tam vpredu povidam, makam 45 minut, ve 12 jdu se skolnim obedem domu
A ještě te kralovsky plati.
@vokishka píše:
A ještě te kralovsky plati.
to by roman asi nerozchodil ![]()
Zajímalo by mě spíš jak takovej absolvent zvláštní školy se může jednou lépe uplatnit Kdys by chtěl mít lepší uplatneni
@matkabagristy píše:
ja vim, neco si tam vpredu povidam, makam 45 minut, ve 12 jdu se skolnim obedem domu
Připomněla jsi mi komentář jednoho klienta v notářské kanceláři: „Ta nána u toho počítače (míněna zapisovatelka) aspoň maká rukama, ale ta druhá kráva (míněna notářka diktující obsah poměrně složité kupní smlouvy) akorát mele hubou!“
@matkabagristy píše:
A 5 mesicu prazdnin, jak se kdysi nekde objevilo. Jo a vejlety s detma
.
@Yorkmut píše:
A 5 mesicu prazdnin, jak se kdysi nekde objevilo. Jo a vejlety s detma.
na kurzu si zalyzujes zadara a dv prolezis na gauci. Tohle zvladne kazdy ![]()
Moje kolegyně šla učit informatiku. Ale ona vystudovala matfyz. Teď si dodělává pedagogické minimum. Já bych to nešla dělat ani za zlaté prase ![]()
Jinak kamarádka studovala základní zvláštní školu. A dotáhla to až v Pardubicích na střední chemickou školu. Ale má to vydřené. V podstatě po příchodu ze školy sedla a šprtala. Aby druhý den prolezla s 3. To bylo maximum, co zvládla. Nicméně maturitu má a má ji jen díky neuvěřitelné vůli a sebezapření. ![]()
@matkabagristy píše:
na kurzu si zalyzujes zadara a dv prolezis na gauci. Tohle zvladne kazdy
že? a já bych řekla, že extra bonus navíc jsou předprázdninové koupáky, tedy u těch odvážnějších - poležíš si u vody, posluníš se, děti se mezitím vyřáděj ve vodě…
@Modesta po informaticich bude v dalsich letech ohromna poptavka. Kolegyni preji, at se v te praci najde.
@sagina píše: že? a já bych řekla, že extra bonus navíc jsou předprázdninové koupáky, tedy u těch odvážnějších - poležíš si u vody, posluníš se, děti se mezitím vyřáděj ve vodě…
nektere se utopi
@Modesta píše:
Jinak kamarádka studovala základní zvláštní školu. A dotáhla to až v Pardubicích na střední chemickou školu.
jsem myslela, že studovala na vejšce obor, aby mohla na zvláštní škole učit, jenže to mi pak nešlo dohromady s tou druhou větou. protože jinak mi slova „studium“ a „základní škola“ v jedné větě nedávaly smysl, musela jsem se nad tím fakt zamyslet
jinak zmiňovanou SŠ neznám, ale na jinou střední chemickou chodila holka (no, kdybych napsala, že ji studovala, tak bych asi byla silně optimistická… ona SŠ brala spíš jako místo setkávání se se spolužáky a tudíž zroj zábavy
) a obecně vzato mi to nepřišlo jako kdovíjak lehká škola, když mi občas mým počítačem prošly její školní materiály
jako pokud to kamarádka dala po zvláštní škole, tak musela fakt mít vůli. předpokládám, že minimálně matiku, chemii a fyziku musela dost dohánět samostudiem, aby pobrala, o co ve výuce jde ![]()
Jj já jí to taky přeji. Ale neumím si to představit. Mě stačí jen učit doma ty moje kaňoury. A to jen hodinu denně a baví je to.
Postavit se před 30 dětí, které jsou ve škole jen proto, že musí, a vidíš na nich, jak strašně je to otravuje… A musíš se snažit je zaujmout, ale přitom si nejspíš říkáš, jestli ta práce není trochu zbytečná… A uznání pořádně žádné.
Hradecká fakulta bere bez přijímaček na technické obory ve 2. kole. Ale když tam chceš jít na peďák, tak musíš mít dobré známky a projít přijímačkami. To mi hlava nebere.
@sagina
Tak pro tu kamarádku to bylo opravdu studium…
Já taky nevím, jak moc náročná škola to byla. Ale ty 4 roky studia strávila v knihách. Za to můžou její rodiče, kteří všude říkali, jak je syn chytrý a ona blbá… No syn lenoch a uchytil se alespoň jako kuchař. Holka chtěla všem dokázat, že to zvládne.
@Modesta ja myslim, ze je dobre, ze na ty pedagogicke obory je sito. Kdyz jsem ucila na gymplu, odchazeli na tyto obory studenti prumerni/podprumerni. No a pak byl na vysce velky odpad, zabalili to casto hned prvni rok. To, ze projdou sitem prijimaciho rizeni, prece jen trochu zajisti, aby se hlasili kvalitni uchazeci s motivaci dostudovat.
Ja si i na epipi vsimla zvyseneho zajmu o ucitelske povolani (pred 10 lety byla situace uplne jina). Myslim, ze k tomu napomohlo castecne nerovnani platu. Bohuzel letosni sliby opet zustaly na papire, takze informatiky budou do skoly lakani na 32 t hrubeho.