Prachy, prachy, prachy

Napsat příspěvek
Velikost písma:
575
19.1.14 11:57

@Burj Chalifa

joo a když máš teda takovyhle nazor tak mi teda napiš koho by měl stát podporovat? a koho ne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
85320
19.1.14 11:57
@Anonymní píše:
Ahoj, potřebuju se vykecat. Odstěhovali jsme se z velkého města na vesnici kde máme rodinný dům, vlastně hlavně z důvodu toho, že manžel od ledna minulého roku pčišel o práci. Od té doby nenašel nic, měl ve velkkém městě nějakou brigádu a nějak se to lepilo. Každopádně nás to donutilo k rozhodnutí, že půjdeme na vesnici, abychom snížili náklady. Na baráku se přeč pár lety dělala střecha a fasáda, tudíž jsme měli úvěr-který, jak jsem zjistila posléze se od jara minulého roku nesplácel, málem jsme se dostali do problému. Naši ho za nás zaplatili, jinak bychom o ten barák zřejmě přišli. Manžel začal navštěvovat psychologa a bylo to o něco lepší, i měl předepsanou medikaci.Jenže po přestěhování, kde já mám všechny kamarádky 300km daleko :cert:, dvě, skoro tři děti na krku, je to tu opět znova. Jenže s tím rozdálem, že já jsem ve 2 trimestru těhotenství se 3 dítětem. Manžel sedí doma, na pracáku mu nedají ani korunu, jelikož si tu podpůrnou lhůtu vyčerpal, přídavky na děti dají až od září jelikož je to zpětně za kalendářní rok/pokud jsem to dobře pochopila/takže žijeme z mé rodičovské a obvykle kolem 20.tého nemáme na žrádlo :zed: On mi pořád tvrdí, že v tomhle kraji nelze nic sehnat, takže např. za leden nemá oddělanou ani jednu šichtu neplatí 3 měsíce pojištění. :cert: Já na brigádu nejsem schopna jít. Manžel fnuká co má jako dělat a na otázku kde vezmeme na léky pro mě a pro děti mi řekne proč se tak blbě ptám. Včera přišel s tím, žr se chce zabít, už nevím co s ním :cert: :cert: :cert:Je stále nervní, vznětlive, řve na děti Už tak nějak nevím co s ním. Navíc čekáme třetí, já samozřejmě skoro včšechno po dětech rozdala poněvadž jsem nepočítala, že to třetí bude. Díky a raději anonym :zed: :zed:

V prvé řadě bych zapracovala na tom, aby manžel ZAČAL užívat léky, abyste nakonec nebyli úplně sami, aspoň by měl pravidelně navštěvovat psychologa, když psychiatr nepomohl.

A v jaké lokalitě žijete? Jakou měl manžel původně profesi nebo Ty? Na vesnici je možná levnější bydlení, ale s prací horší. Manžel by nemohl v týdnu pryč a pracovat a dojíždět za vámi pro začátek aspoŇ na víkendy? Nevím, jakou má profesi, ale třeba by v Praze něco našel…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10584
19.1.14 11:59

@1.zizi a co kdyz, kdyz otehotnela ve spatne situaci nebyli? Rozumis tomu, ze za tech 20let, co se rodic stara o dite se muze stat cokoliv???Ted na tom jsou spatne, za rok se to otoci a ti co na tom byli dobre, mohou byt zas spatne?? 8o 8o Nektere zenske tu opravdu nechapu. K

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
sad 1
19.1.14 12:00
@Sany80s píše:
@sad 1 A kde má vzít na antikoncepci, když nemá na jídlo 8o. Nebo ono je něco kromě abstinence zadarmo?

to si ze mě děláš legraci, ne? Takže vyjde levněji udělat 10 dětí než použít kondom nebo třeba vaginální čípky? Nevidím problém v tom utratit 100 kč měsíčně za antiko…přijde mi to levnější a rozumnější než přivést na svět hromadu dětí, kterým nemám co dát na jídlo :zed: :zed: :zed: Takhle snad uvažuje jen…

• Citovat
  • Upravit
36504
19.1.14 12:00
@pipiinka píše:
@Burj Chalifa Proc by nesel??Predtim nejspis pracoval, odvadel dane atd.,tak snad kdyz jsou jednou oni v nouzi, mohl by je zas podrzet stat!

Pokud se vědomě neléčí, pak si z vlastního rozhodnutí situaci zhoršuje. Je-li opravdu nemocný, má se léčit léky a v rámci odborné léčby spolupracovat. Pokud nemocný není a tedy necítí potřebu to činit, pak je patrně jen líný a neschopný a stát tu není od toho, aby ho sponzoroval.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1.zizi
19.1.14 12:01
@pipiinka píše:
@1.zizi a co kdyz, kdyz otehotnela ve spatne situaci nebyli? Rozumis tomu, ze za tech 20let, co se rodic stara o dite se muze stat cokoliv???Ted na tom jsou spatne, za rok se to otoci a ti co na tom byli dobre, mohou byt zas spatne?? 8o 8o Nektere zenske tu opravdu nechapu. K
:roll:
  • Citovat
  • Upravit
575
19.1.14 12:01

@Burj Chalifa

stát tu má být od toho aby mohl socialně nedostatečným ano jak ty píšeš nemocným, maminkám které jsou samy, duchodcům, a taky rodinám kde partner má malí plat na dnešní dobu v době kdy je všechno drahé!!! samodřejmě to co pišeš ty si dovili jen napsat člověk který je na mateřské bere 7 tisíc a jeho partner ktery měsíčně bere 40 tiíc že? kdybys měla partnera ktery bere třeba jen 15 000 kč tak by sis šla taky třeba prom pomoc na bydlení

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10584
19.1.14 12:02

@Burj Chalifa hodne zkresleny nazor. Nevim kde zakladatelka bydli, ale v nekterych krajich se da prace sehnat jen pres tlacenku.
Jasne, pracuji odvadet musi, ale pak kdyz se neco stane, stat je kopce do ritky.Pak se nedivim, ze to tu vypada jak vypada. Pokud ti nahore smysli jako ty.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
sad 1
19.1.14 12:03
@Krrysa píše:
@sad 1 miluju takovýhle chytráky, mám doma tři děti, plánovaný, s manželem začaly problémy jak hrom a bum, přes antikoncepci čekám črtvrté… ani ve 21. století není antikoncepce na 100 procent…

Na tvůj životní příběh napíšu jen jedno - jaký si to uděláš, takový to máš. Nezajímá mě, jaký. Sbohem.

Příspěvek upraven 19.01.14 v 12:05

• Citovat
  • Upravit
85320

Hele, ještě mě zajímá, jak to teda dělají Romové??? Nepracují ani jeden, dětí mají fůru a tyhle problémy evidentně neřeší :think: :think: :think:??? Tak něaké východisko být musí ne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3509

Ce] @1.zizi píše:
prijde, ale jsou ve spatne situaci uz delsi dobu a o to vice bych si davala pozor…a navic manzelova nespravna samolecba a jeho myslenky na sebevrazdu..co kdyz si neco fakt udela a ona zusstane uplne sama? :think:

zakladatelko napis adresu..myslim si, ze ti kazda dokazeme nejak s tim oblecenim a vecmi pro dite pomoci..

Clovek kterej o tom mluvi to ve vetsine pripadu neudela…a propo vim moc dobře, jak je tezke nahnat chlapa do prace, kdyz nechce… :cert: :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
575
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12890

@sad 1 I ty kondomy stojí více než 100 měsíčně(pokud nemají styk jednou za měsíc). A jestliže nemají 20. na jídlo, pak je 100 korun velmi hezká částka. Jestliže nemáš co jíst, pak je ti dlouhodobé hledisko úplně k ničemu. Žiješ tady a teď, stejně jako lidé jinde na světě, kde též plodí děti a umírají hlady v jednom čase.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10584
19.1.14 12:04

Zakladatelko, pokud budes chtit, pisni mi jake mate prijmy a vydaje, spocitam ti, na co mate/nemate narok.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
sad 1
19.1.14 12:05
@Sany80s píše:
@sad 1 I ty kondomy stojí více než 100 měsíčně(pokud nemají styk jednou za měsíc). A jestliže nemají 20. na jídlo, pak je 100 korun velmi hezká částka. Jestliže nemáš co jíst, pak je ti dlouhodobé hledisko úplně k ničemu. Žiješ tady a teď, stejně jako lidé jinde na světě, kde též plodí děti a umírají hlady v jednom čase.

aha, takže je lepší dělat furt děti :dance: :dance: :dance: je to levnější a umřeme hlady :palec: :palec: :palec:

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat