Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahojky maminky ![]()
Ještě před dvěma dny jsme měla velmi hodnou dcerušku (2měsíce v neděli). Najednou jak je vzhůru, tak brečí, vzteká se.
Nechce být na rukou, v lehátku, v autosedačce…všude jen chvíli.
Myslím, že nám začly prdíky…
Tak nějak jsme začala méně jíst, nedržím dietu nic takového, jen si nenajdu čas uvařit…může mít ty prdy z toho? Že to mlíčko není takové jako před tím?
Už mi vynadala i mamka, tak mi tu nosí obědy…Přítel je teď pracovně mimi, jezdí jen na víkendy, tak prostě nevařím
Jen někdy…
Chci taky zkusit kapičky, doporučili mi ty Bio Gaia + Baby Calm…taky jsme slyšela o laktobacilech Swiss…
Poradíte mi? Samozřejmě, že začnu pořádně jíst!!!! A piju taky co nejvíce…
Děkuji ![]()
Myslím, že jsis odpověděla sama
Vypadá to na prdy, kromě kapiček bych nejdřív zkusila nahřívat bříško, cvičit nožičkama, pít protiprdící čaje, přeju pevné nervy ![]()
Nás od kolik zachánily Bio Gaya (účinek se dostavil ale asi až po dvou týdnech), a kromě toho jsem dávala Infacol, po kterým se malej pěkně vyprděl. Předtím nám každý večer prořval 2-3 hodiny, od té doby je klid.
A to co jí maminka výrazně ovlivňuje složení mléka. Mně třeba stačilo dát si na oběd knedlík a vím, že už bych to (aspoň první tři měsíce) nikdy neuděla…co malej pak prožíval byl horor.
Ale teď je to v klidu, jím co chci a synovi už nic nevadí…chce to vydržet.
A vypije tolik jako před tím? Můžou to být prdíky, nebo klidně růstový spurt.
Taky si myslim, že jde o prdíky, nám zabíralo dát nožičky na chvilku k bříšku a nosit, masírovat bříško pupíkem (nevim jestli se ještě dělá, je to už 4 roky zpátky) a zase cvičit nožičkama, když nepomůže ani to, tak nám hodně zabírali kapičky SabSimplex, jsou sladký, takže do miminka dostaneš v pohodě, ale brala bych to fakt jako poslední variantu podávat léky…a hlavně koukej pořádně baštit, chápu, že když jste doma sami, tak se ti ani nechce a přijde ti to zbytečný, já mam dceru ve školce už, manža spí tak do tří někdy do čtyř, protože dělá noční a tchýně , se kterou momentálně bydlíme, taky chodí až dýl z práce, takže mam taky co dělat, abych se k tomu vaření dokopala, když jsem k tomu v pátym měsíci a fakt se mi nic nece, ale tak si udělej aspon nějakou lehčí večeři a můžeš to mít klidně na dva dny, uvaříš si takhle dvakrát do tejdne a na víkend manželovi obědy, když ti pomáhá s malou a bude to…když plně kojíš a špatně se stravuješ, dělá to miminku hodně neplechu, bud si z tebe automaticky vezme úplně všechno a ty zkončíš jako vycucaná troska a nebo má málo a prdíky jsou nic, oproti tomu, že bys mohla i přijít o mlíko, takže i když se ti nechce, tak se snaž aspon trošku si upravit režim tak, aby sis stihla něco lehkýho ukuchtit ![]()
Holky děkuji, jste moc hodné ![]()
Cvičím, masíruji, nahřívám, zkouším různé polohy, taky rourku někdy dám, jak už nevím coby…
Jak dám ale k prsu, tak jede, ale taky se u něj někdy dost kroutí…cítím jak ji bublá v bříšku, jak ji to tam burčí…
Tohle se děje jen po jídle… Noci jsou krásné, vstává jen 1×, spí i 8hod., nejmíň 5,5 či 6 hodin…jak se vzbudí, tak se směje na celé kolo, dám cecík, dojí a za chvíli to začne…
Možná má málo…ptz jak ji dám po hodince, tak zase papá… ![]()
Myslím, že má špatné trávení, asi po mě
Ty kapičky to mají nějak upravit? Chci jen ty přírodní, žádnou chemii…
A co ty laktobacily Swiss???
Jíst budu už pořádně, i kdyby řvala, tak ji dám do postýlky a budu rychle kuchtit…
Probiotikama nic nezkazíš, a myslím, že i ty ostatní kapičky neobsahují látky, které by se miminku vstřebávaly do těla. Spíš na sebe vážou střevní plyny, které líp odcházejí.
My zkoušeli úplně všechno…rektální rourku, nahřívat, masáže, krémy, polohovat na tygříka, čajíky a všechno mělo žádný, nebo jen dočasný účinek. Řev byl strašný, kolikrát jsem brečela s malým, protože šlo vidět, jak ho to bolí.
I když jsou ty probiotika poměrně drahý, když vidíš, jak Ti mimčo plače bolestí, dal by snad každý všechno za to, aby to přestalo…
Ahoj,měla jsem to s malou podobně,taky začala být okolo třetího měsíce dost podrážděná(moje stravování taky nebylo zrovna nejlepší,málo času,únava apod)stejně jako ty jsem si myslela že mám málo mléka a malá je po kojení pořád hladová,kojila jsem ji pak skoro každou hodinu jak jsem si už nevěděla rady,ale samozřejmě to nepomáhalo,pak mi někdo poradil,že to budou určo prdíky,tak jsme zkoušely,nošení na tygříka,cvičení s nožičkama,kapky sabsimplex,nahřívání bříška polštářkem atd atd a pak jsem zkusila laktobacílky od Svissu a po týdnu nebo po dvou už nevím přesně byl klid,není to žádná chemie a doktoka mi říkala že se tím určitě nic nepokazí,jsou to prospěšné bakterie které určitě nemůžou nijak ublížit,navíc prý posilují obranyschopnost. kapky Bio gaia jsou prý taky dobré akorát vyjdou dráž,chce to vyzkoušet,ať je brzy líp ![]()
ahoj, naše malá měla taky problémy s prdíkama, nám pomohlo cvičení s nožičkama, jakože přitlačování k bříšku a pak Baby Calm v kombinaci s laktobacílkama od Swissu. Baby Calm je přírodní, takže žádná chemie, mimčo to může brát i déle, ptala jsem se doktorky. Ale od tří měsíců se to s prdíkama uklidní, jakmile se začně mimčo víc hejbat. Ten BabyCalm je nutný naředit převařenou vodou a spotřebovat do 4 týdnů od otevření. My jsme dávali před každým krmením 5-8 kapek a během dne a kousek to bylo v pohodě, sem tam nás pozlobí ale už to není tak strašný. Zkusila bych je, Bio Gaia beru jako poslední šanci, jsou dost drahé, mám dojem že kolem šesti set…
bedruna7 píše:
Holky děkuji, jste moc hodné![]()
Cvičím, masíruji, nahřívám, zkouším různé polohy, taky rourku někdy dám, jak už nevím coby…
Jak dám ale k prsu, tak jede, ale taky se u něj někdy dost kroutí…cítím jak ji bublá v bříšku, jak ji to tam burčí…Tohle se děje jen po jídle… Noci jsou krásné, vstává jen 1×, spí i 8hod., nejmíň 5,5 či 6 hodin…jak se vzbudí, tak se směje na celé kolo, dám cecík, dojí a za chvíli to začne…
Možná má málo…ptz jak ji dám po hodince, tak zase papá…
Myslím, že má špatné trávení, asi po mě
Ty kapičky to mají nějak upravit? Chci jen ty přírodní, žádnou chemii…
A co ty laktobacily Swiss???
Jíst budu už pořádně, i kdyby řvala, tak ji dám do postýlky a budu rychle kuchtit…
Ahoj, my si s prdíkama zažily hodně-jak píšeš, že jí dáš i po hodince tak jí jen zhoršíš bolení-nech jí opravdu rozestup mezi jídlem ty dvě hodinky-miminka se tím cucáním uklidňují-dej jí dudlik nebo třeba ať cucá tvuj prst. Probiotické kapky pomohly a nejvíc zabralo cvičení nožičkama a rourka-my to měly horší o to, že máme široké baleni jak měla malá kolem 5,5 kg tak se najednou začalo ozývat řuchání a malá se usmívala-chce to pevné nervy