Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Ahoj,
mně doporučila kamarádka i dětská doktorka prát v Arielu a prádlo ještě jednou bez aviváže vymáchat. Měla jsem strach, aby prádlo nebylo pro malou tvrdé, ale všechno bylo pěkně hebounké (pokud jsem to nepřesušila).
Jana
Já kupuju Denkmit v DMku na bílé a vypralo to i guláš z trika, občas k tomu přidám z Lidlu ten jejich odstraňovač skvrn, taková oranžová dóza
Ja predpiram v Lanza mydle rucne. Zadny prasek neumel vyprat skvrny
.
Ahoj
Potřebuji nutně poradit. Dcera má alergii na prací prášky, vadí jí rex, bonux, lanza, snad všechno krom Loveli. jediný co jsme ještě nezkoušeli je Persil Sensitive Expert a jelikož u nás v malém městečku Lovelu nemají, a teď se mi vážně nechce jet vlakem do vedlejšího města, já i malá marodíme, chtěla jsem se optat zda mohu prát dcery věci v tomhle prášku? Bojím se aby neměla zase reakci.
Děkuji
Příspěvek upraven 15.05.13 v 11:06
Já myslím, že toto je dost individuální věc. deset lidí ti tu napíše, že jim to nic nedělá a zrovna tvoje dcera se po něm třeba osype
nezbyde než vyzkoušet nebo udělat výlet do většího města.
Četla jsem na něm recenze a píšou že je pro citlivou pokožku a není tolik parfémový, což dceři právě vadí, nesmí mít ani voňavé plínky, třeba oranžové pampers
Alergie se nám rozjela z ničeho nic ![]()
Moc ti neporadím, ale zkoušela jsi jen prací prášky nebo i gely. Pokud jen prášky, tak zkus gel. Třeba mají trochu jiné složení. Já třeba u sebe vím, že prací prášek použít nemůžu, protože bych se po každém nabrání musela celá převléci a vysprchovat (včetně vlasů). Gely mi toto nedělají.
Jenže dceři to dělá gel i prášek
Začalo to když jsem jí věci vyprala v gelu Rex, přitom jsem ho používala dlouho a vše bylo ok, tchýně má prášek Lanza a také se malá osypala. Koupila jsem Lovelu a přestalo to, teď jsem týden používala Bonux prášek a věcičky nosila a byla ok, ale najednou se znova osypala, upřímně nejsem si 100% jistá že je to z pracího prostředku ani doktor ne. Ale nechci nic riskovat a tak přemýšlím nad tím persilem. Četla jsem že ho někdo používá i když má atopický exzém
Tak si myslím, že by mohl být opravdu šetrný
Zkus ten Persil sensitive, já mám na prací prášky alergii, ale tenhle se osvědčil jako vyhovující..
Tak já jdu do krámu a zkusím ho. Podle mě jí vadí, jak jsou ty prášky moc navoněné nebo gely
Pokaždé se jí udělají červené fleky od tváře až k nohám
Pak doporučuje zkusit alternativní věci - např. mýdlový sliz. vyrobený je doma za chvíli a za pár korun. já v něm už druhý rok peru a jsem spokojená. a to je mimčo teprv na cestě, zatím peru normálně dospělácký věci, povlečení, ručníky, prostě klasika.
a už jsem si právě zvykla na to, že po tom je jen taková lehká nenápadná vůně mýdla. blbě se mi dělá už jen z toho, když mám v drogerce projít navoněnou uličkou s práškama nebo jinou chemií.
ale je otázka, zda by se ti do toho chtělo pouštět. ne každý na to je, vyrábět si doma.
Zkus ho a uvidíš. Mě se stávalo to, že po jiných prášcích jsem se drbala až jsem měla pod kůží krevní sraženinky a sem tam jsem se osypala.
@maffi Já nedělám mýdlový sliz, ale ingredience dávám od pračky samostatně - nastrouhám mýdlo, přidám sodu nebo perkarbonát a do avivážové přihrádky liji ocet - a taky to velice dobře pere.. ![]()
A s těmi smrady máme stejnou zkušenost - v hypersuprech se těmto uličkám už vyhýbám.. ![]()
@CokeLady píše:
Můžete mi doporučit nejlepší prášek na bílé prádlo, které vypere i fakt držáky skvrny? Nemusí být dětský, nemusí být levný, ale ať pereJsou ty kapsle do pračky účinější?
Tak s čím jsi nakonec spokojená?
díky Gabko,zkusím,protože s těmi skvrnami od ovoce a zeleniny už si dětským práškem neporadím
Jitka