Prachy, prachy, prachy
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
@Ter91 píše:
@Burj Chalifastát tu má být od toho aby mohl socialně nedostatečným ano jak ty píšeš nemocným, maminkám které jsou samy, duchodcům, a taky rodinám kde partner má malí plat na dnešní dobu v době kdy je všechno drahé!!! samodřejmě to co pišeš ty si dovili jen napsat člověk který je na mateřské bere 7 tisíc a jeho partner ktery měsíčně bere 40 tiíc že? kdybys měla partnera ktery bere třeba jen 15 000 kč tak by sis šla taky třeba prom pomoc na bydlení
Pomalu jsem tu svéráznou formu příspěvku pro chyby ani nepřelouskala…hele, stát tu není od toho, aby sponzoroval a podporoval nezodpovědné, líné, neschopné. A představ si, že jsou i lidé, kteří přes nízký plat na sociálku škemrat nechodí. Mají totiž dvě zaměstnání. Těch si vážím.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Ter91 Jo,maminky co jim chlap nosi domu peknou vyplatu, moc temto nerozumi. Nechapou, ze se neco, jako nemit ani na jidlo, stat muze i u obycejnych lidi, kteri by praci chteli, jen je nikdo nechce.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já teda četla, že zakladatelka měla tělísko, takže se chránila.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@1.zizi, jasně, ale ona si „pozor“ dávala - měla tělísko
. To že jsou na tom špatně teď, neznamená že to tak bude za rok
. Ale přístup manžela by mne teda děsil - a to hodně. Šla bych do poradny/ k lékaři s ním. (dala bych mu „nůž“ na krk - půjdeš se léčit, pomůžeme ti, zvládneme to/ nebo… Toto je dlouhodobě neudržitelný stav
)
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@pipiinka píše:
@1.zizi a co kdyz, kdyz otehotnela ve spatne situaci nebyli? Rozumis tomu, ze za tech 20let, co se rodic stara o dite se muze stat cokoliv???Ted na tom jsou spatne, za rok se to otoci a ti co na tom byli dobre, mohou byt zas spatne??![]()
Nektere zenske tu opravdu nechapu. K
@pipiinka Píše, že je ve 2.trimestru a dluhy nespláceli od ledna minulého roku. Takže ve špatné situaci už byli.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
no ještě tu chybí další známe urejpané tváře
já sice chyby dělám ale určitě se tu nebudu povyšovat že nebudu ani v takovehle situaci škemrat na socku ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@pipiinka píše:
Zakladatelko, pokud budes chtit, pisni mi jake mate prijmy a vydaje, spocitam ti, na co mate/nemate narok.
Aspoň jedna pořádná a rozumná odpověď, jinak se tady nesnaží nikdo pomoct a jen rýpe. Přitom se do té situace může dostat téměř každý.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Překvapuje mě, jak něktré dámy uvažují. My jsme na tom celkem bídně, zažila jsme několikrát, že jsme neměli na jídlo, ale v životě by mě to nenapadlo řešit dalšími dětmi. Tady už mi zůstává rozum stát. Raději mám antiko a dělám vše proto, abych neotěhotněla. Ale tady je vidět, že každý uvažuje jinak. Nemáme na jídlo? No tak si uděláme další děti, však ony budou hlady krást…něco mi to připomíná…způsob jak někteří lidi využívají děti…
- Citovat
- Upravit
@Burj Chalifa píše:
Pokud se vědomě neléčí, pak si z vlastního rozhodnutí situaci zhoršuje. Je-li opravdu nemocný, má se léčit léky a v rámci odborné léčby spolupracovat. Pokud nemocný není a tedy necítí potřebu to činit, pak je patrně jen líný a neschopný a stát tu není od toho, aby ho sponzoroval.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@blumen U těch, které máš na mysli, funguje sociální systém. Ten v podstatě zachrání hlavně ty, kteří nikdy nic moc nedělali a nic nemají. Sociální dávky se ti většinou počítají z předchozích příjmů. Jestliže ty příjmy nejsou tak vysoké, aby člověk tvořil větší rezervy, pak má problém, protože dávky dostane až za nějakou dobu(bydlení) a rezervy moc nemá, když žije z měsíce na měsíc.
jestliže někdo nemá příjmy dlouhodobě, pak dosáhne okamžitě.
Ono je to myšleno dobře, je zbytečné, aby stát dotoval někoho, kdo má úspory, jenže třeba z malých platů, i když jsou nad minimem, se úspory tvoří těžko. A to už systém v úvahu nebere.
Ale zakladatelka už by na něco nárok mít mohla
.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
no však to pišu že si tohle dovolí napsat ženská, kterej chlap donese 40 papíru ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@pipiinka píše:
@Ter91 Jo,maminky co jim chlap nosi domu peknou vyplatu, moc temto nerozumi. Nechapou, ze se neco, jako nemit ani na jidlo, stat muze i u obycejnych lidi, kteri by praci chteli, jen je nikdo nechce.
To ale asi nebude případ tohoto pána. Doma je už rok, o nějaké velké snaze si práci najít jsme se nedočetly, jen o tom, že má obtíže, pro které se odmítá léčit. Doma má dvě děti a třetí na cestě. Snahu ani odpovědnost nepozoruji.Ani k práci, ani k léčbě. Spoléhá, že ho bude živit stát.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Taky koukam, do jakeho prostredi jsou lide schopni privest dite… a celou logikuu nechapu, chcete snizit naklady, tak se odstehujete do prdkovic, ke vsemu do baraku. To se snad neni cemu divit, ze jste tam kde jste. Byt vami, tak barak prodam, odstehuju se docasne do neceho maleho, hlavne za praci!
Jestli je chlap co k cemu, tak se muze zkusit uplatnit jako hodinovy manzel, nebo zkusit jit nekam na stavbu??
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@sad 1 Pokud máš na výběr mezi tím, že si koupíš antikoncepci a budeš hlady teď a nebo nekoupíš a budeš hlady až za 4 dny, co si vybereš? A máš opravdu hlad, protože jsi nějakou dobu pořádně nejedla, jelikož šetříš.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit