Prachy, prachy, prachy

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
1128
28.2.15 10:09

@Verunecka289 (nestiham psat svuj nazor v plnem rozsahu, tak Te chci aspon podporit) Souhlas, souhlas! Hanba by me fackovala nekde bydlet a platit jen podil energii.
Jinak, proste o financich se ma mluvit jasne, otevrene a nema se to michat s city („jestli me ma rad, tak to zaplati“).
Jediny co bych resila, by bylo moje zklamani, ze meni umluvu nebo rozhoduje o mych vydajich beze me. Tvrzeni, ze nekomu platim hypo a nic mi nebude patrit je uplne mimo misu. At tema par stovkama treba tapetuji.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13714
28.2.15 10:16
@ngauruhoe píše:
@Verunecka289 (nestiham psat svuj nazor v plnem rozsahu, tak Te chci aspon podporit) Souhlas, souhlas! Hanba by me fackovala nekde bydlet a platit jen podil energii.
Jinak, proste o financich se ma mluvit jasne, otevrene a nema se to michat s city („jestli me ma rad, tak to zaplati“).
Jediny co bych resila, by bylo moje zklamani, ze meni umluvu nebo rozhoduje o mych vydajich beze me. Tvrzeni, ze nekomu platim hypo a nic mi nebude patrit je uplne mimo misu. At tema par stovkama treba tapetuji.

A toto je podstata problému. On něco slíbil, ona odešla za ním, a slib najednou není a on bez domluvy mění domluvené, jako by to nebylo. Před tímto bych byla na pozoru. I před tím, že bude raději, za prakticky stejné peníze bydlet u maminky, zatímco by mohli bydlet sami a zařizovat si vlastní život.
Odešla bych do vlastního, klidně do spolubydlení, hned.

POdstata tady není v tom, zda a kolik a komu platit, zakladatelka nepřistála z Marsu a předtím si normálně platila vlastní bydlení.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
66805
28.2.15 10:18

@Verunecka289 pokud je nájemník, má mít nájemní smlouvu a nájemce má platit daně z příjmu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1128
28.2.15 10:21

@Virginia Jo, jo. Jen, ze ta diskuze se neodvijela ve smyslu „zklamal Te, res s nim spolecne rozhodovani o penezich“ ale vic ve smyslu „neplat cizi hypo“

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5707
28.2.15 10:31

@Verunecka289 Ale bydlení v domě jí nabídl on jako spolumajitel a pro něj ona tedy cizí není. Navíc zakladatelka nepíše, že by na placení nájmu tlačili rodiče, placení navíc je partnerův nápad.

Zakladatelko, zvaž, jestli ti partner stojí za to. Jestli to bude jednou i tvoje opora a jestli tě bude třeba ochotný živit, až budeš na mateřské nebo rodičovské „dovolené“…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16186
28.2.15 11:48
@ngauruhoe píše:

tak pokud sis nevšimla, už dávno v našich příspěvcích nejde o peníze (kromě verunecky), ale přesně o tohle! Ukazuje to totiž, že chlap už teď jedná jen ve svém vlastní zájmu a neštítí se podpásovky. Kdyby jednal fér, i s tím změněním podmínek, tak by se s přítelkyní o tom aspoň předem poradil a dal jí možnost výběru. A nejde o pár stovek, ale o 2500,– korun na cizí hypotéku :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
66805
28.2.15 11:51

@ngauruhoe ta diskuze je mimo jiné o tom, jestli je zakladatelka partnerka, nebo nájemník.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1128
28.2.15 12:18

Tak ja to z uvodniho prispevku citim tak, ze partneri budou asi mladi… 20+?… snad je to jejich prvni spolecne bydleni s nekym, koho maji radi. Chlap je fajn a ma i fajn rodice. Rozhodli se, jak se rozhodli a z nedostatku zkusenosti udelali chyby v puvodni domluve. Chlap pak v pohode domaciho prostredi u kafe nabidne mamce vypomoc a vuuubec, ale vuuubec ho nenapadne, ze se ma poradit a prijde mu to k rodicum fer. Pak partnerka zareaguje nejak pro nej prekvapive a problem a nepochopeni je na svete. Nemyslim, ze je v tom vycuranost nebo despoticke zachazeni. Proste v tomto obdobi zivota se jeste uci spolu jednat o takovych vecech a teprv se spolecnym bydlenim se projevi pristup k penezum do budoucnosti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16186
28.2.15 12:44

@ngauruhoe podle mě to tak nevinné není. Za prvé nechtěl ani slyšet na jinou možnost společného bydlení a za druhé není přístupný žádnému kompromisu. Já v tom vidím hodně sebeckosti a možná i mamánkovství :jazyk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1128
28.2.15 13:02

@neila to uz musi rozklicovat oni dva.
Kdysi jsem mela partnera extra na prachy. Ale clovek vedel, co cekat a byl opravdu ferovej. Dnes svoji rodinu rozmazluje a neresi Tvoje/ moje. Proste cekal, az bude mit rodinu s pak se rozdal.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
28.2.15 13:20

Souhlasím, že za tyhle peníze byste samostatné bydlení nepořídili ;) Jestli plánujete budoucnost a hlavně rodinu, tak se o náklady budete dělit už pořád. Třeba pak oceníš, že bydlíte v RD za Prahou a tchýně ti občas pohlídá :-) Jenom bych neplatila víc, než byla původní domluva :) Po svých zkušenostech jsem zvolila radši malý byt, ale hlavně svůj, bez ohlednu na to, že mě to bude stát víc než u mých/partnera rodičů :lol: Ale každý to má jinak, tak tomu dej čas a uvidíš. Nemáš tam žádné právní závazky, tak odejít můžeš vždycky, to je taky výhoda :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
1.3.15 11:57

Tak jsme to řešili ještě znovu, protože došla řeč na závěsy. já ráda spím ve tmě a přiteli světlo nevadí, takže mi několikrát řekl, at si je koupím sama, tak jsem mu řekla, že když mu teda přispívám na tu hypotéku, tak by aspon ty závesy mohl koupit a už sme v sobě byli.. :( nakonec mi řekl, že teda po mně žádný peníze za hypotéku nechce ale že budeme mít rozdělený peníze a každej si pojede za svý, že po mně chce jen 1500 jako příspěvek na provoz domácnosti… a že mi na rovinu řiká že ho to bude bavit tak dva tři měsíce. evidentne tahle promluva mě v jeho očích hodně změnila, přitom sem mu původně na ten příspěvek kývla. ale pravdepodobne si neuvedomuje že jeho jednání otevřelo oči i mně.

• Citovat
  • Upravit
sad 1
1.3.15 12:00
@Anonymní píše:
Tak jsme to řešili ještě znovu, protože došla řeč na závěsy. já ráda spím ve tmě a přiteli světlo nevadí, takže mi několikrát řekl, at si je koupím sama, tak jsem mu řekla, že když mu teda přispívám na tu hypotéku, tak by aspon ty závesy mohl koupit a už sme v sobě byli.. :( nakonec mi řekl, že teda po mně žádný peníze za hypotéku nechce ale že budeme mít rozdělený peníze a každej si pojede za svý, že po mně chce jen 1500 jako příspěvek na provoz domácnosti… a že mi na rovinu řiká že ho to bude bavit tak dva tři měsíce. evidentne tahle promluva mě v jeho očích hodně změnila, přitom sem mu původně na ten příspěvek kývla. ale pravdepodobne si neuvedomuje že jeho jednání otevřelo oči i mně.

a to tam vážně pořád chceš zůstávat? :roll: Prchej od něj.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
1.3.15 12:01
@ngauruhoe píše:
Tak ja to z uvodniho prispevku citim tak, ze partneri budou asi mladi… 20+?…

já 25, on 30. takže mladí fakt ne, ale spousta lidí mi o něm říká že to není chlap ale dítě…

@Martina D. píše:
Zakladatelko, zvaž, jestli ti partner stojí za to. Jestli to bude jednou i tvoje opora a jestli tě bude třeba ochotný živit, až budeš na mateřské nebo rodičovské „dovolené“…

No přesně kvůli tomu to řešim. Myslím, že mám docela dobrej odhad na to, poznat, co se z dané povahy, současného chování může ještě do budoucna vyklubat.. proto tohle řeším :/

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
1.3.15 12:03
@sad 1 píše:
a to tam vážně pořád chceš zůstávat? :roll: Prchej od něj.

nechci no… jeste to neutnu, ale vzhledem k ty zmeně práce asi popřemýšlím co dál. jestli hledat nájem v praze nebo odjet makat třeba na rok do anglie…

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat