Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahojky,
zítra začínáme vařenou mrkvičkou,a tak mě napadlo,jestli ji udělat v normální vodě nebo kojenecký ![]()
Na vaření teda ne,ani mě to nenapadlo.le začali jsme dávat příkrmy až po půl roce.U nás je voda docela dobrá.Ale musí se použít studená,to každý neví,že teplá není tak úplně pitná,označuje se jako TUV-teplá užitková voda.
Jako že když vodu napouštíš do kastrolu tak jen studenou? Aha,to jsem vůbec nevěděla
. My začínáme teď pomalu na 4.měsících..
Ani u jednoho z dětí jsem nevařila příkrmy v kojenecké vodě. Vodu máme dobrou.
Vařila jsem v kojenecké.Až tak v 10-ti m.jsem začla vařit v normální z kohoutku.Ono totiž když se vaří třeba hovězí maso 1,5 hodiny, tak té vody spotřebuješ láhev ani nevíš jak (teda v papiňáku je to asi jiné, nevím, nemám, neznám).A to je pak celkem drahý příkrm.
Nikdy jsem nepoužívala kojeneckou.
Pouze z kohoutku a převařenou.
Kojenecká se spíše používá, když máš vodu ze studny…nebo pokud víš, že voda v kohoutku u vás není moc dobrá…např. u nás ve městě je tvrdá, ale my máme filtr v domě…takže je měkká.
Na mrkev bych použila určitě z kohoutku - pokud máš pořád obavy - používej kojeneckou spíše na to,co bude pít - čaje, šťávy…
ale obecně platí, že u vody z kohoutku není potřeba používat kojeneckou…
marcellia píše:
Jako že když vodu napouštíš do kastrolu tak jen studenou? Aha,to jsem vůbec nevěděla. My začínáme teď pomalu na 4.měsících..
Přesně tak,studenou
Nebo horkou,ale z konvice,ne z vodovodu,TUV je na mytí ![]()
Kojeneckou vodu na Nutrilon jsme používali do 3 měsíce, ale na vaření jídel používám normálně z kohoutku.
já převařuju na UM i kojeneckou, příkrmy vařím taky v kojenecké (nejlepší, tj. bez usazenin vápníku, mi přijde Dobrá voda, Máma a já a Lucka, ty ostatní-Fromin a Aqua Anna jsou po převaření úplně kalné, jak v nich lítají zrníčka).
já jsem nikdy v kojenecký nevařila a po nějaký době jsem začala i čaj a UM dělat z převařený vody z kohoutku… ale my tu máme vodu dobou, nevim, jak u vás ![]()
ahoj, pouzila bych prevarenou vodu z kohoutku, u prvni holcicky jsem to tak delala ![]()
marcellia píše:
Ahojky,
zítra začínáme vařenou mrkvičkou,a tak mě napadlo,jestli ji udělat v normální vodě nebo kojenecký
me rikala extchyne (je hygienik pro deti a mladez), ze kojenecka voda je mene kvalitni nez voda z kohoutku, protoze voda z kohoutku musi mit atest a ruzne testy az do domu (vcetne trubek) a kojenecka voda v lahvich se vali ruzne na slunci apod, takze se tam mohou mnozit bakterie…
takze ja od zacatku pro maleho pouzivala prevarenou vodu z kohoutku a je v poradku… ![]()
holky, ale to rozdělení vody, jak tu píšete TUV a studená se týká je lidí, co ji takto odebírá přímo z řadu, v mém okolí vím jen o Brně. Na menších městech jde do přípojky pouze jedna voda a tu na teplou ohřívá kotel, pak je jedno, kterou si člověk napustí ![]()