Práce ve státní správě
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
- Citovat
- Upravit
@Anonymní píše:
Jsou urednici a urednici.Kdyz jsem prechazela na stavajici praci, bylo nas na oddeleni 22. Ted je nas 14.
Prace nezmizela, naopak, objem se neustale navysuje a je to neumerne. Kazdou chvili prijde vedeni ze budeme delat neco navic. Reagujeme, ze kdo nam to zaplati? Pokud nekdo skonci, prace dotycneho se rozdeli mezi ostatni. Pokud uz je moznost nekoho prijmout (vedeni to povoli, vesmes ale s odchazejicim rozhodne o zaniku mista) tak nejsou lidi. Pokud nekdo je, skoro rok se zaucuje, tzn stejne ostatni delaji za nej.
Kdyby bylo dost uredniku, nevideli bychom ve zpravach jak CSSZ nestihaji a nepriznavaji ruzne davky vcas.
Kdyby bylo dost uredniku, netahnou se soudy roky, protoze by to mel kdo delat.
Ano, samozrejme, na prvnim miste jsou penize. Jenze dnesnim maturantum nevysvetlite, ze do prvni prace a bez praxe vas neprijmou s 30tis cisteho, sluzebnim ntb a telefonem a bonusy o dalsich x tisicich.
Na tu castku jsme se nedostali jeste ani mi, blby urednici, kteří jsou zbytecni a je jich moc.
Ale nekdo za tim pc sedet musi, aby kontroloval a overoval kolik kdo ma odvadet na zdravotnim, socialnim, danich a apod. A vymahat to. Protoze tohle pokud nebude, nebude z ceho platit pece, pridavky a milion dalsich veci.A urednik si na rozdil od OSVC nemuze upravit vysi odvodu ruznymi odpocty apod. Odejde mu dana castka z platu at se mu to libi nebo ne.
Diky za zachovani inkognota, pripadne smazat.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anonymní píše:
Jsou urednici a urednici.Kdyz jsem prechazela na stavajici praci, bylo nas na oddeleni 22. Ted je nas 14.
Prace nezmizela, naopak, objem se neustale navysuje a je to neumerne. Kazdou chvili prijde vedeni ze budeme delat neco navic. Reagujeme, ze kdo nam to zaplati? Pokud nekdo skonci, prace dotycneho se rozdeli mezi ostatni. Pokud uz je moznost nekoho prijmout (vedeni to povoli, vesmes ale s odchazejicim rozhodne o zaniku mista) tak nejsou lidi. Pokud nekdo je, skoro rok se zaucuje, tzn stejne ostatni delaji za nej.
Kdyby bylo dost uredniku, nevideli bychom ve zpravach jak CSSZ nestihaji a nepriznavaji ruzne davky vcas.
Ano, samozrejme, na prvnim miste jsou penize. Jenze dnesnim maturantum nevysvetlite, ze do prvni prace a bez praxe vas neprijmou s 30tis cisteho, sluzebnim ntb a telefonem a bonusy o dalsich x tisicich.
Na tu castku jsme se nedostali jeste ani mi, blby urednici, kteří jsou zbytecni a je jich moc.
Ale nekdo za tim pc sedet musi, aby kontroloval a overoval kolik kdo ma odvadet na zdravotnim, socialnim, danich a apod. A vymahat to. Protoze tohle pokud nebude, nebude z ceho platit pece, pridavky a milion dalsich veci.A urednik si na rozdil od OSVC nemuze upravit vysi odvodu ruznymi odpocty apod. Odejde mu dana castka z platu at se mu to libi nebo ne.
Máš pravdu. Úředníků je zoufale málo a potřebujeme jich ještě nejmíň několik set tisíc dalších, aby tento stát mohl vůbec fungovat.
- Citovat
- Upravit
@Anonymní píše:
No, upřímně, systém nemusí být tak děsně složitý, aby přesně ten odvod daní, sociálního a zdravotního, DPH, silniční daně a já nevím čeho ještě muselo kontrolovat x úředníků. Stejně tak nemusí stát vyplácet milion různých příspěvků, stačila by jedna plošná dávka konstatní výše pro všecny a zbytek jako sleva na odvodech. Stejně tak dělení na sociální, zdravotní atd. je naprosto zbytečné, klidně to může být jedna platba počítaná procentem, ale to by zas neživilo 3 úředníky. A jinak jestli si myslíš, že si zaměstnanec někde v komerční firmě může upravovat výši odvodu, tak nemůže…
A pak mě napadá ještě jedna věc, když je to tedy tak mizerně placená práce a je ji děsivě mnoho, proč už si dávno nešla do nějaké úžasné soukromé, kde bude práce půlka a plat lepší
jestli to náhodou nebude tím, že to s tím množstvím práce nebude tak horké nebo to bude mít jiné nezmíněné výhody.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@j.a.n.i1 jedna sociologicko-ekonomická teorie říká, že v každé společnosti je určité procento lidí, kteří nejsou schopni pracovat v tom smyslu, aby za svou práci dostali odměnu. V rámci zachování sociálního smíru jim tedy stát vytváří právě úřednická místa, protože bez příjmu by byli potenciální hrozbou. Je to podobné jako různé dávky nízkopříjmovým skupinám (kde přimární motivací státu není lidumilství, ale zabránění hromadnému násilí), jen na malinko vyšší úrovni.
- Citovat
- Upravit
Ja psala ze zamestnanec si NEMUZE upravit vysi odvodu.
Ano, dle medii i v Lidlu maji vic. Ale vime co povidaji media a vime ze to neni pravda. Nic proti prodavackam, sama jsem vyrostla na brigadach v obchode.
Delam v pojistovne a mam ma starosti agendu cca 17tis RC a cca 7tis zamestnavateli. A to jsem beznej referent a v ramci pojistovny uplne ten nejnizsi.
A ne, stejne odvody pro vsechny fakt nejsou mozne. To by to tu ve state vypadalo jinak.
Ano, jsou firmy a vime presne ktere a koho (z jake zeme) zamestnavaji, kde se jede na minimalni mzdu a z toho minimalni odvod. Je jich daleko vic nez tech, kteri maji vse na pasce a odvadi dle skutecnosti.
A jsou OSVC, ktere uvadi minimalni prijmy aby meli zakladni odvody, a jsou OSVC ktere priznavaji prijmy ve vysi x desitek milionu (!) a mesicne na pojistem odvadi x set tisic.
Byt vse jednotne vypadalo by to tu jinak. Staci ze stat plati za statni pojistence (deti, duchodce, zeny na MD/RP/L, ty na uradu prace ci ve vykonu trestu) jednotnou castku. Mam dojem ze letos kolem 900 Kc/mesic. A jen u prvnich dvou uvedenych to je naprosto smesna pece, oproti tomu kolik pece stoji. V CR je solidarni pojisteni, tzn ti co vydelavaji vic spolu s temi co necerpaji a doplaceji na ty co potrebuji.
ALE jak jsem psala - jsou urednici a urednici. Taky si myslim ze jsou urady/ministerstva, kde jich je moc a dloubaji se v nose. Tam jsem tez pro redukci.
- Citovat
- Upravit
Koukám, že máš i problém s pochopením psaného textu, to tvoje práce musí asi vypadat ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@salamio píše:
Proč by se muselo někam chodit? Viz třeba Estonsko. Ale s těmi volbami trochu odbočujeme. Takoví @zuracz1 nebo @g.sandova by předchozí stránku raději neměli číst. Ale je-li v tomto státě největším zaměstnavatelem policie, je to prostě zvrácené.
tak jsem si to pročetl, a pořád netuším, proč jsem to neměl číst
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@g.sandova píše:
@zuracz1 pan si myslí, no nevím co
jsem čekal že se vyjádří už ráno ale očividně ne, tak nvm o co mu jde
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@g.sandova taky mi to jedno je, ale jen tak ze zvědavosti by mě zajímalo, co tím myslel
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@mag píše:
@Nimie 700 tis. uredniku?? Zdroj??
Podle ruznych zdroju je statnich zamestnancu cca. 450 tis. Vsech. Tzn. vcetne ucitelu, policistu, vojaku…
Blbě jsem to vyádřila, samozřejmě tím byli myšleni státní zaměstnanci a dále viz. třeba to co posílal salamio.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@lucenka píše:
Software se dá hacknout, na to bych nespolíhala. Navíc ty čtečky zrovna nebudou levná záležitost. Navíc lidi volí i ze zahraničí… Těm taky pošleš čtečku? Navíc i tak u té čtečky budeš někoho muset mít, aby tam jeden člověk nepřišel s x doklady sousedů, neodnesl čtečku,… Navíc bych chtěla vidět starší lidi , jak si s tím poradí. Případně jak by tam v Praze byla obří fronta, než by si tam každý vybral kandidáty do zastupitelstva … Asi jsi totiž nikdy neviděla tu pražskou obří plachtu na krizkovani, co?
A starší lidi bych na tvém místě moc nepodceňovala, nejsou až takoví lemplové
nehledě na to, že i to lze vyřešit. Koneckonců mezi těmi lidmi, co sedí u těch voleb a hlídají to, jsou naprosto běžní lidi, kteří se státními zaměstnanci nemají až tolik společného. Možnost hlasovat mimo TP by bylo s využitím celostátního SW mnohem jednodušší, bezpečnější a především levnější pro obě strany. Myslíš si, že oni na to SW nepoužívají? Ale používají… akorát je nastaven špatně, a fungují s ním tak, že to má minimální výhody a skoro největší rizikovost ze všech variant.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@salamio píše:
Tohle se povedloI ten zbytek teda
Jo, když se podívám na pásku, kolik měsíčně vysolím za zdravotní + kolik za to dá zaměstnavatel, tak bych za to měl třeba v USA velmi kvalitní komerční zdravotní pojištění co kreje téměř vše (a to tam všichni nadávají na to, jak je zdravotní pojištění drahé). Když jsem ještě platil hypotéku, tak to zdravotní a hypotéka byly skoro stejně vysoké částky.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Jsou urednici a urednici.
Kdyz jsem prechazela na stavajici praci, bylo nas na oddeleni 22. Ted je nas 14.
Ale nekdo za tim pc sedet musi, aby kontroloval a overoval kolik kdo ma odvadet na zdravotnim, socialnim, danich a apod. A vymahat to. Protoze tohle pokud nebude, nebude z ceho platit pece, pridavky a milion dalsich veci.
A urednik si na rozdil od OSVC nemuze upravit vysi odvodu ruznymi odpocty apod. Odejde mu dana castka z platu at se mu to libi nebo ne.