Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahojky. Napadlo mě. Co vaříte svým nejmladším dětem kolem toho 2 roku, kdy už baští sami a vše.
Můj syn vždycky jedl všechno s chutí, jí prakticky sám, když nejde o polévku. Ale teď má necelé dva roky a začal mi s jídlem nějak blbnout a sem tam z oběda sní jenom něco ![]()
Tak jestli nemáte tipy na nějaké vhodné recepty pro děti a zároveň i chutná jídla, pripadne co varite a deti jí? Díky.
Myslím že i kdybys mu dělala pečené holuby tak si třeba nedá.
Prostě si vybírá.
Nikdy jsem nenutila jíst něco co dítě nechtělo. Hlady neumře, později si dá prostě něco jiného. Jinak dcera jedla s námi de facto vše co jsem vařila. Nikdy jsem ji nevařila zvlášť. Pokud se nehudeme samozřejmě bavit o příkrmech u miminka.
Dcera má od cca roka a půl to co my, nevařím věci o kterých vím, že jí opravdu dlouhodobě nechutnají. Různá obdobíčka ignoruju, nechceš - nejez, ale na hlavu se nepostavím. Ještě hlady neumřela ![]()
Není to o tom, co mu nabízíš, je to období, kdy prostě jíst nechce. Nevař mu nic speciálního, ať to tě to neštve, že to pak akorát vyhazuješ. Dej mu to, co jíte vy (samozřejmě přiměřeně kořeněné) a buď si dá nebo ne. A nedávat mezi jídly blbosti - křupky, sušenky, kapsičky atd. Až vyhladoví, nají se normálního jídla.
Ve 2 letech jedly holky to stejne jako my. Samozřejmě ne vždy jedly a vždy jim chutnalo
vybíravé jsou i teď v 8 a 4 letech ![]()
Tak tak ve dvou už jedla dcera s námi. Jen jsem vše míň solila, kořenila. Zvykli jsme si i my. A když občas vařím pro nás něco jiného tak si to pěkně opepřím
, a dceři pak její oblíbené jídla…ona vše od rajčat..rajská omáčka, boloňské špagety
@Veru1987 já jsem taky kořenila a solila méně a vlastně i teď, taky jsem si zvykla a manžel si to dopepří a případně dosolí potom.
U nás je to šílené, každá holka vyžaduje něco jiného
jedna je na maso, druhá na sladké. Jedna jen rohlíky, druhá jen chleba, jedna jedině máslo, druhá jedině lučinu apod, jedna jedině šunku a druhá zase tvrdé salámy a šunku vůbec, jedna na snídani jedině ovesnou kaši, druhá by to nevzala do pusy
jedna miluje kečup a nesnáší rajčata, druhá nejí kečup a miluje rajčata..a takhe bych mohla vypisovat až bůhví kam ![]()