Prachy, prachy, prachy
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
Reakce:
A má tu medikaci stále? Nic ve zlém, ale utápí se ve splínu a depresích, takhle si práci nenajde. Kdyby chtěl, určitě by mohl makat na stavbě nebo doplňovat v nejbližším supermarketu. Taková práce je pořád. Dokopej ho k psychologovi, psychiatrovi, no bohužel léčba není jako zázrakem druhý den, ale nějak začít musí. Asi má problém, zase nechci psát, že je to línej d.ebil, zdá se, že má asi problém. No situaci nezávidím.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
No…
ono jo, na vesnici máš sice nižší náklady, ale zas je tam horší možnost sehnat práci. Ale jestli je chlap doma už takhle dlouho, tak bude problém asi v něm. Ty si mu nezkoušela něco sehnat? Projíždět inzeráty? Poslat ho někam?
- Citovat
- Upravit
Manžela okamžitě k psychiatrovi, ať se dá do kupy, třeba by i dostal nějakou nemocenskou
A ty zajdi na sociálku a zjisti, jestli máte nárok na nějaký příspěvek
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
No, po přečtení, mi naskočila husina..nezávidím, opět budeš muset porosit rodiče o pomoc či teď poprosit jeho?! ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
No já si fakt někdy připadám tady jak v 15. století. O antikoncepci jsi asi před otěhotněním nikdy neslyšela, že? Do takových, s prominutím, srač…ek přivést další dítě. No manželovi asi budeš muset pomoct v heldání práce. Prosím tě kde bydlíte, že si nemůže v okolí najít ani žádnou brigádu? Čím je? Zkoušel se obrátit na ÚP? Vím, že situace asi složitá, zvláště když se manžel hroutí, ale je potřeba se k tomu postavit čelem. Kupte noviny, heldejte brigády, kontaktujte ÚP, googlete, prostě příjem musí být. Nespoléhejte jen na soc. dávky. Držím pěsti, aby se brzy situace zlepšila.
- Citovat
- Upravit
Tak když máte jen rodičák, tak co nějaké sociální dávky?
Kde vlastně bydlíte?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Takze jste se prestehovali z velkeho mesta na vesnici 300km vzdalenou? to je celkem velka zmena teda.. ale vlastne nevim, co chces slyset
vetsinou se lidi stehuji za praci a ne od prace pryc, obzvlast se tretim ditetem na ceste.. chlapovi to na psychice asi moc neprida, odstehovani daleko, praci nema, rodinu neuzivi, dalsi dite na ceste…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Manzel teda navstevuje psychiatra, pocitam( pokud ma medikaci), coz je v jeho pripade urcite dobre - pokud to tak neni, tak bych na tom zapracovala jako na prvnim, protoze on vas bude muset zajistit( tj. dat se do kupy a najit praci), kdyz uz jste si do toho srabu poridili dalsi dite.
Uprimne se mu nedivim, taky bych se hroutila.
Prace se mu bude hledat tezko, pokud ji nemohl najit ve velkem meste, takze bych asi prestala s vycitkama, to mu rozhodne nepomuze.
Sice je mi takova rada proti srsti, ale ve vasi situaci bych se sebrala a na socialce se sama poptala, jestli nemate narok na nejaky prispevek. A premohla bych hrdost a sla poprosit znovu rodice o pomoc( jakoukoli).
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Měla bych si sednout na ruce - ale nedá mi to. Problémů máte nad hlavu, úvěr museli zaplatit rodiče, manžel není zdráv, nemáte peníze, práci - a vy do toho přivedete třetí dítě? Já vím, že to v téhle chvíli je zbytečná diskuze, ale jen mě to zajímá. Vždycky se mi nad tím zastaví rozum.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@sad 1 A kde má vzít na antikoncepci, když nemá na jídlo
. Nebo ono je něco kromě abstinence zadarmo?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Sany80s píše:
@sad 1 A kde má vzít na antikoncepci, když nemá na jídlo. Nebo ono je něco kromě abstinence zadarmo?
No tak v jejich pripade by i ta abstinence mozna byla na miste.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
A nebylo by lepší dům prodat, manžela přimět ať si hledá práci klidně v jiném městě a tam kde najde se přestěhovat? Klidně do podnájmu a nějakou dobu žít z peněz za dům, než se to srovná… A na baráku jsou dle mého větší náklady než v bytě
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Sany80s Abstinence je taky nejúčinnější, pokud je nouze až taková!
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Taky mne jako prvni napada prodat dum a prestehovat se do podnajmu nekam, kde je prace, kterou by manzel mohl delat.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj, potřebuju se vykecat. Odstěhovali jsme se z velkého města na vesnici kde máme rodinný dům, vlastně hlavně z důvodu toho, že manžel od ledna minulého roku pčišel o práci. Od té doby nenašel nic, měl ve velkkém městě nějakou brigádu a nějak se to lepilo. Každopádně nás to donutilo k rozhodnutí, že půjdeme na vesnici, abychom snížili náklady. Na baráku se přeč pár lety dělala střecha a fasáda, tudíž jsme měli úvěr-který, jak jsem zjistila posléze se od jara minulého roku nesplácel, málem jsme se dostali do problému. Naši ho za nás zaplatili, jinak bychom o ten barák zřejmě přišli. Manžel začal navštěvovat psychologa a bylo to o něco lepší, i měl předepsanou medikaci.
Jenže po přestěhování, kde já mám všechny kamarádky 300km daleko
, dvě, skoro tři děti na krku, je to tu opět znova. Jenže s tím rozdálem, že já jsem ve 2 trimestru těhotenství se 3 dítětem. Manžel sedí doma, na pracáku mu nedají ani korunu, jelikož si tu podpůrnou lhůtu vyčerpal, přídavky na děti dají až od září jelikož je to zpětně za kalendářní rok/pokud jsem to dobře pochopila/takže žijeme z mé rodičovské a obvykle kolem 20.tého nemáme na žrádlo
On mi pořád tvrdí, že v tomhle kraji nelze nic sehnat, takže např. za leden nemá oddělanou ani jednu šichtu neplatí 3 měsíce pojištění.
Já na brigádu nejsem schopna jít. Manžel fnuká co má jako dělat a na otázku kde vezmeme na léky pro mě a pro děti mi řekne proč se tak blbě ptám. Včera přišel s tím, žr se chce zabít, už nevím co s ním
Je stále nervní, vznětlive, řve na děti Už tak nějak nevím co s ním. Navíc čekáme třetí, já samozřejmě skoro včšechno po dětech rozdala poněvadž jsem nepočítala, že to třetí bude. Díky a raději anonym