Pracovní pohovor a zapeklité otázky

381
7.4.25 21:01

Pracovní pohovor a zapeklite otázky

Ahoj,
chystám se změnit práci, asi mě čeká obcházení různých pohovoru.
Ale, mám problém s několika otázky, kde opravdu nevím, co říct a co třeba ne.
První u personalistu je, kde se vidíte za 10 až 15 let? Jak to mám vědět? Jsem snad prorok? Já si tolikrát tak krásně nalinkovala život na 10 let dopředu, uběhl měsíc, něco se vy.ralo a já musela plány překopat. A tak krásně to bylo připravený. Jak říkala moje maminka, důležité je mít i plán B, ne li dokonce plán C. Mám svou dalekou budoucnost spajet s jejich firmou, abych nepůsobila jako někdo, kdo často mění práci, nebo si hledá práci na chvíli, anebo jednoduše nemasel to prave a náhodou se ocitnul tam.
A druhá peníze. Kdybych aspoň věděla, od čeho se odrazit. Nechci si říkat o moc, po zkušebce se může zvednout plat, nebo povýšim :mrgreen: i finančně. Zároveň ne málo, vypadá to lacine a trochu tak, že se podceňuju, nevím svou vlastní hodnotu.
Děkuji, kdo dočte az sem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
81500
7.4.25 21:08

Zcela upřímně - o to přesně jde - rozhodit tě a vidět, jak dokážeš reagovat, jak si ceníš sama sebe a jak jsi pohotová, sebevědomá a jak dokážeš mluvit, reagovat ve stresu.
Já už bych dneska ulně v klidu odpověděla, to, co píšeš tady- nejsem vědma, nevim, v ideálním případě na treku v Chile. Buď to pobere, když ne, půjdu o dům dál, kde jinam a nebude záležet na ptákovinách, ale na tom, co skutečně umím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1103
7.4.25 21:09

Ahoj, hodne jsem ted obchazela pohovory, byla jsem asi na deseti-dvanacti. Na prvni otazku se nikdo nezeptal, nastesti.
U toho platu jsem koukala na prumern plat na ty konkretni pozici. Maji to na prace. cz vzdycky prumerny plat pro pozici asistenka je.. tak podle toho jsem to pak uvadela

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
7.4.25 21:09
@Janushh27 píše: Více
Ad finance - jinak u každé pozice, nelze obecně radit. Časový horizont - řekni, jak to cítíš.
  • Citovat
  • Upravit
6381
7.4.25 21:14

Kde se vidíš za x let. Jaké jsou tvoje silné a slabé stránky. Tak tohle už tak 10 let nefrčí.
Spíš čekej nějaký situační otázky.
Kdy naposledy jsi řešila konflikt, jak si se s ním vypořádala. Co tě v práci baví, jestli máš radši samostatnou práci nebo práci v týmu. Apod.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14018
7.4.25 21:27
@Dollorres píše: Více

Počítá se každodenni konflikt s dětmi, ať si hýbnou, protože nechci chodit pozdě do práce :think: :lol: :lol: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6381
7.4.25 21:28
@Pidulka1991 píše: Více
:D no spíš situace na pracovišti, ale zas děti člověka zocelí. :lol:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11560
7.4.25 22:27
@Pidulka1991 píše: Více

No, aspoň se nebude muset nelegálně ptát na děti :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5261
8.4.25 00:24

@Janushh27

Kde se vidite - otazka miri na to, kam by ses rada posunula v ramci profese. Treba v mem pripade bych vyjmenovala certifikace, ktere bych chtela mit, technologie, ktere bych chtela umet, a pozici, na kterou bych se casem rada posunula.

Plat - spocitej si mesicni nutne vydaje, pripocitej sumu na zabavu a obleceni, pridej sporeni. Pak vem v potaz svou praxi a jak moc lukrativni zajemce jsi a projdi si prumerne mzdy na tu pozici. To dej vsechno dohromady a melas bys mit plus minus odhad, kolik si rict. Po zkusebce “se” zpravidla zveda plat jen, kdyz si to clovek domluvi pred sepsanim smlouvy. Rozhodne bych pocitala spis s tim, ze co mi daji na zacatku, tolik budu mit i nadale. Osobne jsem vzdycky operovala s castkou “rada bych mela tolik” a “minimum je tolik”.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4743
8.4.25 07:37
@Afrikana píše: Více

Ty si svoje ohodnocení počítáš podle životních nákladů? Plat/ mzda odvisí od tvé kvalifikace a zkušenosti, délky praxe…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3076
8.4.25 07:45
@Dollorres píše: Více

By ses divila :lol: Jeste furt jsou b*becci, co se to jsou schopni zeptat. U mě teda automaticky velice klesnou, to je fakt jak z příručky „Jak dělat pohovory pro zacatecniky“ :lol:
Někdy se ale neptaji úplně takhle. pitome, nicméně nějaká diskuse o budoucnosti probíhá, dost firem chce slyšet v nejake forme, že tam člověk nějakou dobu hodlá zůstat…pokud teda vysloveně nehledaji jen dočasný zaskok.

Příspěvek upraven 08.04.25 v 07:52

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3076
8.4.25 07:49

Já už při posledním hledání práce odpovídala dost upřímně, mám za sebou věk a zkušenosti, které si myslím mě už nenutí hrát tyhle pitomé hry. Takže na budoucnost jsem odpovídala něco ve smyslu - žádné konkrétní plány nemam, už mě několikrát život hodil někam, kam jsem neplánovala(ale spíš v dobrem, třeba se naskytla prilezitost žít a pracovat v poměrně atraktivní zemi), akorát očekávám, že budu mít práci, která mě naplňuje…nebo něco v tom smyslu. Což je úplná pravda. Plat si zjisti, jaký je obvyklý na té pozici v tvém regionu, zafaktoruj, co můžeš nabídnout, a odraz se od toho. Já se třeba ani nehlasila na pozice, kde nebylo uvedené rozpětí, nebo neodpovídalo tomu, co jsem si představovala, takže pohybovat se v rámci toho rozpětí bylo za mě ok.
Ale to záleží, jestli jsi v pozici, že si můžeš nějak vybírat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
381
8.4.25 08:39

Aha, děkuji. Možná zmínit to, že za 10 let očekávám, že se zlepsim a vyjmenuji to, co budu na dané pozici pravidelně uplatňovat (třeba recepční kontakt s lidmi, preciznost, spolehlivost, jazyková vybavenost, příjemné vystupování). Ale najdou se i takoví, kteří očekávají, že tohle vše má člověk v malíku.
Slovo děti/dítě jsem si na pohovoru zakázala zmiňovat. Naštěstí se mě nikdo neptal, jen na jednom pohovoru do školky, jestli jsem vdaná. To nechápu, na co jim bylo. Akorát jsem měla 2 týdny před svatbou. :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3569
8.4.25 09:44

Pokud mi někdo položí otázku č.1, pomyslím si něco o nekvalitní firmě a hodně zbystřím. Už jsem byla jednou v pokušení odpovědět - „Budu sedět na Vašem místě a na takové zbytečné otázky se určitě ptát nebudu.“ Jinak bych začala s úsměvem: Chcete - li pobavit Boha, sdělte mu své plány. Pak bych dodala, že bych se ráda dále vzdělávala v této pozici, aby se ze mě stal zkušený odborník.
Ohledně platu. Když odpovídám na inzerát, kde je platové rozpětí, řeknu si nižší částku, ale dodám, že jak získám více zkušeností, budu ráda za zvýšení. Pokud tam částka není, říkám takovou, která je pro mě přijatelná.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5261
8.4.25 12:48
@Menton píše: Více

Beru to tak, ze musim vedet, jake jsou moje zivotni naklady, abych vedela, aby se o tu ci onu pozici vubec uchazet. Abych pak nedostala prvni vyplatu a nezirala jak pero z gauce, ze taktak zaplatim najem a po zbytek mesice se musim chodit past na travu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat