Prachy, prachy, prachy
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
@Anonymní píše:
Ja si to dovolim napsat taky a to nas spolecny prijem je 21tis. Bydlime na vesnici, chlap toho dost projede cestou do prace a nepodupavam na socialce, ale krmim slepice, kraliky a husy, zalejvam cibuli, mrkev a okurky, zavaruju, chodim s letakama (tahnu s sebou kocar s deckem)za par usmolenych korun a rozhodne neocekavam, ze mi nekdo da neco zadrmo, kdyz mam zdravy ruce a nohy. Chlap vecer prijde z prace a uci se ve triceti pro nej uplne cizi jazyk, aby si mohl najit praci v Nemecku. I jako prodavac by si tam vydelal dvojnasobek. Ve vetsine pripadu lidem chybi snaha svoji situaci resit nejak sami a radsi si stoupnou do fronty na urade, misto aby na sobe pracovali. Jasne, ne kazdy bydli u hranic a muze jezdit pracovat za hranice, ale jsou ruzny rekvalifikacni kurzy, chlap si muze udelat ridicak na nakladak a jit jezdit… Lidi fnukaji, ze nemuzou najit praci, ale dost velka cast neumi ani pozdravit v cizim jazyce a odmita se to apon zkusit naucit, protoze proste „na to nejsou“
Souhlkasím…
A je pravda- lidi říkají, že nneí prcáe, a tady mají fabriky problém najít lidi ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anonymní píše:
Ja si to dovolim napsat taky a to nas spolecny prijem je 21tis. Bydlime na vesnici, chlap toho dost projede cestou do prace a nepodupavam na socialce, ale krmim slepice, kraliky a husy, zalejvam cibuli, mrkev a okurky, zavaruju, chodim s letakama (tahnu s sebou kocar s deckem)za par usmolenych korun a rozhodne neocekavam, ze mi nekdo da neco zadrmo, kdyz mam zdravy ruce a nohy. Chlap vecer prijde z prace a uci se ve triceti pro nej uplne cizi jazyk, aby si mohl najit praci v Nemecku. I jako prodavac by si tam vydelal dvojnasobek. Ve vetsine pripadu lidem chybi snaha svoji situaci resit nejak sami a radsi si stoupnou do fronty na urade, misto aby na sobe pracovali. Jasne, ne kazdy bydli u hranic a muze jezdit pracovat za hranice, ale jsou ruzny rekvalifikacni kurzy, chlap si muze udelat ridicak na nakladak a jit jezdit… Lidi fnukaji, ze nemuzou najit praci, ale dost velka cast neumi ani pozdravit v cizim jazyce a odmita se to apon zkusit naucit, protoze proste „na to nejsou“
Respekt ![]()
- Citovat
- Upravit
Stěhovali jsme se abychom ušetřili náklady za pronájem bytu v Praze. Platili jsme skoro 12.000 a na baráku byli nájemnici.
Naši mysleli prodání baráku tak, že je blbost prodávat barák a stěhovat se do menšího, jsme kousek od Ostravy, tudíž byty jsou v prodejní ceně baráku.
Se dřevem jsme se chytli docela levně, dala jsem inzerát a sehnala za 3000 8kubíků dřeva, sice klády tvrdého mokrého, ale lepší než nic.:)takže jsme ho zhruba předevčírem dodělali na špalky a už se suší, část topíme. Plynem by se dalo topit, ale neprošla revize na kotel takže musíme topit EMKOU. Díky Bohu že je tak teplá zima.
Tak člověk nečekal další přírůstek, takže kolíbky, hadrů, sterilizátoru, lahviček, monitoru dechu jsem se zbavila, něco málo mi zbylo.ale na aukru nebo mi mibazaru se něco sežene.
JJ, dělala jsem před mateřskou HPP, za celkem dobré prachy takže mateřskou jsem těch 18.000 měla. Přemýšlím, že si necham napsat mateřskou už 8týdnů před porodem.
Když ryjete tak ryjete…hold se nedá nic dělat. Spíš jsem se potřebovala vykecat, teď to vidím o trochu lépe zítra zkusíme ten příspěvek na bydlení vygoogluvala jsem i ze prispívají na tuhá paliva.
Spíš přesně, je toho na mě moc. mám pocit, že na mě padá celá ta zodpovědnost…
/( a tehotenstvi tomu moc neprida.
Mela jsem neco malo usetreno, ale stehovani stalo skoro 15.000 a taky jsme museli detem udelat pokojicek a trochu dat dokupy kuchyn.
A abych já ša po šestinedělí do práce, tak manžel nebude mít tak vysokou mateřskou mateřskou:(
bur chalifa: to se ti řekne, ale nejvíc jsme na tom byti já a děti…
blumen: z Prahy jsme šli pryč, i tam nemohl nic sehnat. akorát narazově brigády. Byl přepážkový pracovník chvíli jako pokladník v bance.
- Citovat
- Upravit
@sad 1 píše:
Přeji všem hezkou neděli, odcházím. Závěr diskuse opět stejný jako u všech jiných:
1. Každý otěhotní přece přes antiko
2. Je levnější dělat děti než použít antiko
3. Chceš-li ušetřit, kup si místo bytu barák
4. Chceš-li práci, odstěhuj se tam, kde není
5. Pokud ještě někdy otevřu takovou nebo podobnou diskusi, vy co mě znáte, dejte mi prosím přes hubu![]()
![]()
Hezkou neděli všem
okej, pohlídám si tě ![]()
- Citovat
- Upravit
@sad 1 píše:
opravdu chceš vědět, co bych udělala já, pokud bych neměla ani na jídlo pro svoje předešlé 2 děti? A byla závislá na pomoci státu a rodiny? POkud by se to stalo přes antiko? Rzhodla bych se pro miniinterupci. Ať se to někomiu líbí nebo ne. Pokud nemám co jíst, manžel nepracuje, nemá rodina na jídlo, otěhotním přes antiko, evidentně dítě není plánované, a rozhodnu se pro tohle.
Chápu - pochopila bych tvé rozhodnutí. Ale chápu i zakladatelku, i já bych moc doufala v to, že se dá chlap do pořádku (prášky -psychiatr -práce) a já nebudu muset přemýšlet co dám dětem jíst
. Další dítě taky neplánujeme, ale asi bych nedokázala jít na potrat -fakt nevím
. Jako, jíst bychom asi měli co, (pokud by se něco moc nezměnilo) mne víc děsí doba, kdy budou děti chtít jít na vysokou, abych nemusela vybírat, které podpořit můžu a které to štěstí mít nebude, pokud bude nějak nadané abych měla na kroužky atd.8o.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anonymní píše:
Kdyby jsi bydlela v nájemním bytě, platila předražený nájem, díky jemuž by vám s těmi vašimi příjmy nezbývalo na jídlo, neměla možnost chovat nic víc, než papouška v kleci, pár bylinek v květníku za oknem, nebydlela u hranic, ale stovky kilometrů od nich, budeš na tý sociálce stejně, jako ti, co podle tebe fnukají a tu práci opravdu najít nemohou. Zatím jsi to nezažila, takže tvůj příspěvek beru jako velké OT.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@K-Black píše:
okej, pohlídám si tě
spoléhám na tebe, jinak si fakt nafackuju sama ![]()
- Citovat
- Upravit
@Anonymní píše:
Stěhovali jsme se abychom ušetřili náklady za pronájem bytu v Praze. Platili jsme skoro 12.000 a na baráku byli nájemnici.
Naši mysleli prodání baráku tak, že je blbost prodávat barák a stěhovat se do menšího, jsme kousek od Ostravy, tudíž byty jsou v prodejní ceně baráku.Se dřevem jsme se chytli docela levně, dala jsem inzerát a sehnala za 3000 8kubíků dřeva, sice klády tvrdého mokrého, ale lepší než nic.:)takže jsme ho zhruba předevčírem dodělali na špalky a už se suší, část topíme. Plynem by se dalo topit, ale neprošla revize na kotel takže musíme topit EMKOU. Díky Bohu že je tak teplá zima.
Tak člověk nečekal další přírůstek, takže kolíbky, hadrů, sterilizátoru, lahviček, monitoru dechu jsem se zbavila, něco málo mi zbylo.ale na aukru nebo mi mibazaru se něco sežene.
JJ, dělala jsem před mateřskou HPP, za celkem dobré prachy takže mateřskou jsem těch 18.000 měla. Přemýšlím, že si necham napsat mateřskou už 8týdnů před porodem.Když ryjete tak ryjete…hold se nedá nic dělat. Spíš jsem se potřebovala vykecat, teď to vidím o trochu lépe zítra zkusíme ten příspěvek na bydlení vygoogluvala jsem i ze prispívají na tuhá paliva.
Spíš přesně, je toho na mě moc. mám pocit, že na mě padá celá ta zodpovědnost…/( a tehotenstvi tomu moc neprida.
Mela jsem neco malo usetreno, ale stehovani stalo skoro 15.000 a taky jsme museli detem udelat pokojicek a trochu dat dokupy kuchyn.
A abych já ša po šestinedělí do práce, tak manžel nebude mít tak vysokou mateřskou mateřskou:(
bur chalifa: to se ti řekne, ale nejvíc jsme na tom byti já a děti…
blumen: z Prahy jsme šli pryč, i tam nemohl nic sehnat. akorát narazově brigády. Byl přepážkový pracovník chvíli jako pokladník v bance.
Není to žádnej hit, ale alespoň něco ![]()
http://www.jobs.cz/pd/738552555/?…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@MarieP píše:
Chápu - pochopila bych tvé rozhodnutí. Ale chápu i zakladatelku, i já bych moc doufala v to, že se dá chlap do pořádku (prášky -psychiatr -práce) a já nebudu muset přemýšlet co dám dětem jíst. Další dítě taky neplánujeme, ale asi bych nedokázala jít na potrat -fakt nevím
. Jako, jíst bychom asi měli co, (pokud by se něco moc nezměnilo) mne víc děsí doba, kdy budou děti chtít jít na vysokou, abych nemusela vybírat, které podpořit můžu a které to štěstí mít nebude, pokud bude nějak nadané abych měla na kroužky atd.8o.
nemysli, mně by to rvalo srdce, ale prostě si nedokážu představit, že bych měla trápit moji dcerku hlady…my zrovna s přítelem to máme taky složité, chodím do práce od 16 měsíců malé, abysme to utáhli, přítel maká taky, fakt si nic nekoupíme, ale na jídlo ještě máme. Mám antiko, ale pokud bych otěhotněla, považuju to za hazardování s životy naší rodiny. A to máme malé dítě. Co až bude ve škole? Náklady pro miminka jsou v podstatě nulové s porovnáním s náklady dětí ve škole. Prostě někdy musí vyhrát zdravý rozum…alespoň u mě. Ale o tom diskuse není. Prostě už je pozdě, a zakladatelce nezbyde, než pomoct manželovi se dát dokupy a oba budou muset jít makat hned jak to půjde.
- Citovat
- Upravit
Velmi zajímavý úkaz, často tady čtu příspěvek ženy, která se ocitla nebo se již delší dobu potýká s nepříjemnou a těžkou životní situací (finance, partner), tak ji selže antikoncepce, praskne kondom, nitroděložní tělísko nefunguje. Zajistit alespoň základní životní standard pro pětičlennou rodinu, kde otec nefunguje jako živitel a celá rodina je závislá na sociálních dávkách a pomoci druhých není jednoduché, vůči dětem mi to nepřijde úplně spravedlivé. Zakladatelce a její rodině přeji hodně štěstí a zdraví. Co se týče muže, musí chtít především on, nějak se mi nechce věřit že by mladý, zdravý chlap nezavadil o práci.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anonymní píše:
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
- načítám...
- Citovat
- Zmínit