Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
ahoj,
chtela jsem se zeptat,muze se stat, ze miminko teprve ted reaguje na praci prasek(9.tyden)peru v normalnim Arielu, nevedela jsem , ze by to mimi mohlo skodit…uz dva dny mi place, myslela jsem, ze bolesti briska, ale zklidni se ve vane nebo svleceny…mohlo by to byt praskem?dekuji
deti obecne nemaji rady obleceni, mimina proste jsou rada nahata a rada ve vane (jelikoz je to jako v brise) takze pokud nema naruzovelou kuzi, vyrazku atd, tak to tim nebude, ale spis to bricho
pokud by byl alergický na prací prášek, projevilo by se to na kůži pupínky, zčervenáním…
Klidně používej dál tenhle prášek, jen to nech dvakrát vymáchat, tak to dělám já a v klidu..
Může to být jen tím, že je rád nahatý. Děcka když jsou nahé bez plínky, nebo se koupou tak jsou nejšťastnější (může rozhazovat nožkama jak chce a díky tomu má lepší bříškové záležitosti)…ale jestli ti fakt oblečený moc a moc pláče… ![]()
Teoreticky mohlo. Studovala jsem na netu složení pracích prášků a je to dost síla. Pro své děti používám jen Lovelu - gel. Vypere mi všechno, jemně voní.
Tady jsou projevy alergie na prášky: http://www.lovelababy.cz/…raci-prasky/
Skoro do roka jsem používala Lovelu a od roka peru dětské oblečení v Persil gelu senzitive.
to bys poznala podle vyrazky…taky jsem nepouzivala prasek pro deti…spis chce byt nahatej..obleceni se mu nelibi..to tak maji skoro vsechny deti ![]()
Může být. Některé děti jsou fakt citlivější a ikdyž to není úplně na kůžičce vidět, může jim být protivný. Prala jsem taky v Lovele, teď používám ekologickou značku Frosch (ale jsou tady i další důvody než jen možná reakce na kůži).
Spíš ho bolí bříško, ve vaně se uvolní, nahatý si pokope nožičkama.
Nicméně v obyč prášku bych dítěti neprala, neperu ani nám a to máme sušičku, ta by zbytky prášku vyfoukala do filtru.
Dítěti jsem nejdřív prala v prášku na mýdlovém základě, jeden čas v mýdlovém slizu, pak jsem přešla na eko bez rozjasňovačů a hlavně peru v gelu, ten se vymáchá líp
Dekuji za rady,jedu koupit detsky praci prasek a zkusim to,treba nam to pomuze…nevim uz jak dal,breci uz treti den v kuse, doktor mi rekl, ze je to boleni briska nebo prave ze ho neco svedi…tak fakt uz nevim, jsem z toho zoufala:-( ![]()
Ahoj, pokud by vadil prací prášek, tak se objeví vyrážka. Naše malá tak začala reagovat, když si začala vše strkat do pusy a vše olizovat. Dlouho jsme nemohli přijít na to, proč se vždycky z ničeho nic osype nebo oteče, ale pak jsme vypozorovali, že je to pokaždé, když jsme jí třeba jen otřeli látkovou plenou(občas to měla i z trička). Podle mě to alergie nebude
.
Terrad píše:
Ahoj, pokud by vadil prací prášek, tak se objeví vyrážka. Naše malá tak začala reagovat, když si začala vše strkat do pusy a vše olizovat. Dlouho jsme nemohli přijít na to, proč se vždycky z ničeho nic osype nebo oteče, ale pak jsme vypozorovali, že je to pokaždé, když jsme jí třeba jen otřeli látkovou plenou(občas to měla i z trička). Podle mě to alergie nebude.
no jo,ale co potom???:-(brisko nafouknuty nema, davame fenykl.cajicek,masirujeme,teply sacek s pecickama vsechno…:-(hlad nema, zima ani vedro mu neni…zbyva mi jen reakce na obleceni…nic jineho uz me nenapada
![]()
No, na prášky pozor, mi se malý osypal z nějakého dětského prášku, ale už si nemůžu vzpomenout, co to bylo za značku
Je nějaký dětský perwol? Pokud jo, tak to bylo z toho. teď používám eko kosmetiku Eurona a je to ok. ![]()
A je třeba v klidu i mimo vanu nahatý? Pokud by to bylo jen ve vaně, tak je to divné ![]()
A je to oblečení z čisté měkké balvny? Některým dětem vadí příměsy z polyesteru.Na praní doporučuju tekutý prací prášek Ulrich, sice dražší, ale strašně dlouho vydrží, nedráždí kůži a navíc je maximálně ekologický, takže do odpadu nevypouštíme žádnou chemii.
ještě se doporučuje přidat ocet do posledního máchání místo aviváže. Zneutralizuje zásaditý práek a usnadní vymáchání. Já dávám ocet, plus máchání navíc.