Prachy, prachy, prachy
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
@pipiinka píše:
@K-Black Ja bych mu zacala tu praci shanet sama. Vypracovala bych mu zivotopis, koukala na nabidky a pripadne odesilala.To by bylo, aby nebylo.
Není nad to mít na krku dalšího nesamostatného tvora. Starat se za něj. Takové 4 dítě. Chlap, co je rok doma, je pro mě nemakačenko, nic víc.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Nevím, zda to tu už někdo zmínil - já bych to viděla nejlépe cestu k lékaři. Je docela možné, že muž má prostě deprese - což není žádná nemoc jako rýmička, na to se fakt dá i zemřít. Je chyba, že se neléčí stále a že léčbu přerušil.
Ono „depky“ dostane i naprosto zdravý člověk, je-li dlouho bez práce, natož když se takovéto existenční problémy přidruží k té opravdové depresi.
Je možné, že je muž jen línej, ale nepodceňovala bych to.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Virginia píše:
Nevím, zda to tu už někdo zmínil - já bych to viděla nejlépe cestu k lékaři. Je docela možné, že muž má prostě deprese - což není žádná nemoc jako rýmička, na to se fakt dá i zemřít. Je chyba, že se neléčí stále a že léčbu přerušil.
Ono „depky“ dostane i naprosto zdravý člověk, je-li dlouho bez práce, natož když se takovéto existenční problémy přidruží k té opravdové depresi.Je možné, že je muž jen línej, ale nepodceňovala bych to.
To uz zminilo asi dvacet lidi, ale k tomu jedinemu se zakladatelka nevyjadrila.
Dokonce ma medikaci, ale pry ji nebere. Nechapu teda, na co ceka.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
No zakladatelko, nemáš to jednoduché ![]()
Nabízí se tady práce, ale jestli je manžel problémová jednotka, nikdy to zaměstnání nenajde. V dnešní době nikoho nezajímá, že má problémy a nechce se mu fyzicky pracovat. Věřím, že kdyby objel pár fabrik v okolí (dopisy jsou ve vašem případě k prdu), něco by se našlo. Lepší pár tisíc než nic.
Nejdřív se musí léčit, protože jestli má problém, a je to na něm evidentní na první pohled, může se snažit jak chce.
Vím jaké to je být ve sračkách a vážím si svého muže, že se nepoložil a začal jednat. Moc dobře si uvědomuji, že jsme mohli dopadnout jako vy.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@MarieP píše:
Třeba proto, že deprese je nemoc a můžu ti říci, že ne zrovna taková, kterou „přechodíš“. Invalidní důchod
, to bych ráda viděla, dnes když ho nedostaneš ani na amputovanou nohu
. Tak po sté, je potřeba dokopat k lékaři, podpořit a dokopat do práce
. Jo a v poslední době mi přijde, že velké možnosti jsou jen pro velká hovada.
no tak jestli jsem dobre cetla, tak nake prasky predepsane ma, takze jiste ze to neprechodi, ale nebere je z vlastniho rozhodnuti. A to je proste nezodpovedne, kdyz ma doma dve deti a tehotnou zenu. Zvlast, jestli mu to brani v praci. Podle meho temi depresemi trpi proto ze praci nema. Takze jo, podporit, motivovat k praci, dokopat k lekari.. ale jak dlouho? co je vetsi motivace, nez deti a zena co nemaji co jist? jinak s tim invalidnim duchodem nemam zkusenost, ale co vim tak znama id normalne na deprese ma
Příspěvek upraven 19.01.14 v 16:00
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Virginia Tak pokud se zabije, tak se na depku umřít dá, to máš pravdu. Jinak bych to tak nehrotila. Pokud má depky z toho, že je bez práce, tak by to chtělo nejdřív vyřešit příčinu a jakoukoliv práci si prostě najít. Pokud má k tomu ještě nějaké jiné problémy např. sklony k agresivitě, paranoiu apod. a depky měl už dřív, tak by to chtělo, aby bral prášky a dal se dokupy. Ale ani jedno z toho, jak to vypadá - podle příspěvku zakladatelky, nedělá. Nebo možná dělá, ale jelikož zakladatelka tady napsala všehovšudy asi tři příspěvky, které stejně její situaci nijak neosvětlily, tak fakt nevím, co radit.
Ale rozhodně bych nehledala práci za něj jenom já, to by mě ani nehlo, ruce a mozek má, tak by si ty motivační dopisy mohl psát taky někdy sám. A hlavně, přesně, jak píše @Katchus, raději přímo objet a ukázat se, nějak se snažit zapůsobit. Majitelé stavebních firem, kteří by i nějaké ty pracovní síly potřebovali, sami kolikrát přímo pracují každý den na stavbách a vyřizování emailové korespondence se až tak nevěnují. Je to kolikrát na dlouhé lokte. Takže lepší bude přímý kontakt. Totéž ve fabrikách. Nečekat na výběrová řízení, ale dát o sobě vědět i dřív.
Jako fakt tady těžko radit…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@kitty123, tak ono to je fakt těžko
. Mnoho lidí antidepresiva vysadí, protože si myslí, že to již zvládnou a nakonec jsou ještě ve větším „peklu“, než před nasazením antidepresiv
. Tady je fakt nutnost jít k lékaři, já bych šla s ním, podpořit a až potom hledat práci - cokoli. Ano děti jsou veliká motivace, ale člověk v depresi neuvažuje jako já, ty (není to „on“- je to někdo „jiný“)…fakt
. On třeba i chce, ale prostě „nemůže“ a nejde o to, že by mu něco fakticky bránilo
. Psychika je svině…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@MarieP píše:
To jsou ale naprosto odlišné věci (taky narkoman, alkoholik…). Nejde porovnávat s psychickými problémy (nemocí, depresí - tu může dostat skoro každý a fakt si za to nemůže sám…)
Tak tady je vidět, že o tom vůbec nic nevíš. Závislost je nemoc stejně jako psychická porucha. Oboje je třeba léčit a u obojího je třeba spolupráce pacienta. Mimochodem, věděla jsi, že spousta „vyléčených“ závislých lidí má psychiatrické problémy a že spousta drogově závislých začala brát drogy, protože tak řešili psychické problémy?
- Citovat
- Upravit
OŽIVUJI, díky za anonym
Ahoj holky, prosím o názory ohledně peněz.
S přítelem jsme spolu něco málo přes rok a čtvrt. Čtvrt roku spolu bydlíme.
Bydlíme v baráku, který koupili jeho rodiče (resp. máma a její muž) a nabídli mu právě jestli mají koupit dvougenerační domek, jestli tam chceme bydlet. Já nechtěla, ale ve finále je to ok. Nicméně jsem z prahy, kde mám dvě práce a všechno, šla do menšího města… Chtěla jsem být s ním, tak jsem ustoupila, protože jakákoliv debata o tom, že bysme bydleli ve svém nepřipadala v úvahu. Odůvodnil mi to tak že po něm rodiče nic nechtějí a přepíší na něj půlku baráku, tak jsem to prostě pochopila, že taková nabídka se neodmítá a že má pravdu. Řešili jsme i kolik mě to bude stát, než jsme se k němu přestěhovala, předtím jsem spolubydlela za 5500,– a ujištoval mne, že mě to i s dopravou bude stát rozhodně méně.
Ještě musím dodat, že moje rodina zkrachovala a dost našim finančně pomáhám, takže peníze na zbyt nejsou, což přítel ví samozřejmě.
Poplatky si nastavili v baráku na 7000,– (3500 my a 3500 rodiče) no jenže ve finále za mnou přítel přišel s tím, že se s mamkou dohodl že jim ještě přispějeme měsíčně 5000 na hypo a přišel za mnou s tím, že mu mám dávat teda půlku z těch celkem 8500,– (+2500 projezdím, ajelikož se naše firma bude stěhovat uplně mimo, vyjde mě cesta na 4000 mesicne
)
Dost mne to šokovalo. Za 1. mě naštvalo, že anižby to se mnou probral tak mne postavil takhle před hotovou věc a za 2. byť budu přispívat na tu hypotéku minimum měsíčně (cca 1/10) tak furt to jsou peníze, já nemám nic.. Samozřejmě na mě není nic psané, když se rozejdeme, odejdu s holým zadkem a prostě mi nepřijde tenhle přístup fér. Já na svůj ukor šla za ním, projezdím větší peníze než on a mám platit stejnej nájem? Nebo spíš víceméně sem u něj v nájmu, protože on ten nájem dáva alespoň do svého, ale já ne :/
Prostě mi to nepřijde jako chlapskej přístup… Furt mám za to, že chlap by měl být živitel rodiny atd., nechci po něm aby platil všechno (čemuž asi nasvědčuje i to, že mám dvě práce), sama se o sebe dokážu postarat a i pomáhat našim, nejsem zlatokopka, ale tenhle přistup se mi prostě nelíbí.. co myslíte vy? O víkend to spolu deme řešit, nechci mu křivdit, tak se ptám na názory, díky…
- Citovat
- Upravit