Prachy, prachy, prachy

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Anonymní
27.2.15 15:26
@Verunecka289 píše:
Nezlob se na mě, ale odstěhovat se bylo tvý rozhodnutí, tvoje náklady navíc jim můžou být úplně ukradený :nevim:

Já to beru prostě čistě podle sebe, kdybys bydlela jinde, tak bys platila za nájem a energie mnohem víc, takže jestli ti nevyhovuje jim platit aspoň částečně „nájem“, tak máš možnost se odstěhovat a platit někde plnej nájem :nevim:

Jestli oni něco dědí, nebo nedědí, do toho ti nic není :nevim: je to jejich majetek a jak k němu přišli není tvá věc :nevim:

Na jednu stranu píšeš, že pro tebe peníze ztratili hodnotu, ale na druhou stranu nemůžeš překousnout, že mají majetek a asi tě z něho nechtějí dotovat :nevim:

Ne, prostě se mi jen nelíbí že mám někomu platit hypotéku, když mám svých starostí dost a hlavně, že to rozhodl beze mě. Původně jsme to řešit nechtěla, ale včera mi napsal něco, co se mě dost dotklo, takže v tom chci mít jasno.
Původně jsme k tomu měla stejnej názor jako ty - že jinde bych platila víc atd. (v najmu sem přece u cizích lidí, je jasný, že tam mi nedá nidko nic zadarmo, ale když s někým plánuješ budoucnost, tak tě prostě mrzí, když po tobě chce zacálovat věc, na kterou nemáš víceméně pak nárok, ani na minimum z toho..), ale pak sem o tom řekla par lidem, a vsichni do jednoho (krom tebe) se shodli na tom, co mi tu psala většina… Takže na tom asi něco bude.
Ale to co píšeš je pravda - jim do mě nic bejt nemusí, pokud mě ted aberou jako cizího člověka.. v tom případě tam nemám co dělat…

• Citovat
  • Upravit
1128
27.2.15 15:59

@Verunecka289 No cetla jsem vsechny reakce s uzasem a jsem moc rada, ze se tu objevil i tento nazor, jinak uz bych si fakt prisla divna. Myslim, ze je jedno, jestli ty penize jdou na hypoteku nebo do kapes majitelu. Proste bydlim, tak platim za prostor a cas.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3451
27.2.15 16:25

Takže kdyby ten dům byl jejich a neplatili hypotéku, tak bys jim klidně „nájem“ platila, protože by si z toho neplatili hypotéku nebo jak? 8o Jako tobě přece může být jedno, jestli z tvých pár šušňů platí hypošku, nebo krmení pro křečka :nevim: jednou u nich žiješ a opravdu nechápu, že automaticky očekáváš, že nebudeš platit nájem :nevim: nikdo po tobě nechce, abys platila 1/4 hypotéky-to bych potom chápala, že se vztekáš-ale takhle? 8o tady přece nejde o to, jestli tě berou nebo neberou jako cizího člověka :nevim: ale když to bereš takhle, tak jasně, být tam nemusíš, předpokládám, že tě tam nikdo k topení nepřivázal :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1128
27.2.15 16:44

Jinak, pokud hledas kompromis… Co tak spocitat, kolik bys platila za stejny podil podobne nemovitosti v pronajmu v Praze plus tech cca 30 km dojizdeni plus podil energii a dohodnout se, ze budes platit tolik, aby Ti to s dojizdenim vychazelo stejne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5707
27.2.15 18:27

@Verunecka289 @ngauruhoe Vůbec nechápu, že někdo takhle smýšlí. Vám přijde normální, že partner vyměří partnerce tržní nájem ve svém domě??? Zakladatelko, já bych zaplatila za sebe jen energie a popř. jídlo, a pokud by ode mě chtěl partner další peníze na hypotéku nebo na tržní nájem, zvlášť pokud je celá rodina finančně za vodou, dost by mě zklamal a zvažovala bych, jestli s tímhle partnerem chci strávit zbytek života.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1128
27.2.15 18:53

@Martina D. Ale partner nechce trzni najem… Jako - kdo bydli za energie?! To snad ani mladosi v v mamahotelu!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
sad 1
27.2.15 19:15

Tak já bych to udělala tak, že bych s enastěhovala do svého (hypo, nájem, pořídila si prostě vlastní bydlení), a to v místě své práce, jak píšeš - 50 km daleko, a přítele bych navštěvovala akorát tak o víkendech. Partner, který chce po mně, abych platila část hypo rodičů, není partner, dle mého názoru, který to s emnou myslí vážně. Když by to s tebou totiž myslel opravdu vážně, vzal by si tě k sobě bez ohledu na to, zda mu dáš jedinou korunu. Ještě pochopím ty energie, ale víc mi to přijde fakt celkem všivárna. Mám-li být upřímná, odstřehovala bych se a postavila na vlastní nohy, a čas ukáže, jak moc tě měl rád. Nebuď hloupá. Za pár let zaplatíš x peněz a nebudeš mít nic. Si spočítej, kolik projedeš, kolik jim budeš platit. Když si pořídíš vlastní bydlení v blízkosti práce, uděláš mnohem lépe.

• Citovat
  • Upravit
5707
27.2.15 19:44

@ngauruhoe Já jen, že podle toho, co píšeš, ti připadá normální chtít po partnerovi tržní nájem, i když on sám žádný tržní nájem neplatí. To mně zase vůbec normální nepřijde. A mám pocit, že mlaďoši v mamahotelu neplatí ani energie, znám pár takových, i když mi tohle taky nepřijde v pořádku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16125
27.2.15 19:48
@ngauruhoe píše:
@Verunecka289 No cetla jsem vsechny reakce s uzasem a jsem moc rada, ze se tu objevil i tento nazor, jinak uz bych si fakt prisla divna. Myslim, ze je jedno, jestli ty penize jdou na hypoteku nebo do kapes majitelu. Proste bydlim, tak platim za prostor a cas.

Jenže tady jde o to, že partner ji přemluvil, ať jde s ním bydlet do toho domu, a jako argument použil, že ji to určitě nebude stát víc, než platí ve svém spolubydlení. A toto on porušil. Já se jí nedivím, že když s ním jde někam daleko, ztratí čas dojížděním, bude bydlet s jeho rodiči, což jsou všechno dost velké ústupky, že ji nakrklo, když ani ten jeho argument nepřežil víc než tři měsíce.
Myslím, že moje navrhované řešení, že ty peníze bude deponovat na nějakém svém účtu, a pokud spolu zůstanou, peníze společně utratí, je docela fér.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3451
27.2.15 21:52
[/Citace] @Martina D. píše:
@Verunecka289 @ngauruhoe Vůbec nechápu, že někdo takhle smýšlí. Vám přijde normální, že partner vyměří partnerce tržní nájem ve svém domě??? Zakladatelko, já bych zaplatila za sebe jen energie a popř. jídlo, a pokud by ode mě chtěl partner další peníze na hypotéku nebo na tržní nájem, zvlášť pokud je celá rodina finančně za vodou, dost by mě zklamal a zvažovala bych, jestli s tímhle partnerem chci strávit zbytek života.

Jakej tržní nájem proboha? 8o chce po ní jenom blbý 3500! Za to že bydlí a spotřebovává energie :nevim: ten dům je sice možná částečně jeho, ale v první řadě je to dům jeho rodičů a ti za něj platí, nějak nechápu, že někomu přijde normální bydlet zadarmo v domě, kterej patří rodičům přítele, kterej oni splácí :nevim: mě by bylo trapně, nechat se takhle dotovat v podstatě od cizích lidí… :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5707
27.2.15 22:02

@Verunecka289 Podle mě je správné zaplatit jen za energie. A když platíš za energie, tak přece nebydlíš zadarmo. Není fér chtít po partnerce jakýkoli nájem, když nikdo v tom domě nájem neplatí. Navíc partner zakladatelku k bydlení v domě přemluvil, ale to už opakuju jen to, co si můžeš přečíst v příspěvcích zakladatelky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3451
27.2.15 22:19

@Martina D. Vlastníš nějakou nemovitost, kterou splácíš? Nechala bys tam bydlet cizího člověka jenom za energie? Já myslím že ne :nevim: i dospělý, nestudující, zaměstnaný děti bydlící doma běžně platí podobně malou částku rodičům :nevim: jako mě opravdu přijde ubohý dohadovat se kvůli 3500 :nevim: pokud by tam s ním bydlet nechtěla, tak by tam nebydlela :nevim: jako vymlouvat se na to, že on ji k tomu přemluvil je dětinský. Na bydlení zadarmo se měla domlouvat s jeho rodičema, ale to by jí bylo určitě trapný že :roll: jasně, nikdo tam nájem neplatí, ale zase splácí hypotéku, já nevím, ale ten její přítel po ní z toho, co on platí rodičům, nechce ani polovinu! A pro ni je to děsnej problém a ohání se tím, že oni mají peníze a bla bla bla… Jako nezlob se na mě, ale co je jí potom, jestli a kolik mají peněz? Proč by jí měl někdo vydržovat? Buďto se přizpůsobí, nebo bohužel :nevim: on to za ní evidentně platit nechce a není se čemu divit, jsou spolu chvilku :nevim: a zas tolik peněz po ní nechce :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7527
27.2.15 22:31

@Verunecka289 hele, v základu máš pravdu, nicméně už v původním příspěvku zakladatelka uvedla že před stěhováním kdy ona nechtěla, on jí velmi přemlouval, se dohodli na tom jak bude každý finančně přispívat, on se bez jejího vědomí zavázal rodičům splácet část hypotéky, jí před to postavil jako před hotovou věc. Ona je v tuto chvíli na tom daleko hůř než její partner, ať časově(dobou dojíždění), tak finančně. Myslím že někde zpočátku diskuze zde padla super rada aby tu částku spořila na účet a v okamžiku kdy budou plánovat budoucnost(svatbu, děti…) tak prostě se ty věci zafinancují z těchto peněz, toto se mi zdá fér.
Já osobně bych za těchto podmínek raději bydlela v Praze a sama platila nájem už jen ztoho hlediska než abych dojížděla do práce 50km, to je šílenýho času

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5707
27.2.15 22:38

@Verunecka289 Ona, jeho partnerka, je jako cizí člověk? 8o Ale rodiče a přítel dávají přece peníze do vlastního, splácejí vlastní hypotéku. A zakladatelka nebydlí zadarmo, ale platí energie. A co si budeme povídat, když platí partnerovi polovinu za energie, partner v konečném součtu za energie zaplatí méně, než kdyby bydlel na patře sám.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
28.2.15 07:49
@Verunecka289 píše:
Takže kdyby ten dům byl jejich a neplatili hypotéku, tak bys jim klidně „nájem“ platila, protože by si z toho neplatili hypotéku nebo jak? 8o Jako tobě přece může být jedno, jestli z tvých pár šušňů platí hypošku, nebo krmení pro křečka :nevim: jednou u nich žiješ a opravdu nechápu, že automaticky očekáváš, že nebudeš platit nájem :nevim: nikdo po tobě nechce, abys platila 1/4 hypotéky-to bych potom chápala, že se vztekáš-ale takhle? 8o tady přece nejde o to, jestli tě berou nebo neberou jako cizího člověka :nevim: ale když to bereš takhle, tak jasně, být tam nemusíš, předpokládám, že tě tam nikdo k topení nepřivázal :nevim:

Panebože, 8o kdyby neplatili hypotku? takže ty mi chceš říct, že pokud bys měla barák a měla ho už dávno splacenej, nebyla by žádná hypotéka a nastěhoval se k tobě tvuj partner. Náklady by byly 7000,– tak ty bys po něm chtěla aby ti platil víc? protože dům je tvůj? ty bys po něm chtěla nájem? 8o to by teda hanba fackovala mě…
nebo moc nechápu cos to napsala… chápeš, že kdyby neplatili hypotéku, jak píšeš, tak bych platila jen půlku z půlky poplatků - takže nějakých 1750,–.

Jinak @medunka23 jen chci uvést na pravou míru: „velmi“ mě nepřemlouval…:)
Spíš sme se o tom normálně bavili on mi dal jasne najevo ze do prahy nepujde, takze sem ho nijak neukecávala, nakonec měl pravdu že v nájmu v praze bysme platili mnohem víc. Takže sem uznala že jeho varianta je lepsi. Ale čekala jsem že fakt max s dopravou za to dám 5500 jako když jsem bydlela v praze. to bych mu musela dávat TED jen 3000,– protoze 2500 doprava (dávám mu nakonec 3500), takze o 500 vic, coz je furt pohoda, ale az se firma prestěhuje, sem v p*deli - už přesáhnu o 2000 to s čím jsem počítala :|

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat