Prací prostředky a dětská kosmetika

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1519
30.5.17 18:33

@Amys Já nesnesla na obličeji skoro nic - ne jen z důvodu alergie, ale proto, že nenavidím na sebe něco plácat. To je vždycky moje smrt, když si mám namazat obličej. :D I teď v těhotenství, než jsem si zvykla natírat si břicho a prsa… Děs. Ale objevila jsem kouzlo heřmánku, ten mi na tu sluneční alergii pomáhá. A když to mám suché, tak krém od kosmetiky Mixa. Nic víc - a to jsem si prošla X léčbama, od antibiotik po kortikoidy. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33005
30.5.17 18:38

@Destiny4974 Jsem atopik (v dětství dost, v dospělosti minimalne), slunecni alergue mi oarkrat raky vyskakala. Starsi je uplne v pohode, mladsi ma sklon k suchym mistum ba nizickach.
U obou jsem dost dodržovala prevenci (plne kojene do pul roku, opatrně s prikrmy, alergeny cca do roku nedávat, minimum kosmetiky, do roku prat v dětském prášku bez avivaze).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20777
30.5.17 18:59

@Destiny4974 Já jsem na hečřmánek nejspíš alergická a stejně tak i na různé takové ty ovocné apod. produkty. Nesnesu skoro nic. Ještě mi vyhovuje mandlový olej, takže mě napadá pro tyto případy pořídit mandlový olej, ten vadí málokomu :palec: Na mazání miminke to mže být taky dobré.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1519
30.5.17 19:34

@Svistice Za kojení se modlím. :) Budu dávat pozor, i teď. Na kožním mi řekla, že když má moje tělo alergickou reakci, že si to mimčo může pamatovat jako věc, co mi vadila, a že na ni může mít alergii samo, dřív nebo později. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1519
30.5.17 19:35

@Amys Ty jo, tak to je peklo. Tyhle ekzémy a alergie… A kde ten olej kupuješ? :) Lékárna?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20777
30.5.17 21:17

@Destiny4974 Pro mě to peklo není, já to beru tak, že mám holt citlivou pokožku. Naštěstí jen na obličeji a rukou. Jak jsem se nikdy ničím moc nepatlala, tak mám pocit, že jsem udělala to nejlepší, co jsem kdy mohla. Já byla vždycky líná se nějak mazat a tak. Nepoužíváme ani tělová mléka, prostě nic. Mandlový olej se dá koupit téměř kdekoliv, ale v té lékárně je to asi nejjednodušší :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1519
30.5.17 21:39

@Amys Určitě udělala. Já kdybych to mohla vrátit, tak to taky neřeším. Jenže tenkrát to ještě se mnou řešila mamka. Mně to vždy nadělá puchýře a pak to praská do krve. Na tom obličeji to bývá dost bolestivý. :/ Tak jsme si naivně s mámou myslely, že na kožním mi pomůžou. No… Experimentální léčba. :D Každopádně vyzkouším. Děkuji za typy. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20777
30.5.17 21:47

@Destiny4974 Ono to chce hlavně promastit a nejlépe na noc. Mně se ten obličej (nebo ruce) tak nějak vzpamatují :lol: Postupem času jsem se naučila všechno dělat v rukavicích, takže já se normálně hrabu i v záhonech a tak a pak mažu jak zběsilá, než se to srovná :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1519
30.5.17 21:54

@Amys Jo o to se snažím, jak to jde. Jenže jsem prostě pako. Jak mám namazaný obličej jsem nesvá. No nedej bože, aby se mi na ten obličej nalepily vlasy. :D Prostě blbec. Máš pravdu, že se má promazávat, když už. Mně se to drží jen na obličeji. Hlavně nos a pod očima. Když se to fakt rozjede, tak vypadám jak po bitce. :D Tenkrát mi na to na kožním řekla, že mám nosit kšiltovku a omotat si obličej - něco na způsob Arabek. To teď udělat, no nevím. :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2830
2.6.17 21:24

Ahoj, v prví řadě je opravdu fajn, že na to myslíš dopředu! Opravdu je to velmi důležité a to nejen kosmetika, prací prášky, ale také celkově úklidové a čistící prostředky. Je to všechno docela svinstvo… bohuže i prací prostředky tipu batole, lovela atd :-( většina vám napíše, že jim nevadí.. ale já vím svoje :-( synovi třeba dlouho nevadil persil senzitive… ale potom změnili složení a konec…

přispěji svou troškou do mlýna :-D

U druhého syna jsme si prošli peklem (hlavně on teda). Museli jsme celkově změnit drogerii, prášky, kosmetiku. NIC nezabíralo, všechno mu vadilo. bylo pár vyjímek, ekologický Froch na praní nebo ecocover… ale zase mi přišlo, že to moc nepere. Mýdlový sliz atd taky, navíc to hodně zatěžuje pračku a nemá potom takovou životnost. No v podstatě jsme skončili u vytírání s octem nebo tea tree olejem, prali jsme v drahém ekologickém prášku a navíc máchali v octu. Aviváž nepřicházela absolutně v úvahu. Vadila mu i obyčejná voda, takže jsme ho rychle osprchovali a rychle namazali kokosovým olejem (ten se nám nejlépe osvědčil). No a tohle trvalo asi tři roky… myslela jsem si, že není co řešit a že jsme zkusili vše. Vloni se mě jedna paní na ulici zeptala, jestli znám Euronu… jsem celkem hleděla a myslela si svoje.. no dala mi vzorečky atd a byla to láska na prví vyprání. Konečně příjemně voňavé prádlo (a to mi věřte, že po prádlu máchaném v octu je to velmi příjemná změna.. takže jsem postupně zkoušela toho víc a víc a nakonec i tu aviváž. Vše je perfektní. Jejich olej do koupele se nedá srovnat s kokosovým olejem, není to jen mastnota na povrchu, opravdu hydratuje do hloubky. Mají ph balance pro opravdu citlivou pokožku. jejich čistící prostředky fakt fungují a jsou šetrné… no mohla bych psát hodiny!

Nechci tady znít jako reklama, mohla bych sem dát fotky syna, ty mluví za vše. Ale jsou docela brutální, takže v případě zájmu můžu poslat do zprávy… :think:

No každopádně Euroa je pro mě top v praní, mazání i umývání :-D kdyžtak prosím do zprávy více info, můžu poradit jak dostat co největší slevu oproti katalogovým cenám atd… a nebo můžete zadat k objednávce mé osobní číslo (420-3351381766) a získáte slevu 20%. Přiznávám, že ted trochu reklama jsem.. ale kdyby mi tohle někdo ukázal před pěti lety, jsem docela vděčná… protože věřte mi, že za těch skoro pět let jsme vyzkoušeli snad všechno…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2830
2.6.17 21:32

A nesouhlasím s tím, že ekzémy a alergi jsou peklo. Je to jen překážka co je třeba překonat. Kdyby jste věděl co nám to všechno dalo (jasně i vzalo, syn je těžký alergik). Ale naučila jsem se brát to jak to je… v podstatě nám to otevřelo oči. :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1519
2.6.17 22:17

@Muchitos Já to myslela na to, že je paní alergická i na heřmánek, co mně trošku pokožku zklidní. A za to jsem napsala blbě formulované ty ekzémy a alergie. Taky když na to koukám, tak to chápu jinak. Blbá formulace. :D Každopádně to tak taky beru. Ze začátku jsem hlavně z té sluneční alergie byla KO, ale jsou určitě složitější překážky v životě. Radši ne úplně dokonalá pleť, než něco horšího. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2830
4.6.17 19:54

@Jana Wei můžeš klidně zkusit znovu, už změnili složení! :dance:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2830
4.6.17 19:56

Prací prášek Batole ani Lovela nejso bohužel příliš vhodné. Z těch dětských se docela dlouho držel aspoň Persil Senzitive, ale taky změnili složení a to bohužel k horšímu. Pro miminka bych volila něco ekologického, určitě ne toto. byla jsem nucena zkoumat podrobně složení u všeho…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
814
5.6.17 07:28

@Jana Wei Každé složení výrobků na webu je. Stačí najet na výrobek a dát Dolňující info a je tam Zadní etiketa výrobku ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna pediatra

Ikona - Jiří Havránek

Mudr. Jiří Havránek