Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj maminky,
potřebovala bych s někým sdílet zkušenosti. Jsem docela dost rozhozená ze své čtyřměsíční dcerky. Byla docela hodné miminko, co přestaly trápit prdíky. Před dvěma týdny chytla rýmu a po týdnu rýmy začala hodně blinkat. Doposud také ublinkávala, ale nic hrozného. Docela pomáhal nutriton na zahuštění mlíčka. Jsme na UM. Ve středu jsme byly na 4 měsíční kontrole a paní doktorka řekla, že blinká hodně. Dvakrát se jí tam poblinkala. Doporučila gastrotuss sirup. No a dva dny máme peklo, malá má strašné křeče a nemůže kadit. Dnes jsem volala dr. a řekla, že po sirupu to není. Tak jsem hotová a nevím, co stím. Prostě ho asi vysadím, to přece není normální. Jinak si také strašně dře dásničky, ale zoubek nikde. Normálně nám vždy v osm klidně usnula. Včera večer až o půlnoci.
Dokáže někdo povzbudit nebo poradit?
Jo a spříkrmem mám prý počkat do pátého měsíce…
Nevím jak s blinkáním, ale zuby to určitě být mohou, kolikrát trvá i několik týdnů, než se zoubek vyklube.
Temaho píše:
Nevím jak s blinkáním, ale zuby to určitě být mohou, kolikrát trvá i několik týdnů, než se zoubek vyklube.
Právě jsme po záchvatu pláče skončily na přebalováku a zdá se mi, že vidím v dásni zoubek, ale malá mě tam pustí opravdu jen na chviličku, tak si nejsem jistá. Vůbec nechce být sama, nejraději, když ji nosím. Dělají to děti, když rostou zuby. Já jsem z ní trochu v šoku, protože se tak nikdy nechovala
Ono s těmi zuby může souviset i to zvracení nebo průjem, to by ti ale měla říct Dr. ![]()
S blinkáním nevím, jestli neblinká v každé poloze, zkoušela bych ji víc nosit vzpřímenou a pokládat na vše podložené. Ale ten neklid a problém se spaním znám, chystají se zoubky. Nemusí zrovna vyrůst, jen se dásně chystají. Moje malá taky spávala jak hodinky, stačilo položit do postýlky, teď poplakává, v noci žižle ruce a vrtí se místo spaní. Jednou pomohl calgel, teď už nic
. To přejde.
Tak pokud ti Dr. řekla, že z toho sirupu to být nemůže, tak bych to taky viděla na zuby, může mít jen zvyšenou teplotu a proto ty křeče, průjmy a blinkání. Pokud jí ten sirup na ublinkávání zabírá, tak bych nevysazovala, bříško masírovala, dásničky chladila a snažila se jí ted v rámci možností vyhovět a hodně se mazlit, aby věděla, že tu s ní si a uvidíš…Každý mimi na zoubky reaguje jinak, ale dcera měla průjmy a horečky, zoubek vylez a bylo po problému ![]()
Teplotu zvýšenou nemá. Ted se mi podarilo uspat ji v kočáru a půjdu si rychle udělat oběd a vyžehlit. Jak blinká, to je prádla- děs. Pračka jede v kuse.
Manžel si myslí, že ji tím poponášením rozmazlíme. Tak jsem ho pěkně sprdla, že tady s náma celý den není a at si to zkusí, nechat ji jen tak bulet.
To tak vyvádí mimča jen u prvního zubu nebo mě to čeká ještě 19×. ??
![]()
Jen je mi divné, že mi teda máme trochu zácpu a většinou mívají děti průjmy. No jo no, miminka jsou radosti ![]()
emsi píše:
Teplotu zvýšenou nemá. Ted se mi podarilo uspat ji v kočáru a půjdu si rychle udělat oběd a vyžehlit. Jak blinká, to je prádla- děs. Pračka jede v kuse.
Manžel si myslí, že ji tím poponášením rozmazlíme. Tak jsem ho pěkně sprdla, že tady s náma celý den není a at si to zkusí, nechat ji jen tak bulet.
To tak vyvádí mimča jen u prvního zubu nebo mě to čeká ještě 19×. ??![]()
19× tě to asi nečeká, oni pak začnou růst po víc a hlavně každej snaší jinak, ale rostou pak opravdu třeba po dvou, takže se ti jeden den vyklube jeden a druhej den je tam další…ono nechat občas vyřvat je fajn věc, když na to máš nervy, ale tim řevem si zase namáhá bříško a zase ti může zvracet, takže klidně praktikovat, ale fakt ne pořád, je ještě maličká, takže s nějakým rozmazlováním bych nepočítala ![]()