Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Nevíte někdo, jaké maximální vycházky může určit lékař při pracovní neschopnosti?
@annahoj 6 hodin, nejdéle do 19 hodin do večera, víc by musel povolit posudkový lékař OSSZ. Ale v případě např. akutního horečnatého onemocnění se většinou nedává nic.
@annahoj vycházky se dávají cca po 10 dnech neschopenky a max 6 hodin…pokud jsi těhotná tak i na toto se vztahuje 6 hodin denně, spousta těhotných na nemocenské se vzteká že je to málo ale jednou jsou na PN tak musí respektovat a dodržovat podmínky
neber to ve zlém.
Já jsem na nemocenské v těhu pár dní teprve a vycházky mám 5 hodin v kuse. Ale chtěl mi dát lékař pouze jen 4 hodiny. Posledně jako těhotná jsem měla pouze jen ty 4 hodiny-2 dopo a 2 odpoledne. Teď mi dal vyjímečně 5 hodin v kuse. A vycházky mi platí od 1 dne nemocenské.
Ja mela vychazky 6 hodin v kuse, od prvniho dne neschopenky, ale to zalezi na tom, proc je mas a na domluve s dr, kazdopadne vic jak tech 6 hodin nedostanes…
Když jsem byla cca před 7 lety těhotná, měla jsem vycházky neomezené…to již nyní nelze?
@annahoj Nelze. Pouze výjimečně můžou být neomezené vycházky - třeba u onkologických pacientů.
Aha…
potřebuji ráno odvést dítě do školky, tak nevím, zda to risknout(je to otázky 30 minut a dát si vycházky až na odpoledne a nebo raději neriskovat…
Jak je to s kontrolou? Může zaměstnavatel poslat kontrolu - a co se stane, když mě nezastihnou? Nechají nějaký lísteček?
@annahoj muzes si dat treba hodinu rano a zbytek odpoledne, ale fakt zalezi jak dr vyjde vstric. Zamestnavatel muze poslat kontrolu, kdykoliv v dobe mimo vychazky, kdyz nezastihnou nechaj listek v kasliku, ale kdyz nemas duvod, proc jsi nebyla doma (napr navsteva lekare) tak muzes o nemocenskou i prijit…
@annahoj píše:
Aha…
potřebuji ráno odvést dítě do školky, tak nevím, zda to risknout(je to otázky 30 minut a dát si vycházky až na odpoledne a nebo raději neriskovat…
Jak je to s kontrolou? Může zaměstnavatel poslat kontrolu - a co se stane, když mě nezastihnou? Nechají nějaký lísteček?
se domluv s lékařem a rozděl si vycházky tak, jak potřebuješ
já je měla kvůli školce na třikrát během dne - ráno hodinu, v poledne hodinu a od tří do sedmi zbytek ![]()
Myslím, že by mi doktor potvrdil, že jsem tam byla…a hlavně - abych přišla o nemocenskou, muselo by to být opakovaně, nebo ne?
A jsempovinna to zaměstnavateli volat, že mám PN nebo mu to stačí poslat(čímž získám nějaký den, kdy na mě kontrola nepřijde…
@annahoj píše:
Myslím, že by mi doktor potvrdil, že jsem tam byla…a hlavně - abych přišla o nemocenskou, muselo by to být opakovaně, nebo ne?
no potvrdil, oni si samozřejmě mohou vyžádat záznam o té návštěvě a to už by kvůli tobě určitě neriskoval, zpětně upravovat data ![]()
o nemocenskou přijít můžeš, záleží jen o kolik, jestli o celou, nebo jen třeba zbytek měsíce apod.
@annahoj píše:
A jsempovinna to zaměstnavateli volat, že mám PN nebo mu to stačí poslat(čímž získám nějaký den, kdy na mě kontrola nepřijde…
tak nějaký důvod, proč nechodíš do práce snad oznámit musíš
navíc je tak trochu slušnost ho obeznámit se situací. Já moc nechápu, co vymýšlíš, jsi práce neschopná, tak máš sedět doma o chodit případně na vycházky a ne hned od začátku přemýšlet, jak to *** ![]()
edit admin - odstraněn nevhodný výraz