Prachy, prachy, prachy

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
4885
19.1.14 11:19

Situaci zakladatelky nezávidím, ale musím napsat, že naše druhé dítě se narodilo navzdory kondomu :mrgreen:.
Máme je po 2 letech a chtěli jsme až tak po 5, ale nevadilo nám to.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14110
19.1.14 11:21

@mroe no, když je spolehlivost 95 procent, tak evidentně šance, že i přes správné použití otěhotníš, tu je :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3359
19.1.14 11:23
@1.zizi píše:
diky, ze to uz nemusim psat ja :roll:…tak kdyz uz rodam veci po detech a vim, ze dite nechci, tak si necham podvazat vajecniky :zed:

Já se tedy nechci hádat, ale nepřijde ti to „moc konečné“? To asi taky není řešení pro každého :think:. Třeba je zakladatelka ještě mladá a proto to tělísko :nevim:. Také rozdávám věci po dětech a podvázané vaječníky nemám, jo a nejmladší taky již nejsem :lol:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101535
19.1.14 11:29
@Krrysa píše:
@mroe no, když je spolehlivost 95 procent, tak evidentně šance, že i přes správné použití otěhotníš, tu je :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

No, ona je ta spolehlivost výrazně vyšší jak těch 95%… třeba u HA je riziko selhání někde kolem 0,4% ale i tak je šance přes HA otěhotnět a proto se tak člověk musí chovat.
Tedy pokud mám s někým mega problém, tak s ním nespím :think: a ne tedy primárně proto abych neotěhotněla…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1.zizi
19.1.14 11:30
@MarieP píše:
Já se tedy nechci hádat, ale nepřijde ti to „moc konečné“? To asi taky není řešení pro každého :think:. Třeba je zakladatelka ještě mladá a proto to tělísko :nevim:. Také rozdávám věci po dětech a podvázané vaječníky nemám, jo a nejmladší taky již nejsem :lol:.

prijde, ale jsou ve spatne situaci uz delsi dobu a o to vice bych si davala pozor…a navic manzelova nespravna samolecba a jeho myslenky na sebevrazdu..co kdyz si neco fakt udela a ona zusstane uplne sama? :think:

zakladatelko napis adresu..myslim si, ze ti kazda dokazeme nejak s tim oblecenim a vecmi pro dite pomoci..

• Citovat
  • Upravit
575
19.1.14 11:30

Ano je nezodpovědné že si zakladatelka dítě nechala v tehle situaci ale dělat se z tím už nedá nic…, ale zas tu 10 ženských do ní ryje nestačí když to napíše jedna? musi to psát dalších devět? tohle určitě zakladatelce nepomuže

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101535
19.1.14 11:32

@1.zizi Tak mě hlavně přijde, že to rozhodně není zadarmo, ale ono je to jedno, nemá cenu řešit antikoncepci, když už je dítko na cestě (no, tak maximálně aby nebylo za rok na cestě další).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101535
19.1.14 11:33
@MarieP píše:
Za pěkné oči ne, ale lze udělat „sběr“ - taky to není zadarmo, ale náklady jsou cca :palec: 1/3 (Lesy ČR)

Tak my měli za hezké oči, ale ono to bylo asi tím, že šlo o letní tábor a drobné dřevo do kamen na vaření…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
55987
19.1.14 11:33

Tak porodis a pujdes pracovat Ty, po pul roce. jina varianta neni.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
597
19.1.14 11:34
@Anonymní píše:
Ahoj, potřebuju se vykecat. Odstěhovali jsme se z velkého města na vesnici kde máme rodinný dům, vlastně hlavně z důvodu toho, že manžel od ledna minulého roku pčišel o práci. Od té doby nenašel nic, měl ve velkkém městě nějakou brigádu a nějak se to lepilo. Každopádně nás to donutilo k rozhodnutí, že půjdeme na vesnici, abychom snížili náklady. Na baráku se přeč pár lety dělala střecha a fasáda, tudíž jsme měli úvěr-který, jak jsem zjistila posléze se od jara minulého roku nesplácel, málem jsme se dostali do problému. Naši ho za nás zaplatili, jinak bychom o ten barák zřejmě přišli. Manžel začal navštěvovat psychologa a bylo to o něco lepší, i měl předepsanou medikaci.Jenže po přestěhování, kde já mám všechny kamarádky 300km daleko :cert:, dvě, skoro tři děti na krku, je to tu opět znova. Jenže s tím rozdálem, že já jsem ve 2 trimestru těhotenství se 3 dítětem. Manžel sedí doma, na pracáku mu nedají ani korunu, jelikož si tu podpůrnou lhůtu vyčerpal, přídavky na děti dají až od září jelikož je to zpětně za kalendářní rok/pokud jsem to dobře pochopila/takže žijeme z mé rodičovské a obvykle kolem 20.tého nemáme na žrádlo :zed: On mi pořád tvrdí, že v tomhle kraji nelze nic sehnat, takže např. za leden nemá oddělanou ani jednu šichtu neplatí 3 měsíce pojištění. :cert: Já na brigádu nejsem schopna jít. Manžel fnuká co má jako dělat a na otázku kde vezmeme na léky pro mě a pro děti mi řekne proč se tak blbě ptám. Včera přišel s tím, žr se chce zabít, už nevím co s ním :cert: :cert: :cert:Je stále nervní, vznětlive, řve na děti Už tak nějak nevím co s ním. Navíc čekáme třetí, já samozřejmě skoro včšechno po dětech rozdala poněvadž jsem nepočítala, že to třetí bude. Díky a raději anonym :zed: :zed:

Zakladatelko a ty jsi na tom s prací jak? Samozřejmě nemyslím, že by ses do ní teď měla vracet, ale třeba po šestinedělí a md pak přepsala na manžela, dokud si on nenajde práci? My bychom to asi řešili takto. Teď těch pár měsíců do porodu to ještě nějak vydržíte (bydlet kde máte, to je hlavní).
Manžel by se měl dát každopádně během dohledné doby dokupy, protože takový manžel je spíš pro tebe přítěž, místo toho aby ti pomáhal. Není první ani poslední, kdo přišel o práci.

Ještě taková jedna otázka - to, že nesplácíte úvěr, na to jsi přišla po jaké době? To ti manžel zatajil?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101535
19.1.14 11:34
@jkra píše:
Tak porodis a pujdes pracovat Ty, po pul roce. jina varianta neni.

Vidím to podobně, ale chlap by se měl dát dohromady, aby zvládl domácnost a 3 děti a ideálně ještě nějaké zvířectvo, v rámci ušetření nákladů na život.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101535
19.1.14 11:37
@alcar píše:
Zakladatelko a ty jsi na tom s prací jak? Samozřejmě nemyslím, že by ses do ní teď měla vracet, ale třeba po šestinedělí a md pak přepsala na manžela, dokud si on nenajde práci? My bychom to asi řešili takto. Teď těch pár měsíců do porodu to ještě nějak vydržíte (bydlet kde máte, to je hlavní).

MD na nikoho přepsat nejde, tu může pobírat pouze ten, kdo na ni má nárok. Ale je možné při pobírání PPM nastoupit někam jinam do práce a předpokládám, že když se přestěhovali, tak má zakladatelka tu práci v původním místě, tedy stejně bude hledat novou?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
597
19.1.14 11:41

@j.a.n.i1 Tak haavně záleží na tom, jestli má na nějakou md vůbec nárok. Byla zaměstnaná před otěhotněním, nebo byla na dvou rd po sobě?
A rozhodně by měli hledat práci oba a ten kdo ji získá dřív, ten prostě půjde makat a ten druhý se bude starat o děti a klidně otec - což je už v dnešní době úplně běžné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36504
19.1.14 11:43
@Etcetera78 píše:
Manžela okamžitě k psychiatrovi, ať se dá do kupy, třeba by i dostal nějakou nemocenskou :think: A ty zajdi na sociálku a zjisti, jestli máte nárok na nějaký příspěvek

Místo podupávání na sociálce a škemrání o dávky vyhnat chlapa makat. Má zdravé ruce, tak ať se postará o rodinu. Dávky jsou tu pro potřebné, např. postižené, ne mladé líné chlapy.Koho všeho a z jakých důvodů bude tento stát někoho pořád sponzorovat?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36504
19.1.14 11:44
@Sany80s píše:
Ano, takže řekneme v rodině, kde má chlap depresivní stavy, kde je funkčnost ohrožena, tak ho ještě dorazím tím, že sex ne, protože s po něm otěhotní a on nevydělává. To už mu rovnou může dát provaz.
Koukněte, já vím, že to zní hrozně, ale ať zní abstinence v takovém případě jakkoli rozumně, jim se může rozpadnout i ten zbytek vztahu, který mají.
Sex nemůžete utnout jen proto, že zrovna teď se nehodí otěhotnět. Tak to prostě nefunguje, i když v dnešní době svázané ekonomickými poučkami je tato pravda nepopulární.
Ptát se, proč otěhotněla v okamžiku, kdy ani nemá na prášky, je dost naivní.
A ne každý je holt tak šikovný, že zvládne na 100% přerušovat.

Guma stojí pár korun, vážené.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat