Prachy, prachy, prachy

Napsat příspěvek
Velikost písma:
16186
27.2.15 13:02

Na hypotéku bych odmítla prispivat. Pokud to slibil, tak at prispiva on. Konec-koncu nevidim jediny logický duvod, proč bys to delala. Jste spolu navic krátce…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16173
27.2.15 13:03

Řekla bych mu, že jsme byli na něčem domluvení, a platit hypotéku, když mi tam nic nepatří, se mi nelíbí. Navrhla bych, že ty svoje 2500,–Kč (polovina hypotéky) budu posílat na svoje spoření na svoje jméno (ať už spořící účet, stavebko, cokoliv), a když spolu třeba za pět let pořád budeme a budeme se chtít vzít, tak po přepsání části nemovitosti nebo po x letech manželství ty peníze použijeme na společné účely. Ale kdyby nám to nevyšlo, je pochopitelné, že budu taky já potřebovat něco do začátku, a ne odejít s prázdnou.
Vysvětlila bych, že už tak je doprava a polovina nákladů na energie zhruba stejná částka, jakou jsi platila předtím, a že mi on sám sliboval, že víc to určitě nebude.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7376
27.2.15 13:04
@Anonymní píše:
Ahoj holky, prosím o názory ohledně peněz.

S přítelem jsme spolu něco málo přes rok a čtvrt. Čtvrt roku spolu bydlíme.

Bydlíme v baráku, který koupili jeho rodiče (resp. máma a její muž) a nabídli mu právě jestli mají koupit dvougenerační domek, jestli tam chceme bydlet. Já nechtěla, ale ve finále je to ok. Nicméně jsem z prahy, kde mám dvě práce a všechno, šla do menšího města… Chtěla jsem být s ním, tak jsem ustoupila, protože jakákoliv debata o tom, že bysme bydleli ve svém nepřipadala v úvahu. Odůvodnil mi to tak že po něm rodiče nic nechtějí a přepíší na něj půlku baráku, tak jsem to prostě pochopila, že taková nabídka se neodmítá a že má pravdu. Řešili jsme i kolik mě to bude stát, než jsme se k němu přestěhovala, předtím jsem spolubydlela za 5500,– a ujištoval mne, že mě to i s dopravou bude stát rozhodně méně.
Ještě musím dodat, že moje rodina zkrachovala a dost našim finančně pomáhám, takže peníze na zbyt nejsou, což přítel ví samozřejmě.

Poplatky si nastavili v baráku na 7000,– (3500 my a 3500 rodiče) no jenže ve finále za mnou přítel přišel s tím, že se s mamkou dohodl že jim ještě přispějeme měsíčně 5000 na hypo a přišel za mnou s tím, že mu mám dávat teda půlku z těch celkem 8500,– (+2500 projezdím, ajelikož se naše firma bude stěhovat uplně mimo, vyjde mě cesta na 4000 mesicne :( )
Dost mne to šokovalo. Za 1. mě naštvalo, že anižby to se mnou probral tak mne postavil takhle před hotovou věc a za 2. byť budu přispívat na tu hypotéku minimum měsíčně (cca 1/10) tak furt to jsou peníze, já nemám nic.. Samozřejmě na mě není nic psané, když se rozejdeme, odejdu s holým zadkem a prostě mi nepřijde tenhle přístup fér. Já na svůj ukor šla za ním, projezdím větší peníze než on a mám platit stejnej nájem? Nebo spíš víceméně sem u něj v nájmu, protože on ten nájem dáva alespoň do svého, ale já ne :/
Prostě mi to nepřijde jako chlapskej přístup… Furt mám za to, že chlap by měl být živitel rodiny atd., nechci po něm aby platil všechno (čemuž asi nasvědčuje i to, že mám dvě práce), sama se o sebe dokážu postarat a i pomáhat našim, nejsem zlatokopka, ale tenhle přistup se mi prostě nelíbí.. co myslíte vy? O víkend to spolu deme řešit, nechci mu křivdit, tak se ptám na názory, díky…

a to je jediny chlap na svete? jste spolu takovou kratickou dobu. Kopla bych ho do rite, at si plati sam a sla si po svym.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
187
27.2.15 13:08

Já bych mu hypotéku baráku teda neplatila, protože cpeš peníze do cizího a jak si sama řekla - odejdeš s holým zadkem. My jsme s partnerem spolu 6 let a než jsme se poznali, taky jsem si brala hypotéku (s mámou), ale platím si ji sama. Nějak by mě vůbec nenapadlo, abych ho prosila o příspěvek…

Jinak by mě to taky naštvalo - jednak, že to se mnou neprodiskutoval a jednak, že to po mě vůbec žádá.
Líbí se mi návrh @zrcadlo - to mi přijde fér.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11117
27.2.15 13:09

Rozhodne bych neplatila cizi hypoteku. domluvte se na pulce nakladu (topeni, voda atd), pulce jidla, tim to hasne. muzes nabidnout, ze treba nasetris na neco do domacnosti, co bude potreba (pracka, tv nebo tak), ty to koupis, ovsem bude to tvoje, kdybys odesla, beres sebou :)

a jen tak mimochodem doufam, ze v ten vztah opravdu veris, ja bych do tehle situace debrovolne nesla - hypo na spolecny dum s tchanovcema…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27.2.15 13:10

@anonym - ahoj, mě by to přišlo jako podraz :,( Nejdřív říkáš, že po něm rodiče nic nechtějí a nejde to odmítnout, tak to je pravda :lol: a ve finále je to 5000 hypo a 3500 poplatky? Mí rodiče bydlí ve velkém domě a platí 4000 měsíčně všechno, a to je to starší nezateplený dům. Mě by přišlo fér platit jen poplatky a hypo ať platí přítel. Pro mě chlap, který se neumí postarat není chlap :lol: Dokud jsem nebyla na mateřské, tak jsem vždy platila poplatky a přítel hypo, která byla cca 4× vyšší. Samozřejmě je to i o příjmu, ale mí partneři vždycky vydělávali víc než já. Nenech se do ničeho natlačit :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5271
27.2.15 13:11

Přispívala bych na energie a pokud by se mu to nelíbilo, tak bye bye.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7332
27.2.15 13:12

Tchánovci jsou pěkně vyčůraní a že mě to nepřekvapuje…většinou to tak dopadá. Nejprve nic nechtějí a pak by chtěli sežrat ruku i s ramenem a ještě se cítí dotčení.
Fakt všude na chlup stejné

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
27.2.15 13:21
@Nina Filipi píše:
Tchánovci jsou pěkně vyčůraní a že mě to nepřekvapuje…většinou to tak dopadá. Nejprve nic nechtějí a pak by chtěli sežrat ruku i s ramenem a ještě se cítí dotčení.
Fakt všude na chlup stejné

Oni prej nic nechtěli, ale on jim to nabídl sám. Nicméně já to srovnávám s našima. Když jsme ještě měli peníze, dali mi první poslední a sem si 100% jistá, že kdyby mi nabídli bydlení zdarma, a já chtěla přispět, tak mi přesně řeknou třeba at si na něco našetřím a stejně si to nenechali vnutit.

Jo to je dobrej nápad :) @zrcadlo děkuji

Jinak ještě bych chtěla dodat, že on není asi lakomej, (zdědil peníze) koupil mi třeba mobil (8000) pak párkrát nějaké oblečení (do 3000), a nejake drobnosti… velké nákupy dělá on, ja delam spis mensi ale zase asi častěji…
jídlo platí většinou on, ale občas i já (třeba v poměru 1:3)
když jdeme do kina apod tak platí on..
takže má větší výdaje, ale ne o tolik…

• Citovat
  • Upravit
3030
27.2.15 13:31

Taky teda nechápu, proč bys měla splácet hypotéku, když ti tam nic nepatří. To je věc přítele. Výdaje na bydlení a provoz, no proč ne, ale se splátkama hypotéky nemáš co dělat. No, mě by to teda dost zklamalo, divím se, že přítel od tebe toto chce, není to fér.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27.2.15 13:33

Tak v každé rodině je to jinak nastavené…chápu, že příteli přijde fér dělit se o hypotéku, ale za pár let se taky můžete rozejít a nebudeš mít nic našetřeno. Jiné je to ve 20 kdy to člověk moc neřeší a jiné ve 30 kdy už chce bydlet ve svém :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5271
27.2.15 13:35

To, že ti kupuje dárky, nelze srovnávat s placením hypotéky, která není tvoje. Domluvila bych se na energiích, placení půlky za jídlo a pak v případě rozchodu si nemůžete nic vyčítat. Já to s manželem za svobodna a když jsme bydleli u mě měli tak, že jsem platila svoji hypotéku, on zaplatil energie a jídlo jsme jeli na půl. |Pak co kdo koupí za zařízení je jedno, může si to v klidu odnést a rozchod je jednodušší. Toť můj názor. Asi by se tvému příteli taky nelíbilo platit třeba spoření na tvé jméno, které by jsi pak shrábla ty :nevim:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4658
27.2.15 13:38

Nic bych neplatila, nic tam Tvého není…přispěla bych na energie a pokud se jim to zdá málo, tak bych šla odkud jsem přišla

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7527

Hmm, tak jak už píšou holky, na hypotéku bych fakt nepřispívala, dohoda byla na začátku jiná. Pokud by to nevzal v potaz, máš případně kam jít?? Protože já bych od něj odešla, toto se nedělá

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní

Díky holky za názory, vidím to stejně jako vy, ale chtěla jsem se ujistit jestli je to správný pohled. Chystám si s ním o tom promluvit, tak snad to pochopí jak to myslím.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat