Prachy, prachy, prachy

Napsat příspěvek
Velikost písma:
7569
19.1.14 12:58
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
19.1.14 12:58
@berry4 píše:
Kdyby jsi bydlela v nájemním bytě, platila předražený nájem, díky jemuž by vám s těmi vašimi příjmy nezbývalo na jídlo, neměla možnost chovat nic víc, než papouška v kleci, pár bylinek v květníku za oknem, nebydlela u hranic, ale stovky kilometrů od nich, budeš na tý sociálce stejně, jako ti, co podle tebe fnukají a tu práci opravdu najít nemohou. Zatím jsi to nezažila, takže tvůj příspěvek beru jako velké OT.

Ja pisu, ze ve VETSINE pripadu to tak je. Znam spoustu lidi, co bydli na vesnici nemaji pomalu co jist a nazasadi ani hrasek. Neberu jim to, je to jejich volba, ale at si pak nestezujou, kdyz maji moznosti, ktere nevyuzivaji. A pokud bych bydlela v byte nekde daleko od hranic, stejne bych chlapa dokopala se naucit cizi jazyk - i v cechach se velmi casto pozaduje. Pripadne je moznost pracovat pres tyden v zahranici a domu jezdit na vikend. Je to sice naprd, ale lepsi nez zivorit.

• Citovat
  • Upravit
36504
19.1.14 13:00
@zagora píše:
Velmi zajímavý úkaz, často tady čtu příspěvek ženy, která se ocitla nebo se již delší dobu potýká s nepříjemnou a těžkou životní situací (finance, partner), tak ji selže antikoncepce, praskne kondom, nitroděložní tělísko nefunguje. Zajistit alespoň základní životní standard pro pětičlennou rodinu, kde otec nefunguje jako živitel a celá rodina je závislá na sociálních dávkách a pomoci druhých není jednoduché, vůči dětem mi to nepřijde úplně spravedlivé. Zakladatelce a její rodině přeji hodně štěstí a zdraví. Co se týče muže, musí chtít především on, nějak se mi nechce věřit že by mladý, zdravý chlap nezavadil o práci.

To je pech, takové načasované náhodné selhání antikoncepce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
K-Black
19.1.14 13:08

Jinak teda zakladatelko je to fakt mazec, myslím tvá situace. Dokážu se vžít do toho že je tvůj muž nemocný, ono člověk v depresi opravdu nemůže ALE… ty jsi ta druhá půlka toho vztahu, a dopustila jsi že na svět přivedeš další dítě, když nemáš žádnou oporu v manželovi. Takže ta situace není jeho chyba, ale tvoje. Beru tedy to, že je to duševně nemocný člověk. Ty nemáš s dětma co jíst a čekáš další dítě, to mi hlava fakt nebere.

Kolik stojí antiko na měsíc, pár šušňů. A dobře i když připustím že antiko selže, tak jdu na potrat, kolik to stojí? já nevím do 5 tisíc :nevim: kolik stojí děcko? a čím starší tím je to víc.

Ve vztahu když jeden nemůže, tak holt maká a stará se druhý. ALE, když bych viděla že to nedávám, že z druhé strany není žádná snaha, vyhrabat se ze sraček, tak holt chlapa opustím, rozhodně bych se nenechala táhnout dolů a dolů. Děti jsou pro mě důležitější než chlap. A hlavně bych si nepořizovala další děcko!!!

• Citovat
  • Upravit
29577
19.1.14 13:08
@Anonymní píše:
Ja pisu, ze ve VETSINE pripadu to tak je. Znam spoustu lidi, co bydli na vesnici nemaji pomalu co jist a nazasadi ani hrasek. Neberu jim to, je to jejich volba, ale at si pak nestezujou, kdyz maji moznosti, ktere nevyuzivaji. A pokud bych bydlela v byte nekde daleko od hranic, stejne bych chlapa dokopala se naucit cizi jazyk - i v cechach se velmi casto pozaduje. Pripadne je moznost pracovat pres tyden v zahranici a domu jezdit na vikend. Je to sice naprd, ale lepsi nez zivorit.
:lol: avíš, že se vcelku nedivím? Jako vášnivá zahrádkářka mám dávno spočítané, že pěstování zeleniny na vlastním je v podstatě velmi prodělečná činnost. Takže jsme to omezili jen na rajčata, cukety, jahody, bobuloviny a šmitec. Vše, co koupím, mi pořád vyjde levněji, než to, co musím investovat do zahrady.
Heled´. Já sice práci mám. Můj chlap taky, všechno, co tu teoretizuješ máme za sebou, dělím to dvěma, protože nevíš. Úvahy krásné, realita jiná.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1528
19.1.14 13:09

Zakladatelko, není mi jasné, proč jste z Prahy odcházeli k Ostravě? Máte tedy rodiče tam na severu? Nezbývá než se obrátit na ně, jestli by vám vypomohli…Jinak zcela souhlasím s již uvedeným názorem, že ve vaší situaci byla miniinterrupce jediné rozumné řešení…
Píšeš, že manžel medikaci má, ale nebere - medikaci může napsat jen psychiatr, ne psycholog, takže někam musel zajít - zkus zjistit toho lékaře a urychleně konzultuj manželův stav - ty jeho řeči že to skončí, to vážně není jen tak…
a k té antikoncepci - jo, jo, emimino je plné nečekaných početí „přes prášky a přes tělísko“, a zrovna jako na potvoru jsou to ženy, co by nikdy na potrat nešly…tož co jim poradit, že…
Bydlím na vesnici se zahradou a taky nechápu ty lidi, co řvou, že je jídlo drahé, ale přitom mají jen anglický trávník a zkusit vypěstovat aspoň pár nových brambor a cuket, je zřejmě pod jejich úroveň.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3359
19.1.14 13:09

@sad 1, jak říkám - já „tě“ chápu (jako to rozhodnutí jít v tomto případě na potrat), ale zakladatelku chápu taky. Hlavně pokud uvedla, že měla PPM 18 000Kč, jde vlastně o „překlenutí“ cca 9. měsíců, ale v tom případě nechápu, proč se stěhovala, protože se nemá kde vrátit do práce- já bych šla hned po MD a na RD nechala chlapa :nevim:. A v Ově moc práce není, rozhodně není tak dobře placená, ale marketů je tu dost a tak může chodit (chlap) doplňovat zboží, různě pomáhat na stavby… No nic mi to nevyřešíme, přeji všem ať se mají dobře. A vám, ať si najdete práci, která vás uživí 8o(vždyť je to divné oba pracujete, máš RD příspěvek a tak, tak vyžijete 8o :hug: - taky nemáme na vyskakování (dovolené v zahraničí atd. - to raději investujeme do dobré ZŠ a kroužků pro syna, ale hlad nemám určitě )

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36504
19.1.14 13:11
@Poustevnice píše:
Zakladatelko, není mi jasné, proč jste z Prahy odcházeli k Ostravě? Máte tedy rodiče tam na severu? Nezbývá než se obrátit na ně, jestli by vám vypomohli…Jinak zcela souhlasím s již uvedeným názorem, že ve vaší situaci byla miniinterrupce jediné rozumné řešení…
Píšeš, že manžel medikaci má, ale nebere - medikaci může napsat jen psychiatr, ne psycholog, takže někam musel zajít - zkus zjistit toho lékaře a urychleně konzultuj manželův stav - ty jeho řeči že to skončí, to vážně není jen tak…
a k té antikoncepci - jo, jo, emimino je plné nečekaných početí „přes prášky a přes tělísko“, a zrovna jako na potvoru jsou to ženy, co by nikdy na potrat nešly…tož co jim poradit, že…
Bydlím na vesnici se zahradou a taky nechápu ty lidi, co řvou, že je jídlo drahé, ale přitom mají jen anglický trávník a zkusit vypěstovat aspoň pár nových brambor a cuket, je zřejmě pod jejich úroveň.

Medikaci, antidepresiva určitého typu mohl napsat i obvodní lékař. K tomu je oprávněn.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
680
19.1.14 13:12

Tady myslim opravdu plati, ze jaky si to udelas, takovy to mas.. neni to rypani, ale myslim ze pokud nechci dite, kombinaci antikoncepce, vypoctem plodnych dnu, a prerusovane souloze se to proste stat nemuze. Muz ma psychicke problemy, ale ty muzou pramenit jen z toho ze nepracuje. Praci bych mu nasla i kdyby mel metat a kdyby to trvalo dyl a nebyl schopny nas zabezpecit, aspon aby me deti meli co jist, proste bych snim nebyla. A pak by byly na miste nake socialni davky. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1528
19.1.14 13:13

Ale když na jaře zasadíš několik cuket a sáček se semeny stojí pár kaček, tak v létě máš „vařivo“ prakticky zadarmo…takže se to vyplatí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1528
19.1.14 13:15

Ok, tak ať zakladatelka navštíví jeho obvodního lékaře, který sice může psát psychiatrická léčiva, ale ne všechna, jen ta základní. A taky vidím vážný problém, když má manžel takové řeči…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10134
19.1.14 13:22

@alcar my nemáme ani takovej příjem a máme hypo žádné dávky nebereme, pouze já rodičák

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
19.1.14 13:33
@berry4 píše: :lol: avíš, že se vcelku nedivím? Jako vášnivá zahrádkářka mám dávno spočítané, že pěstování zeleniny na vlastním je v podstatě velmi prodělečná činnost. Takže jsme to omezili jen na rajčata, cukety, jahody, bobuloviny a šmitec. Vše, co koupím, mi pořád vyjde levněji, než to, co musím investovat do zahrady.
Heled´. Já sice práci mám. Můj chlap taky, všechno, co tu teoretizuješ máme za sebou, dělím to dvěma, protože nevíš. Úvahy krásné, realita jiná.

Ja do zahrady teda nijak exta neinvestuju-na podzim tam rozhazim trochu hnoje, zalejvam destovou vodou, nebo vodou ze studne. Netusim, co je treba na pestovani redkvicek, okurky a mrkvi tak draheho. :nevim: To, co pisu ja, je pro me realita, kterou jsem si prosla a stale jeste v ni ziju.

• Citovat
  • Upravit
2597
19.1.14 13:34

Přestěhovat se do Ostravy, to může udělat v dnešní době opravdu jenom blázen! Každý ví, že tam práce prostě není, nehledě na to, že nezaměstnaných tam neustále kvůli uhelným dolům přibývá. A v Praze přece muselo jít něco sehnat, lidi se tam za prací stěhují a vy odtud utečete? Navíc, teď nebudeš mít po tvém RD kam nastoupit ani ty. Myslím, že jste z jedné sracky utekly do bažiny sraek

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3359
19.1.14 13:35
@kitty123 píše:
Tady myslim opravdu plati, ze jaky si to udelas, takovy to mas.. neni to rypani, ale myslim ze pokud nechci dite, kombinaci antikoncepce, vypoctem plodnych dnu, a prerusovane souloze se to proste stat nemuze. Muz ma psychicke problemy, ale ty muzou pramenit jen z toho ze nepracuje. Praci bych mu nasla i kdyby mel metat a kdyby to trvalo dyl a nebyl schopny nas zabezpecit, aspon aby me deti meli co jist, proste bych snim nebyla. A pak by byly na miste nake socialni davky. :nevim:

8o Ty by jsi opustila chlapa, který se o vás staral třeba -já nevím- 10 let a teď onemocněl a nemůže… :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat