Pračka a vodní kámen

Napsat příspěvek
Velikost písma:
ave
837
25.7.09 12:07

U nás jednoznačně vede přípravek DEKALKO. Je to přímo na vodní kámen v konvicích a pračkách. Obsahuje 5 sáčku a cena 40 - 50 Kč.
Do konvice se dá jeden sáček, do pračky všech pět rozpuštěných v litru vody. A pračka se zapne na 40 stupňů. Nesmrdí vůbec, kámen odstraní suprově a cena taky dobrá.
Mně prostě ocet smrděl, teda nevím, jak v pračce (to jsem nezkoušela), ale v konvici určitě.
Ještě doplním, že pračku takle čistím asi jednou za 3 - 4 měsíce. Máme taky hodně tvrdou vodu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20656
27.7.09 11:14
Angua píše:
A jak to teda přesně děláš? Naleješ litr octa a zapneš na 90°?

jj přesně tak to dělám já a navíc přidávám trochu octa místo aviváže ke každýmu praní. Nesmrdí to naopak, prádlo krásně voní a to žádný máchání navíc nedávám

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50725
27.7.09 13:51

Ave, dík za další tip…

S tím octem místo aviváže jsem to zkusila, ale teda jsem ho cítila… Možná moc octa nebo málo prádla :lol: Je fakt, že z koberečku cítit nebyl…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20656
27.7.09 14:51

a kolik jsi ho tam nalila? já dávám 3 „glo“ a pračku máme na 4-5kg

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50725
27.7.09 15:31

Kolik „glo“ to bylo nevím, pračka je na 7 kg, ale dávkuje si vodu sama a prádla tam byly možná 2-3 kg - dala jsem tam do vaničky na aviváž po rysku max. - asi to bylo moc… Příště zkusím ještě 3 glo :lol: :lol: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3
3.10.10 15:09

To znám :mrgreen: Taky jsem kdysi toho octa dala po rysku, prádla málo (mám stejný typ pračky - taky si sama dávkuje vodu) a výsledkem bylo strašlivě octově smrdící prádlo i po uschnutí. Teď ale dávkuju tak 2-3 lžíce a po rysku max doliju vodou. Výsledek perfektní - prádlo je měkčí a po octu ani stopy :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6160
4.8.13 18:56

prevence

Taky nechci mít potíže s vodním kamenem, tak uvažuji, že koupím asi kilo kyseliny citronové v prášku (?) a nechám tak tu pračku projet? :nevim:
Ještě nevím jak na to a co s tím, co preventivně dělat? :nevim:
Asi i máme tvrdou vodu, protože mi přijde, že např. ručníky jsou po uschnutí na sušáku docela hrubé, vůbec nejsou měkké (jak bych si přála), slyšela jsem něco o žabce :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
magdík123
4.8.13 20:59

Ja davam take ocet, anebo takovy prostredek- obcas ho maji v lidlu, 2 nebo 3 lahvicky za par koru. A vodu mame hodne tvrdou…Tak se smazim, aspon 1 za dva mesice cistit…

• Citovat
  • Upravit
6160
4.8.13 21:09

@magdík123

Takže by stačilo jednou za dva měsíce do pračky nalít litr octa?
A to do bubnu nebo do šuplíku jak se dává prací prášek?
A nebude mi ta pračka (následně i prádlo) divně smrdět po tom octu?
Já bych tam radši nasypala tu kyselinu citronovou, tu tekutou citronku doma používáme do varné konvice když se tam usadí ten kámen a pomáhá to 8o :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
magdík123
4.8.13 21:11

Ja davam litr do bubnu…zrovna ted to delam :)nahoda…anebo lahvicku toho prostredku…Nic nesmrdi…Doktori take doporucuji pokud ma dite alergii davat ocet misto avivaze…tak to smrdet nemuze..

• Citovat
  • Upravit
6160
4.8.13 21:23

@magdík123

Btw. aviváž se přece používá aby prádlo vonělo, to přece ocet nedokáže? 8o
Nám dospělým peru v obyč. prášku + aviváž, ale pro miminko už mám doma nachystaný Persil Sensitive práškový a budu mu prát bez aviváže.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný