Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@Moni25 jasne dovnitr pujde v puncochacich. Je to nejpraktictejsi pokud nez navlikne backorky neprojde nekde vodou
urcite to chce v zime vic nahradniho obleceni ![]()
Ja teda davala bud leginy tedy puncochy bez tapek nebo termopradlo. Protoze jde lehce prevliknout ponozky s je v suchu. Prislo mi to praktictejsi ![]()
@kvaček kdyz je chteji pani ucitelky prevlikat taj at si to delaji. Ve vetsine skolek budou radi ze to nechteji rodice a nechaji je radi v puncochacich ![]()
@Mišuna kazdy den meni dziny jo
a ja si pripadam ze nedelam nic jinyho nez peru ![]()
Ja nevim, co holky myslely, ja kdyz je tepleji, davam puncochace a v mrazech termokamase: http://www.detske-obleceni-fantom.cz/…104-110_z70/ - ty jsou uzasny ![]()
@Kettlery jednak funkcni prwdlo je na telo prijemnejsi podle me. I lepe udrzi teplotu. A to ze je to bez tapek je super v tom ze kdyz slapne do mokra vymeni ponozky a kalhoty muze nosit dal ![]()
Ahoj
ze školky nosím pořád nějaké špinavé oblečení. V pondělí tam donesu všeho víc a postupně odnáším a dodávám nové. Děti ve špinavém triku nenechám, každý den dostávají čisté, to stejné tepláky. Na ven mají softshelky, plátáky nebo jiné kalhoty na gumu, podle počasí. Na zimu plánuji podvlíkačky nebo to termoprádlo, punčochy už dávat nechci. Gumáčky ve školce nenechávám, mají nepromokavé boty a to musí stačit.
@Aliik a to se nosí jako toto a tričko?? Neni to moc teplé? Právě u nás ve školce prý! docela hodně topí, takže i teď je na dveřích napsané, trička s krátkým, ne že by topili, ale nosí se tam jenom krátké.. zase, aby se v tom kluk nepotil- zatím nemám koupené nic, toto se mi docela líbí..
@kvaček Dcera to nosi hlavne pri mrazech pod kombinezu, je to teploucke a dobre se to navlika. Dovnitr davam teplacky a ponozky. Teple je to jako fleesove teplacky, v baraku, kde mame cca 20 stupnu bych to aj nechala, ve vice vytopene mistnosti asi ne ![]()
Tak holky jaké teda myslíte podvlékačky pro toho chlapečka
když ne punčochy??
mám na mysli do školky pod tričko, aby na to dal kombinézu nebo oteplováky..
Já jako přemýšlím, jestli kluk je shocpný si je obléknout sám.. On má už 4 a něco, ale ony se blbě tu punčochy oblékají, a nevěřím, že všem dětem pomáhají, to by ty učitelky musely být v šatně hodinu…
Takže kdyby bylo něco pohodlnějšího a hlavně rychle co se oblékne
@Kettlery já myslela normální funkční prádlo něco na tento způsob http://www.hudy.cz/…3-modra.html, na rozdíl od těch kamaší v tom není vedro a je to tenké a moc příjemné na nošení, nikde se to nekrčí a nevytahuje jak punčocháče, mně teda vyhovuje, že to má můj syn volné, ale to by nemělo být, to on je jen děsnej hubeňour.
Holčičky to mají asi jednodušší ![]()
u nás chodí už teď holčičky v ričku, punčoškách a na tom mají sukýnku
Díky za odpovědi. To spodní prádlo, na které jste daly odkazy, jsem ani neznala. A s těmi vyměnitelnými ponožkami je to pravda.
Holky to opravdu mají jednoduší. Dají se punčocháče a sukýnka a je vymalováno. Někde jsem tady četla, že u kluků vyžadovali do školky přes punčocháče kraťásky.
Ve staré školky byly učitelky nejraději za samotné punčocháče, přes které jen natáhly kalhoty (synovi ale byl rok a půl a chodil do malochů). Teď je mu 2,5 a plánuji se učitelky v nové školce optat, co je tam běžné.
Já klukům kupuju klasické bavlněné legíny. Mají je většinou v holčičím oddělení (HM a pod.), takže vezmu trochu větší, aby je neměli úplně obtažené. A buď na ně dávám jednovrstvé kalhoty, nebo vyteplené. Ve školce i doma je jim v bavlněných „spodkách“ příjemně a nepotí se. Do mrazů potom máme místo tenkých legín termolegíny z tchiba.
Ja uplne nechapu to „noseni tricka do skolky“. Tricko davam kazdy den ciste rovnou rano na sebe. Potom ma ve skolce nahradni, ktere mu vymeni, kdyz je mokry (hraji si s vodou nebo tak). Ja si o sobe myslim, ze nejsem moc cimprdlina, ale pokapane tricko bych mu v zadnem pripade druhy den nedala.
Jinak my mame ve skolce stabilne holinky, pogumovane kalhoty a bundu (plastenku) - meli ted napriklad v Lidlu nebo v Tchibu. Obycejnou plastenku tam zadne dite nema. Tyhle bundy do deste jsou mnohem pohodlnejsi. Chodi tedy do soukrome skolky. A ucitelky nemaji problem jim do toho pomoct. Tim padem pokud ma pres teplaky ty nepromokave kalhoty, nema je z venku obvykle spinave. Ale vetsinou jsou stejne od nejakych barvicek, takze casto peru denne i teplacky.
Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?
Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.
PDF ke stažení a tisku zdarma.
Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.
Holky,
nedá mi to se nezeptat. Když nepoužíváte punčocháče, co jsou to termospodky? Takové ty jako leginy, ale na rozdíl od punčocháčů to je ustrižené u kotníků a dává se do toho ponožka? A v tom tedy děti ve školce necháváte? V čem je to jiné než punčocháče?
Jinak neprovokuji. Jen mi to fakt přijde stejné, tak se ptám.