Co vaříte nejmenším

529
13.8.21 23:12

Co vaříte nejmenším

Ahojky. Napadlo mě. Co vaříte svým nejmladším dětem kolem toho 2 roku, kdy už baští sami a vše.
Můj syn vždycky jedl všechno s chutí, jí prakticky sám, když nejde o polévku. Ale teď má necelé dva roky a začal mi s jídlem nějak blbnout a sem tam z oběda sní jenom něco :nevim:
Tak jestli nemáte tipy na nějaké vhodné recepty pro děti a zároveň i chutná jídla, pripadne co varite a deti jí? Díky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1113
13.8.21 23:32

Myslím že i kdybys mu dělala pečené holuby tak si třeba nedá. :mrgreen: Prostě si vybírá. :nevim: Nikdy jsem nenutila jíst něco co dítě nechtělo. Hlady neumře, později si dá prostě něco jiného. Jinak dcera jedla s námi de facto vše co jsem vařila. Nikdy jsem ji nevařila zvlášť. Pokud se nehudeme samozřejmě bavit o příkrmech u miminka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6180
13.8.21 23:44

Dcera má od cca roka a půl to co my, nevařím věci o kterých vím, že jí opravdu dlouhodobě nechutnají. Různá obdobíčka ignoruju, nechceš - nejez, ale na hlavu se nepostavím. Ještě hlady neumřela :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3958
14.8.21 08:11

Není to o tom, co mu nabízíš, je to období, kdy prostě jíst nechce. Nevař mu nic speciálního, ať to tě to neštve, že to pak akorát vyhazuješ. Dej mu to, co jíte vy (samozřejmě přiměřeně kořeněné) a buď si dá nebo ne. A nedávat mezi jídly blbosti - křupky, sušenky, kapsičky atd. Až vyhladoví, nají se normálního jídla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22921
1.10.21 08:07

Ve 2 letech jedly holky to stejne jako my. Samozřejmě ne vždy jedly a vždy jim chutnalo :nevim: vybíravé jsou i teď v 8 a 4 letech :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7674
1.10.21 08:56

Tak tak ve dvou už jedla dcera s námi. Jen jsem vše míň solila, kořenila. Zvykli jsme si i my. A když občas vařím pro nás něco jiného tak si to pěkně opepřím :-), a dceři pak její oblíbené jídla…ona vše od rajčat..rajská omáčka, boloňské špagety

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22921
1.10.21 10:29

@Veru1987 já jsem taky kořenila a solila méně a vlastně i teď, taky jsem si zvykla a manžel si to dopepří a případně dosolí potom.
U nás je to šílené, každá holka vyžaduje něco jiného :roll: jedna je na maso, druhá na sladké. Jedna jen rohlíky, druhá jen chleba, jedna jedině máslo, druhá jedině lučinu apod, jedna jedině šunku a druhá zase tvrdé salámy a šunku vůbec, jedna na snídani jedině ovesnou kaši, druhá by to nevzala do pusy :lol: jedna miluje kečup a nesnáší rajčata, druhá nejí kečup a miluje rajčata..a takhe bych mohla vypisovat až bůhví kam :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová