Práce z domu(přepis dat)- jak nenaletět?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1091
21.3.14 12:39
@karfice píše:
Tak jak to dopadlo? Byla jsi na schůzce? Co se z pána vyklubalo?

zatím ne…schůzka je až na příští týen

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19793
22.3.14 19:12

@Grey Sky Nepodepisuj smlouvu na místě a na počkání. Nech si předložit návrh smlouvy, vem si jej domů a dobře si jej doma prostuduj a případně se poraď.

Jestli je seriózní, tak ti to umožní. Jestli ti to neumožní a bude tlačit na podpis na počkání, tak je hochštapler a pryč od toho!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1091
23.3.14 00:48
@eumedon píše:
@Grey Sky Nepodepisuj smlouvu na místě a na počkání. Nech si předložit návrh smlouvy, vem si jej domů a dobře si jej doma prostuduj a případně se poraď.Jestli je seriózní, tak ti to umožní. Jestli ti to neumožní a bude tlačit na podpis na počkání, tak je hochštapler a pryč od toho!

jasný ale nikde ani v seriozním zaměstnní (kde te púracuju) mi to taky nedali domu atd…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3
23.3.14 14:57

Zdobení perníčků

Ahoj, hledám 1 až 2 kamarádky/kamarády z Věrovan (okr. Olomouc) na zdobení perníčků. Jsem doma s mimčem a už to sama nestíhám. Výdělek cca 3000,–/ měsíčně dle šikovnosti. Když budeme alespoň 2, tak ty naše kvítka uhlídáme :) Jen pro info je mi 27 let.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19793
23.3.14 16:47
@Grey Sky píše:
jasný ale nikde ani v seriozním zaměstnní (kde te púracuju) mi to taky nedali domu atd…
I když jsi je o to požádala? No, tak to moc seriózní nebylo.

Anebo jsi je o to prostě nepožádala a smlouvu jsi na místě podepsala, i když jsi ji viděla poprvé, protože jsi prostě chtěla mít práci?

Můj současný zaměstnavatel mi smlouvu k prostudování poskytl, a to jsem byl tehdy na pracáku (ale nebyla to tehdy ještě, pravda, smlouva pracovní). A taky jsme ji pilovali, když jsem vznesl námitky.

Seriózní smluvní partner na promptní podpis netlačí a na vyžádání návrh smlouvy k prostudování a konzultacím dá.

Nic chytřejšího ti teď nikdo poradit nemůže. To jméno jsem gůglil a notorický podvodník to není. Má spoustu jmenovců a těžko říct. Ta práce nesmyslem být také nemusí.

Napsala jsi, že peníze mu nedáš, ježto nejsi dement, takže zbývá riziko, že podepíšeš nevýhodnou smlouvu (případně, že smlouvu nebude plnit - ale jak to dopředu vědět?). To teď nikdo posoudit nedokáže, protože smlouva není na stole. Snad ti tedy někdo poradí víc, až bude text smlouvy.

Jenže pokud už na ní bude tvůj podpis, tak se lze už jen vyjádřit, jestli jsi naletěla, nebo ne.

No… dělej jak myslíš. Ptala ses, jak nenaletět!

Já bych v téhle situaci smlouvu zvoleje nepodepisoval a jsem přesvědčen, že je to jediný rozumný způsob, jak nenaletět.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1091
24.3.14 12:04
@eumedon píše:
I když jsi je o to požádala? No, tak to moc seriózní nebylo.

Anebo jsi je o to prostě nepožádala a smlouvu jsi na místě podepsala, i když jsi ji viděla poprvé, protože jsi prostě chtěla mít práci?

Můj současný zaměstnavatel mi smlouvu k prostudování poskytl, a to jsem byl tehdy na pracáku (ale nebyla to tehdy ještě, pravda, smlouva pracovní). A taky jsme ji pilovali, když jsem vznesl námitky.

Seriózní smluvní partner na promptní podpis netlačí a na vyžádání návrh smlouvy k prostudování a konzultacím dá.

Nic chytřejšího ti teď nikdo poradit nemůže. To jméno jsem gůglil a notorický podvodník to není. Má spoustu jmenovců a těžko říct. Ta práce nesmyslem být také nemusí.

Napsala jsi, že peníze mu nedáš, ježto nejsi dement, takže zbývá riziko, že podepíšeš nevýhodnou smlouvu (případně, že smlouvu nebude plnit - ale jak to dopředu vědět?). To teď nikdo posoudit nedokáže, protože smlouva není na stole. Snad ti tedy někdo poradí víc, až bude text smlouvy.

Jenže pokud už na ní bude tvůj podpis, tak se lze už jen vyjádřit, jestli jsi naletěla, nebo ne.

No… dělej jak myslíš. Ptala ses, jak nenaletět!

Já bych v téhle situaci smlouvu zvoleje nepodepisoval a jsem přesvědčen, že je to jediný rozumný způsob, jak nenaletět.

pokud sem mi nebude něco zdát je to jasný…spíš sem měla na mysli jak nenaletět, protože práce z domu bude moje „poprvé“ tak jak si pojistit výdělek atd…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2435
24.3.14 13:24

@Grey Sky tak dej prosím vědět, jak jsi dopadla :) díky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19793
24.3.14 15:03

@Grey Sky Já dělám z domu už 11 let. Záleží na té smlouvě. Co jsem viděl, že tady někdo naletěl, tak

• buď musel zaplatit „chlebodárci“ předem „za nabídku“, za „rozhodovací balíček“, apod., prostě za nesmysl (což jsi avizovala, že dělat nebudeš),
  • nebo koupit nějakou pracovní pomůcku (samozřejmě předraženou, třeba stav) jako zde: https://www.emimino.cz/…ague-165303/
  • či zaplatit „zálohu za materiál“ (samozřejmě přemrštěnou, třeba 2 tisíce Kč za pytlík skleněné bižuterie) jako zde: https://www.emimino.cz/…ralku-98995/.

Excel máš? Pokud máš počítač s operačním systémem, na kterém běží Excel (tedy Windows) a Excel, tak nemusíš nic kupovat.

Pokud mu nebudeš nic platit ani si od něj něco kupovat, tak ti v nejhorším bude dlužit za práci. I to se může stát, jenže - proti tomu se moc dělat nedá, leda že ho budeš lustrovat v ISIR, apod.. Richard Adamec v insolvenci není. To, že odvedeš práci a bude ti za ni dlužit, se může stát každému. Můžeš ho nanejvýš moct legitimovat při uzavření smlouvy (já jsem to nedělal, ale taky jsem neuzavíral smlouvu v kavárně).

Ale je to práce, která se dá dělat z domu, tedy pořizování dat vyhledávaných z veřejných zdrojů. Posílat mu to budeš asi na e-mail nebo na FTP server.

Riziko, že ti zůstane dlužit za práci, můžeš omezit tak, že se dohodnete, že ti bude platit třeba týdenně (s přiměřenou splatností).

Uvidíš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2435
2.4.14 14:34

@Grey Sky ahoj, jak to dopadlo s pánem?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1091
6.4.14 14:45

Ahoj všem…tak to nedopadlo, smůla na ntou: nejdřív sem byla nemocná a pak u nás dělali výkop tak byla elektřina jen na omezenou dobu takže sem neměla možnost…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat