Prachy, prachy, prachy

Napsat příspěvek
Velikost písma:
10584
19.1.14 14:36

@alcar pokud by nemel snahu je to neco jineho.Ale pokud vidim, ze shani, jen se nedari, z toho ma depky, ptze ho samotneho stve, jak na tom jsme.To je taky neco jineho.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
K-Black
19.1.14 14:45
@pipiinka píše:
@K-Black Jenze nikdo se tady nebavi o x letech, ale max. o roku. :roll:
Chci rict, ze sve manzela podporim i kdyby praci nemel. Rozhodne nebudu premyslet, ze ho vyhodim, pri prvni prilezitosti, kdy nedonese ani korunu.

bože to já taky ne, nevím jak dlouho to tady trvá a myslím že nelze říct že to bude trvat rok, když pán nedělá nic.
Ano ona sice nastoupí do práce, budou mít víc peněz, tím se vyřeší jedna věc, ale stejně všechno bude na ní, nebude mít oporu. Ani ty děcka mu nebude moct svěřit, takže bude zničená z práce, z péče o děti a ještě vystresovaná z něj.
Někdy je lepší odejít, já neříkám hned rozvod, ale aby ten chlap pocítil že je to fakt průser, že mu teče do bot, že může přijít jak o ženu tak o děti.
Pokud se bude placatit i nadále doma, ztratí zájem uplně.

• Citovat
  • Upravit
K-Black
19.1.14 14:48

@pipiinka tak jsem si znova přečetla úvodní příspěvek, a už teď je to průser, nemaká rok, má dluhy a místo aby se to trošku pomalinku zlepšovalo, tak se to zhoršuje. Takže podle úvodního příspěvku bych to riskla, odešla bych, a buď se probere nebo ne.

• Citovat
  • Upravit
10584
19.1.14 14:51

@K-Black Ja bych mu zacala tu praci shanet sama. Vypracovala bych mu zivotopis, koukala na nabidky a pripadne odesilala.To by bylo, aby nebylo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
K-Black
19.1.14 14:57
@pipiinka píše:
@K-Black Ja bych mu zacala tu praci shanet sama. Vypracovala bych mu zivotopis, koukala na nabidky a pripadne odesilala.To by bylo, aby nebylo.

no tak jasný, jenže když už je ten člověk ve stavu v jakém je asi manžel zakladatelky tak nevím jestli to bude k něčemu :nevim: samozřejmě že bych jim přála aby to zvládli. Zas když někdo nechce tak prostě dělat nebude :zed:

• Citovat
  • Upravit
10584
19.1.14 14:58

@K-Black Pokud nechce, tak je to na bobek.Ja to pochopila tak, ze chce, jen nemuze najit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
K-Black
19.1.14 15:02
@pipiinka píše:
@K-Black Pokud nechce, tak je to na bobek.Ja to pochopila tak, ze chce, jen nemuze najit.

a to je věc co se mi nezdá :nevim: já vím že je to s prací špatný, bydlím ve velkém městě a i tady je to na pytel, ale pokud by moje děti neměli co do huby tak prostě tu práci najdu, nebude to žádná finanční hitparáda, ta práce mě nebude bavit, ale bude aspoň něco.

Právě že spousta lidí je dlouhodobě nezaměstných proto, protože si odvyknou mít tu zodpovědnost, mít návyk chodit do práce. Zakladatelka je doma, takže on může vzít jakoukoliv práci klidně na tři směny, ne jako když shání práci maminka od malých dětí a potřebuje upravenou pracovní dobu, aby stíhala školku, družinu atd.

• Citovat
  • Upravit
3359
19.1.14 15:05
@kitty123 píše:
Nemuze proc? protoze ma psych potize? a nebere leky, ktere by mel? pokud je to tak zavazne, dostal by invalidni duchod, jinak pracovat podle meho muze.. pokud by opravdu nemohl samozrejme bych ho neopustila, ale ze neni prace by mi proste nestacilo. Dnes jsou velke moznosti.

Třeba proto, že deprese je nemoc a můžu ti říci, že ne zrovna taková, kterou „přechodíš“ :roll:. Invalidní důchod :lol:, to bych ráda viděla, dnes když ho nedostaneš ani na amputovanou nohu :lol:. Tak po sté, je potřeba dokopat k lékaři, podpořit a dokopat do práce ;). Jo a v poslední době mi přijde, že velké možnosti jsou jen pro velká hovada. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
680
19.1.14 15:07
@K-Black píše:
a to je věc co se mi nezdá :nevim: já vím že je to s prací špatný, bydlím ve velkém městě a i tady je to na pytel, ale pokud by moje děti neměli co do huby tak prostě tu práci najdu, nebude to žádná finanční hitparáda, ta práce mě nebude bavit, ale bude aspoň něco.Právě že spousta lidí je dlouhodobě nezaměstných proto, protože si odvyknou mít tu zodpovědnost, mít návyk chodit do práce. Zakladatelka je doma, takže on může vzít jakoukoliv práci klidně na tři směny, ne jako když shání práci maminka od malých dětí a potřebuje upravenou pracovní dobu, aby stíhala školku, družinu atd.
naprosto souhlasim. Proste kdyz chci, praci najdu. A kdyz vim, ze musim zivit deti, jdu se treba hrabat v hovnech..
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3359
19.1.14 15:08
@colafit píše:
Gambler je taky nemocný, ale kdyby se nechtěl léčit, tak s ním nezůstanu a nenechám se stáhnout ke dnu.

To jsou ale naprosto odlišné věci (taky narkoman, alkoholik…). Nejde porovnávat s psychickými problémy (nemocí, depresí - tu může dostat skoro každý a fakt si za to nemůže sám…)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
680
19.1.14 15:08
@K-Black píše:
a to je věc co se mi nezdá :nevim: já vím že je to s prací špatný, bydlím ve velkém městě a i tady je to na pytel, ale pokud by moje děti neměli co do huby tak prostě tu práci najdu, nebude to žádná finanční hitparáda, ta práce mě nebude bavit, ale bude aspoň něco.Právě že spousta lidí je dlouhodobě nezaměstných proto, protože si odvyknou mít tu zodpovědnost, mít návyk chodit do práce. Zakladatelka je doma, takže on může vzít jakoukoliv práci klidně na tři směny, ne jako když shání práci maminka od malých dětí a potřebuje upravenou pracovní dobu, aby stíhala školku, družinu atd.
naprosto souhlasim. Proste kdyz chci, praci najdu. A kdyz vim, ze musim zivit deti, jdu se treba hrabat v hovnech..
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3359
19.1.14 15:11
@kitty123 píše:

To ano, ale člověk který má nějaké psychické problémy (např. deprese) není schopen práce :nevim:. Taky bych šla dělat cokoli, můj Chlap po své práci jednu dobu chodil doplňovat zboží (noční), padal na hubu únavou, aby nás uživil :hug:. Udělala bych to samé pokud by „nemohl“ do práce, prostě ten odchod by byl až ta poslední možnost…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
323
19.1.14 15:13
@Anonymní píše:
Ahoj, potřebuju se vykecat. Odstěhovali jsme se z velkého města na vesnici kde máme rodinný dům, vlastně hlavně z důvodu toho, že manžel od ledna minulého roku pčišel o práci. Od té doby nenašel nic, měl ve velkkém městě nějakou brigádu a nějak se to lepilo. Každopádně nás to donutilo k rozhodnutí, že půjdeme na vesnici, abychom snížili náklady. Na baráku se přeč pár lety dělala střecha a fasáda, tudíž jsme měli úvěr-který, jak jsem zjistila posléze se od jara minulého roku nesplácel, málem jsme se dostali do problému. Naši ho za nás zaplatili, jinak bychom o ten barák zřejmě přišli. Manžel začal navštěvovat psychologa a bylo to o něco lepší, i měl předepsanou medikaci.Jenže po přestěhování, kde já mám všechny kamarádky 300km daleko :cert:, dvě, skoro tři děti na krku, je to tu opět znova. Jenže s tím rozdálem, že já jsem ve 2 trimestru těhotenství se 3 dítětem. Manžel sedí doma, na pracáku mu nedají ani korunu, jelikož si tu podpůrnou lhůtu vyčerpal, přídavky na děti dají až od září jelikož je to zpětně za kalendářní rok/pokud jsem to dobře pochopila/takže žijeme z mé rodičovské a obvykle kolem 20.tého nemáme na žrádlo :zed: On mi pořád tvrdí, že v tomhle kraji nelze nic sehnat, takže např. za leden nemá oddělanou ani jednu šichtu neplatí 3 měsíce pojištění. :cert: Já na brigádu nejsem schopna jít. Manžel fnuká co má jako dělat a na otázku kde vezmeme na léky pro mě a pro děti mi řekne proč se tak blbě ptám. Včera přišel s tím, žr se chce zabít, už nevím co s ním :cert: :cert: :cert:Je stále nervní, vznětlive, řve na děti Už tak nějak nevím co s ním. Navíc čekáme třetí, já samozřejmě skoro včšechno po dětech rozdala poněvadž jsem nepočítala, že to třetí bude. Díky a raději anonym :zed: :zed:

No, jsi v nezáviděníhodné situaci, jen co je pravda… Já si pořád stěžuju, ale když jsem četla Tvůj příběh, taxe stydím za své stížnosti…
Vím, jaké to je, když je partner bez práce, taky jsme měli takové období, ale to jsme byli ve fázi, kdy jsme spolu „jen“ chodili a „o nic nešlo“. Ale zvládli jsme to, partner (teď už manžel nějaký ten rok) se vzpamatoval, našel si práci a pohoda! Pak jsem zase o práci přišla já a on mi byl velkou oporou, podržel mě.
Ale 3 dítko na cestě, manžel bez práce a v depresi… holka, fakt ať maže k psychiatrovi a polyká léky, potřebuje se dostat z nejhoršího, pak může nastoupit psycholog nebo psychoterapeut, ale prvně se potřebuje dostat z deprese (vím, o čem mluvím, skoro 10 let jsem pracovala v psychiatrické ambulanci!).
Odkud jsi (možná se už někdo ptal, ale já nečetla celou diskusi)? Třeba bych mohla mít typ na přivýdělek. Když budš chtít, tak mi napiš soukromou zprávu.
Jinak se drž a přeji hodně sil!!! A ten manžel fakt antidepresiva, jinak to půjde dolů!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30408
19.1.14 15:15
@nobody80 píše:
No, jsi v nezáviděníhodné situaci, jen co je pravda… Já si pořád stěžuju, ale když jsem četla Tvůj příběh, taxe stydím za své stížnosti…
Vím, jaké to je, když je partner bez práce, taky jsme měli takové období, ale to jsme byli ve fázi, kdy jsme spolu „jen“ chodili a „o nic nešlo“. Ale zvládli jsme to, partner (teď už manžel nějaký ten rok) se vzpamatoval, našel si práci a pohoda! Pak jsem zase o práci přišla já a on mi byl velkou oporou, podržel mě.
Ale 3 dítko na cestě, manžel bez práce a v depresi… holka, fakt ať maže k psychiatrovi a polyká léky, potřebuje se dostat z nejhoršího, pak může nastoupit psycholog nebo psychoterapeut, ale prvně se potřebuje dostat z deprese (vím, o čem mluvím, skoro 10 let jsem pracovala v psychiatrické ambulanci!).
Odkud jsi (možná se už někdo ptal, ale já nečetla celou diskusi)? Třeba bych mohla mít typ na přivýdělek. Když budš chtít, tak mi napiš soukromou zprávu.
Jinak se drž a přeji hodně sil!!! A ten manžel fakt antidepresiva, jinak to půjde dolů!!
8o
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3359
19.1.14 15:23
@hanka.br. píše:
8o
:lol:, to koukáte paní učitelko, co!
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit