Prachy, prachy, prachy
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Citovat
- Upravit
@Kobliha51 píše:
@1Lucaže jsem platila svoji hypotéku, on zaplatil energie a jídlo jsme jeli na půl
Takže ti v podstatě tvojí polovinou energií (kterou platil za tebe) přispíval na hypotéku.
Spravedlivé by bylo ty hypotéku, ty a on napůl energie, ty a on napůl jídlo. Ale hlavně, když vám to klape.
tak treba byla hypo 15tis a poplatky 3tis. pak bych to chapala ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Ali-Ali píše:
tak treba byla hypo 15tis a poplatky 3tis. pak bych to chapala
Já ne. Když napůl, tak napůl. Ale je to jedno. Jim to vyhovovalo takhle.
- Citovat
- Upravit
@Kobliha51 @Ali-Ali já platila 5500 Kč, manžel 2000 Kč. Platil mi vlastně nájem, nebyli jsme svoji a nikdo nemohl vědět, jestli se teda vezmeme
. A klape nám to, teď to máme zase obráceně a v jiných částkách. Manžel platí hypo a já energie. Nemáme společné peníze, takže jídlo a zbytek věcí na půl.
( vím, že už se jedná o SJM, ale máme k tomu trochu důvody a to nemíním už řešit )
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Vždyť říkám, že nejdůležitější je, že vám to tak vyhovuje. Nic proti tomu. ![]()
- Citovat
- Upravit
@Kobliha51 jj, četla jsem, jen vysvětluji ![]()
U zakladatelky je ten rozdíl, že hypotéka není ani jednoho z nich, pokud chápu dobře.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tak at na tebe taky prepisou kus baraku, nechapu proc by si jim mela prispivat na hypoteku kdyz te muze v podstate kdykoliv vykopnout pryc.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@1Luca píše:
@Kobliha51 jj, četla jsem, jen vysvětluji
U zakladatelky je ten rozdíl, že hypotéka není ani jednoho z nich, pokud chápu dobře.
Jj, přesně tak. Hypotéka je na rodiče, ale s tím, že na přítele napsali teď nevím jestli 1/2 nebo 1/3 baráku.
Jinak jsem zapomněla napsat, že když mi řekl, že mu mám dávat tu půlku na hypo, tak jsem mu řekla že sem to nečekala a že tolik teď dávat nemůžu, trochu koukal, ale nakonec jsme se dohodli, že místo 4250,– budu dávat 3500,– (takže víceméně výši poplatků), ale vzhledem k názorům, co jste mi tu napsali, je to asi stejně bezpředmětný ![]()
Ještě jednou díky
- Citovat
- Upravit
@Anonymní píše:
Jj, přesně tak. Hypotéka je na rodiče, ale s tím, že na přítele napsali teď nevím jestli 1/2 nebo 1/3 baráku.Jinak jsem zapomněla napsat, že když mi řekl, že mu mám dávat tu půlku na hypo, tak jsem mu řekla že sem to nečekala a že tolik teď dávat nemůžu, trochu koukal, ale nakonec jsme se dohodli, že místo 4250,– budu dávat 3500,– (takže víceméně výši poplatků), ale vzhledem k názorům, co jste mi tu napsali, je to asi stejně bezpředmětný
Ještě jednou díky
Podívej se na netu do výpisu z katastru. Možná přítel ani neví, že třeba nemá připsáno nic.
Takže vy budete za energie platit 3 500 a budeš to celé platit ty? Možná je to tvůj podíl energií a nájemné. To by se dalo skousnout. Hypotéku na cizí bydlení nikdy. Když bude naléhat zeptej se ho, jak by se mu platila půlka hypotéky na tvůj byt, kde by mu nepatřila ani klika. Možná si to uvědomí.
- Citovat
- Upravit
@Kobliha51 píše:
Podívej se na netu do výpisu z katastru. Možná přítel ani neví, že třeba nemá připsáno nic.
Takže vy budete za energie platit 3 500 a budeš to celé platit ty? Možná je to tvůj podíl energií a nájemné. To by se dalo skousnout. Hypotéku na cizí bydlení nikdy. Když bude naléhat zeptej se ho, jak by se mu platila půlka hypotéky na tvůj byt, kde by mu nepatřila ani klika. Možná si to uvědomí.
přítel tam určitě zapsán je ![]()
Jeho mamka i ten přítel jsou v pohodě. On taky, ale asi si prostě neuvědomuje co po mně chce no
Myslím, že je dost na peníze… Já peníze úplně nesnáším, protože po tom krachu firmy táty jsme zažili azažíváme ještě peklo, a když vidím co prachy s lidmi dělají, ztratili pro mě hodnotu, ale na druhou stranu, nemůžu bejt zas blbá a platit všem jak mourovatá…
- Citovat
- Upravit
Zakladatelce: Žádnou hypotéku neplať. Přispěj do domácnosti třeba tím, že koupíš pračku, nebo mikrovlnku atd. Prostě něco, co si v případě rozchodu můžeš odnést do nové domácnosti. Peníze z nich po rozchodu nedostaneš. Jde vidět že nad tím přemýšlíš a víš, že to není správné. Nenech se zatlačit do kouta!
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já myslím, že 3500 je fajn, jako upřímně bych se cítila hodně trapně bydlet v domě, kterej není můj a nepřispívat ani korunu na domácnost
on ten provoz domu nejsou jenom energie, ale spousta dalších peněz kolem ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@berusa.m píše:
Zakladatelce: Žádnou hypotéku neplať. Přispěj do domácnosti třeba tím, že koupíš pračku, nebo mikrovlnku atd. Prostě něco, co si v případě rozchodu můžeš odnést do nové domácnosti. Peníze z nich po rozchodu nedostaneš. Jde vidět že nad tím přemýšlíš a víš, že to není správné. Nenech se zatlačit do kouta!
ono moc není co kupovat, všechno měli :/ nebo co ne tak to měl přítel :/
- Citovat
- Upravit
@Verunecka289 píše:
Já myslím, že 3500 je fajn, jako upřímně bych se cítila hodně trapně bydlet v domě, kterej není můj a nepřispívat ani korunu na domácnoston ten provoz domu nejsou jenom energie, ale spousta dalších peněz kolem
jako fajn to je, pokud bych neprojela 4000,– za cestu. ja chtěla bydlet v praze, ale přítel odmítl. oni všichni pracují v okolí, přítel to má sotva 10min do práce, jeho máma 5min… ja ted 30 km a za dva měsíce to budu mít 50km ![]()
a na dopravu my nikdo z nich taky nebude přispívat
- to jsou zas moje náklady navíc a nechci to po nich.
jinak teda oni mají fakt kliku a kdybych měla zajít do detailu..s jejich klikou by mi bylo blbý spíš chtít po holce (nebo klukovi) v mojí situaci nějaké peníze na hypotéku protože…
prodali svuj byt, přítel předtím zdědil dost velký peníze z půlky baráku po příbuzné.. ted maminka jeho maminky de do pečovatelského domova a jeho mamka po ní zdědí velkej byt, kterej prodá… pak prodají chatu, která ma taky dost velkou hodnotu protože je zděná a má garáž atd. není to žádná dřevěná chajda před rozpadem..
takže mají prostě peněz jako šlupek. a podle mě až to všechno rozprodají tak bude po hypotéce…
- Citovat
- Upravit
Nezlob se na mě, ale odstěhovat se bylo tvý rozhodnutí, tvoje náklady navíc jim můžou být úplně ukradený ![]()
Já to beru prostě čistě podle sebe, kdybys bydlela jinde, tak bys platila za nájem a energie mnohem víc, takže jestli ti nevyhovuje jim platit aspoň částečně „nájem“, tak máš možnost se odstěhovat a platit někde plnej nájem ![]()
Jestli oni něco dědí, nebo nedědí, do toho ti nic není
je to jejich majetek a jak k němu přišli není tvá věc ![]()
Na jednu stranu píšeš, že pro tebe peníze ztratili hodnotu, ale na druhou stranu nemůžeš překousnout, že mají majetek a asi tě z něho nechtějí dotovat ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@1Luca
že jsem platila svoji hypotéku, on zaplatil energie a jídlo jsme jeli na půl
Takže ti v podstatě tvojí polovinou energií (kterou platil za tebe) přispíval na hypotéku.
Spravedlivé by bylo ty hypotéku, ty a on napůl energie, ty a on napůl jídlo. Ale hlavně, když vám to klape.