Práce učitele

Napsat příspěvek
Velikost písma:
42133
14.8.21 09:02
@sagina píše:
jsem myslela, že studovala na vejšce obor, aby mohla na zvláštní škole učit, jenže to mi pak nešlo dohromady s tou druhou větou. protože jinak mi slova „studium“ a „základní škola“ v jedné větě nedávaly smysl, musela jsem se nad tím fakt zamyslet :mrgreen: jinak zmiňovanou SŠ neznám, ale na jinou střední chemickou chodila holka (no, kdybych napsala, že ji studovala, tak bych asi byla silně optimistická… ona SŠ brala spíš jako místo setkávání se se spolužáky a tudíž zroj zábavy :zed: ) a obecně vzato mi to nepřišlo jako kdovíjak lehká škola, když mi občas mým počítačem prošly její školní materiály :think: jako pokud to kamarádka dala po zvláštní škole, tak musela fakt mít vůli. předpokládám, že minimálně matiku, chemii a fyziku musela dost dohánět samostudiem, aby pobrala, o co ve výuce jde :palec:

Pardubická chemičárna bývala dobrá těžká škola. Teď už je to něco jiného, záleží na oboru, chodí tam i učňák.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
42133
14.8.21 09:11
@Roman18 píše:
Zajímalo by mě spíš jak takovej absolvent zvláštní školy se může jednou lépe uplatnit Kdys by chtěl mít lepší uplatneni
Úplně jednoduše. Buď se pořádně nauč řemeslo, dobrý elektrikář, instalatér, ale i malíř pokojů mají zakázky klidně i na rok dopředu, nebo se douč látku ZŠ, udělej přijímačky na SŠ, uč se, odmaturuj, udělej přijímačky na VŠ, všechny zkoušky, státnice a můžeš se už jen zbytek života válet.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
SAJ
17073
14.8.21 09:32
@matkabagristy píše:
roman je absolvent specialni skoly

Já vím. :nevim: Zkoušela jsem jeho sebereflexi… :think:

A taky jsem byla zvědavá. :mrgreen: A víš co? Do řemesla bude fušovat tobě, já jsem v klidu, já mám očividně méně cool aprobaci. :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
SAJ
17073
14.8.21 09:38
@Roman18 píše:
Zajímalo by mě spíš jak takovej absolvent zvláštní školy se může jednou lépe uplatnit Kdys by chtěl mít lepší uplatneni

Nauč se řemeslo. Zednik, obkladač, dlaždic, instalatér… Cokoli.

Pokud budeš šikovnej, :jazyk: vyděláš si mnohem vic než učitel.

Na studium se vybodni.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
66815
14.8.21 09:48
@SAJ píše:
Já vím. :nevim: Zkoušela jsem jeho sebereflexi… :think:A taky jsem byla zvědavá. :mrgreen: A víš co? Do řemesla bude fušovat tobě, já jsem v klidu, já mám očividně méně cool aprobaci. :pankac:

tak cejak muze ucit kazdy, kdo umi cesky :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1677
14.8.21 09:50
@SAJ píše:
Nauč se řemeslo. Zednik, obkladač, dlaždic, instalatér… Cokoli.

Pokud budeš šikovnej, :jazyk: vyděláš si mnohem vic než učitel.

Na studium se vybodni.

Dobrá studium ne. Remeslo je dobrý. V současné době je řemeslníků prej tak málo že není potřeba ani výuční list třeba na zedníka, podlahare, nebo instalatéra. Ale důležitá je chuť k práci. Zamestnavatele zaucej a praxí se to pak člověk naučí i třeba líp než kdyby měl vyucak v daném oboru.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
SAJ
17073
14.8.21 09:55
@Roman18 píše:
Dobrá studium ne. Remeslo je dobrý. V současné době je řemeslníků prej tak málo že není potřeba ani výuční list třeba na zedníka, podlahare, nebo instalatéra. Ale důležitá je chuť k práci. Zamestnavatele zaucej a praxí se to pak člověk naučí i třeba líp než kdyby měl vyucak v daném oboru.

Jasně, běž do toho! :palec:

Bez legrace, to je fakt dobrej plán. :palec: A hodně štěstí přeju. :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44197
14.8.21 10:06
@Roman18 píše:

Zvláštní školy už neexistují. Jen školy podle paragrafu 16 a školy speciální. Dále školy praktické.

Zcela vážně-u nás je firma spadající pod chráněný trh práce a zprostředkovávají těmto lidem zaměstnání na zkrácené úvazky na různých pozicích-úklidy, roznášení písemností z úřadů- pošta je drahá, rutinní administrativní pozice, realizují i tranzitní(adaptační, uchazeč o zaměstnání má nějakou dobu asistenta) programy v běžných firmách(těchto míst je málo, ale jsou).

Je to hlavně pro osoby zdravotně postižené, které mají status osoby zdravotně znevýhodněné nebo ID. Mezi nimi jsou i absolventi speciálních a spec. praktických škol(máme je tu). Člověk, který je mentálně v pořádku, je v dnešní době v inkluzi a má stejné možnosti jako ostatní.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
65216
14.8.21 10:09
@Pears206 píše:
Zvláštní školy už neexistují. Jen školy podle paragrafu 16 a školy speciální. Dále školy praktické.

Zcela vážně-u nás je firma spadající pod chráněný trh práce a zprostředkovávají těmto lidem zaměstnání na zkrácené úvazky na různých pozicích-úklidy, roznášení písemností z úřadů- pošta je drahá, rutinní administrativní pozice, realizují i tranzitní(adaptační, uchazeč o zaměstnání má nějakou dobu asistenta) programy v běžných firmách(těchto míst je málo, ale jsou).

Je to hlavně pro osoby zdravotně postižené, které mají status osoby zdravotně znevýhodněné nebo ID. Mezi nimi jsou i absolventi speciálních a spec. praktických škol(máme je tu). Člověk, který je mentálně v pořádku, je v dnešní době v inkluzi a má stejné možnosti jako ostatní.

Je jedno, jak se to jmenuje. Navíc on tam chodil v době, kdy se to zvláštní škola jmenovalo. A u nás se tomu jen tak v řeči říká pořád stejně. On tu Roman jednou za čas vždycky nahodí podobné téma, kde brečí, jak má málo peněz a chtěl by víc. V jiných disusích mu radili, třeba i řidiče. To ne, to by nedělal protože… Pak radili něco jiného, stejná odpověd, ne, protože.. Někde byl i důvod, že by je to moc práce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44197
14.8.21 10:18

@vokishka Na něco takového si matně vzpomínám, že už tu psal. Vím, že je to troll.

Pošlu mu do SZ adresu té firmy, kde má hledat práci :P :lol: Třeba ho zaměstnají a už nebude trollit :mrgreen:

Na řidiče musí dělat psychotesty, tam by neprošel. Ani v pekárně a na poště nevezmou úplně každého.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
66815
14.8.21 10:48

@Pears206 pry ma ridicak na autobus

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44197
14.8.21 11:23

@matkabagristy Ještě by měl mít profesní průkaz, firma mu ho zaplatí :P Jestli projde psychotesty🙈

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1677
14.8.21 11:27
@Pears206 píše:
@matkabagristy Ještě by měl mít profesní průkaz, firma mu ho zaplatí :P Jestli projde psychotesty🙈

Psychotesty jsem skousel a psychotestama jsem neprosel tak je zkusím ještě jindy

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
66815
14.8.21 11:29
@Roman18 píše:
Psychotesty jsem skousel a psychotestama jsem neprosel tak je zkusím ještě jindy

no, v jine diskuzi ses chlubil, ze jsi jimi prosel, jen te nenaplnuje tocit volantem. Takze kecas, trollis.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1677
14.8.21 11:29
@Pears206 píše:

Kvůli blbým psychotestum nemůžu jezdit jinak bych jezdil hned

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová