Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Ty vycházky jsou v pohodě…spíš přemýšlím, zda to nakonec takto mám řešit, tou neschopenkou, tu dobu, conež nastoupím do nového…
Ahoj, mám takový dotaz, mám svou první neschopenku v životě. Od pátku do pondělí mám přepsanou neschopenku k našim. Mám se přesouvat v pátek, nebo už ve čtvrtek v době vycházek? Ty mám 13-19.
@lalaláček Od začátku do konce pracovní neschopnosti se musíte v době mimo vycházek nacházet na adrese, kterou máte uvedenou na neschopence. Takže, pokud máte neschopnost od pátku, tak v pátek už musíte být na uvedené adrese.
Jenže teoreticky ve čtvrtek večer bych měla být ještě na adrese doma, ne? a V pátek už u rodičů. Transport trvá cca hodinu. Aby nedošlo k mýlce, já mám neschopenku už teď, psanou k sobě domů
@lalaláček píše:
Ahoj, mám takový dotaz, mám svou první neschopenku v životě. Od pátku do pondělí mám přepsanou neschopenku k našim. Mám se přesouvat v pátek, nebo už ve čtvrtek v době vycházek? Ty mám 13-19.
ve čtvrtek ti ještě může přijít kontrola. Přesunula bych se v pátek ráno ![]()
@lalaláček resila jsem nedavno stejny problem a nikdo mi neumel odpovedet. Jsem na PN nez nastoupim na materskou, kdyz jedeme na vikend pryc, tak lekari nahlasim den pred odjezdem zmenu adresy, takze na socialku jim to prijde az druhy den, kdyz uz budu na zmenene adrese. Nikde neni pry uvedene jak dlouho dopredu mam zmenu adresy hlasit, tak nez aby jsem se pak s nekym hadala, ze me nezastihl na zmenene adrese, tak to resim radeji takhle na posledni chvili.
Ahoj, Ja se presouvala az v den nahlášené změny. Taky mi to nevyšlo do vychazek, ale nevěděla jsem jak jinak to udělat
Ahoj, ve ctvrtek bys jeste mela byt doma, muze ti prijit kontrola… Presunula bych se az v patek v dobe vychazek
A co když nechci chodit do práce proto, že jsem učitelka v MŠ, a nechci chytit neštovice, spálu, nebo angínu od dětí? Mám jako celé dny sedět doma, jo? Dost hloupý ne? ![]()
Takže mám radši riskovat poškození, nebo potrat? Já jsem na neschopence z jiného důvodu.
@H28 A tvůj dr ti nenapsal vycházky? Díky nim přece nemusíš byt cely den doma
Vycházky zaplať pan Bůh mám. Spíš jde o ty, co ty vycházky skoro nemají. A ikdyž je mám, je stresující, abych se včas vrátila domů. Mám nevhodné povolání, jinak bych klidně pracovala dál, ale v MŠ? To nejsem blázen.