Práce ve státní správě

Napsat příspěvek
Velikost písma:
vin
1327
24.2.19 13:09
@Nimie píše:
@vin ale to ne, oni mají práce až nad hlavu, totálně nestíhají a nevědí kam dřív skočit. Akorát důvodem je ve většině případů totální neefektivita procesů, neporozumění legislativě apod. - tedy řešitelné věci. Akorát u nás se to řeší tím, že se nabere víc úředníků, což je to, co spoustě lidem vadí.

souhlas, souhlas, souhlas

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101911
24.2.19 13:10

@Nimie No, já bych ani tak úplně nevěřila tomu, jak totálně nestíhají a neví kam dřív skočit, to by na ty nižší místa nebyl takový zájem, přestože jsou dost mizerně placená, tak svoje výhody nabízí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32027
24.2.19 13:10
@lucenka píše:
@Nimie jenže spoustu těch věcí si lidi dělají u voleb sami. Třeba to MHD … V Hradci Králové už před 10 lety fungovalo elektronické jízdné, dala se koupit elektronická jízdenka dalšímu cestujícímu, jejich systém byl nějak propojen s Pardubicemi.

To vůbec nepopírám, akorát já je nevolila, kolem mě až na naprosté výjimky je více méně nikdo nevolil, tudíž já si je nevybrala :nevim: upřímně, zatím se akorát děje +- to, čeho jsem se obávala (nebo i horší), ale těžko můžu jít a dělat cizím lidem osvětu. A v blízkém okolí jsme více méně za jedno.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lucenka
24.2.19 13:12
@Nimie píše:
@vin ale to ne, oni mají práce až nad hlavu, totálně nestíhají a nevědí kam dřív skočit. Akorát důvodem je ve většině případů totální neefektivita procesů, neporozumění legislativě apod. - tedy řešitelné věci. Akorát u nás se to řeší tím, že se nabere víc úředníků, což je to, co spoustě lidem vadí.

Jenže to není chyba těch úředníků. Ale poslanců … A jsme u toho, kdo volí poslance? Kdo volí stranu během jejíhož působení byl obrovský nárůst úředníků. A přesto má největší preference. Kdyby to lidem tolik vadilo, to je nevolí.

• Citovat
  • Upravit
32027
24.2.19 13:14
@j.a.n.i1 píše:
@Nimie No, já bych ani tak úplně nevěřila tomu, jak totálně nestíhají a neví kam dřív skočit, to by na ty nižší místa nebyl takový zájem, přestože jsou dost mizerně placená, tak svoje výhody nabízí.

Ono asi záleží jak kde… třeba na stavebním mají fakt plno. Jenže tam je taky totální chaos a půlka těch lidí skutečně ani nezná legislativu, takže to pak akorát přidělává práci. Koneckonců zbytečnou práci přidělává i policista, který nezná svá práva a pracovní náplň nebo pokutuje z nějakého jiného důvodu neoprávněně. Pak to akorát vede k tomu, že se člověk odvolá nebo to chce dokonce řešit víc a tedy místo jednoduchého vyřešení problému vzniká kolečko zbytečně zahlcující ty lidi. A přitom by stačilo si ten zákon aspoň přečíst když už tam jdu pracovat. Ale je fakt, že kamarádka dělá na jednom nejmenovaném úřadě a pochvaluje si, že má naprostou pohodu. Takže ono to fakt bude asi dost záležet na tom kde konkrétně to je…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32027
24.2.19 13:17
@lucenka píše:
Jenže to není chyba těch úředníků. Ale poslanců … A jsme u toho, kdo volí poslance? Kdo volí stranu během jejíhož působení byl obrovský nárůst úředníků. A přesto má největší preference. Kdyby to lidem tolik vadilo, to je nevolí.

A proč sem taháš ostatní lidi? Bavíme se tu snad konkrétně mezi sebou, ne se všema ostatníma ;) já je nevolila. Ty?

P.S.: Mnohé zdlouhavé procesy skutečně nejsou chybou úředníků (ani to že je jich tak hodně není chybou úředníků, ale to nic nemění na tom, že je to špatně a svádět to na to, že jsou holt zvoleni, tak „držme pysky“ je ujeté). Na druhou stranu třeba chyby jednotlivců (a že jich není málo) v důsledku nepozornosti, neznalosti atd. jsou jejich vlastní chybou a je to jedna z věcí, která přispívá k plýtvání časem, pracovních sil a peněz.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14751
24.2.19 13:17
@vin píše:
Hodně lidí tady píše a přitom nezná vůbec práci ve státní sféře, je vidět, že nikdy ve státní správě nedělali. Vidí a myslí si, že práce státního úředníka je na 2 hodiny a zbytek jsou na netu. Prosím, nechci vyvolávat žádnou diskusi a dohadovat se. Jen mě pobavily ty pohledy na práci státního úředníka :)

To je právě ten problém - ve státním se pracuje hrozně neefektivně. Ne že by zaměstnanci nepracovali, nebo se flákali, ale dělají často zbytečnou práci. To co ve státním řeší deset lidí, zvládnou v soukromém sektoru dva lidé. Protože na to mají nástroje (software) a mají optimalizované procesy. Také jsou třeba lépe motivováni (vidí, že jejich práce má smysl, a nedělají něco jen proto, aby se to vytisklo a někam založilo).

Stát prostě sbírá ty samé informace znovu a znovu. Přitom vše už je uloženo v systémech - stačí je propojit. A tam je právě ten problém - každé ministerstvo a úřad chce svůj systém, má své „oblíbené“ dodavatele software a hardware. O tom, že by přišli o ten svůj systém a přistupovali do cizího - nemyslitelné!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32027
24.2.19 13:23
@Prof. Farnsworth píše:
To je právě ten problém - ve státním se pracuje hrozně neefektivně. Ne že by zaměstnanci nepracovali, nebo se flákali, ale dělají často zbytečnou práci. To co ve státním řeší deset lidí, zvládnou v soukromém sektoru dva lidé. Protože na to mají nástroje (software) a mají optimalizované procesy. Také jsou třeba lépe motivováni (vidí, že jejich práce má smysl, a nedělají něco jen proto, aby se to vytisklo a někam založilo).Stát prostě sbírá ty samé informace znovu a znovu. Přitom vše už je uloženo v systémech - stačí je propojit. A tam je právě ten problém - každé ministerstvo a úřad chce svůj systém, má své „oblíbené“ dodavatele software a hardware. O tom, že by přišli o ten svůj systém a přistupovali do cizího - nemyslitelné!
:palec: :potlesk:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12330
24.2.19 13:37
@Prof. Farnsworth píše:
To je právě ten problém - ve státním se pracuje hrozně neefektivně. Ne že by zaměstnanci nepracovali, nebo se flákali, ale dělají často zbytečnou práci. To co ve státním řeší deset lidí, zvládnou v soukromém sektoru dva lidé. Protože na to mají nástroje (software) a mají optimalizované procesy. Také jsou třeba lépe motivováni (vidí, že jejich práce má smysl, a nedělají něco jen proto, aby se to vytisklo a někam založilo).Stát prostě sbírá ty samé informace znovu a znovu. Přitom vše už je uloženo v systémech - stačí je propojit. A tam je právě ten problém - každé ministerstvo a úřad chce svůj systém, má své „oblíbené“ dodavatele software a hardware. O tom, že by přišli o ten svůj systém a přistupovali do cizího - nemyslitelné!

naprostá pravda :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
24.2.19 13:41

Soulasím s Prof Farnsworth. To co dělá ve státní sféře deset lidí, dělají v soukromém sektoru dva. A co znám státní úředníky, tak hodně jich řekne, že nedělají prostě „nic“, mají práci třeba na dvě hodiny denně. To se vyplatí a ještě mají dobré výhody. Např. náš starosta (malé město) má oběd ve školní jídelně za 4kč (syn první stupen za 24kč). Takže tak.

• Citovat
  • Upravit
vin
1327
24.2.19 14:29
@Anonymní píše:
Soulasím s Prof Farnsworth. To co dělá ve státní sféře deset lidí, dělají v soukromém sektoru dva. A co znám státní úředníky, tak hodně jich řekne, že nedělají prostě „nic“, mají práci třeba na dvě hodiny denně. To se vyplatí a ještě mají dobré výhody. Např. náš starosta (malé město) má oběd ve školní jídelně za 4kč (syn první stupen za 24kč). Takže tak.

vůbec nevěřím tomu, že chodí na oběd za 4 Kč.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14751
24.2.19 14:35
@Anonymní píše:
Soulasím s Prof Farnsworth. To co dělá ve státní sféře deset lidí, dělají v soukromém sektoru dva. A co znám státní úředníky, tak hodně jich řekne, že nedělají prostě „nic“, mají práci třeba na dvě hodiny denně. To se vyplatí a ještě mají dobré výhody. Např. náš starosta (malé město) má oběd ve školní jídelně za 4kč (syn první stupen za 24kč). Takže tak.

Starosta je narozdíl od úředníků volená funkce. Takže za to, koho tam máte si můžete sami. A jestli se vám zdá, že neplatí za oběd dostatečně, apelujte na něj, ať platí vyšší cenu, nebo ať se nestravuje ve školní jídelně. Tohle ovlivnit můžete.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lucenka
24.2.19 15:07

@Nimie taky jsem je nevolila a ani nikoho takového neznám. ale žiju ve své sociální bublině.

• Citovat
  • Upravit
32027
24.2.19 16:19
@lucenka píše:
@Nimie taky jsem je nevolila a ani nikoho takového neznám. ale žiju ve své sociální bublině.

To je přirozené. Nicméně pak si můžeme těžko vzájemně vyčítat něco o volbách, někdo je zjevně volil. Na názoru a případné nespokojenosti jedince, tím spíš takového který se nezasloužil o jejich moc v tomto státě, to přeci nic nemění a tím pádem je to pro účely této konverzace irelevantní :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5651
24.2.19 16:30

Mám potřebu se úředníků zastat - osobní zkušenost. Šíleně nabobtnala administrativa. I přes veškerou elektronizaci jsme zaplavení čím dál větším množstvím papírů. Přibývá povinnych agend, projektů, výkazů, nic se nezjednodušuje, ale jen komplikuje. A to je důvod proč přibývá úředníků a čím níž se jde v hierarchii od ministerstva směrem dolů, tím té práce je víc. Nejhůř je na tom starosta obce do 1000 obyvatel. Ten musí umět všechno a na nic nemá lidi. Největší pohoda je podle mě na ministerstvech, protože dovolat se tam komukoliv je problém. V 9 tam nikdo není a v jednu už taky ne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat