Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
@Jankap píše:Ano, zánět kloubů je pro HSP typický.
Byla doprovázena otokem chodidla a kulháním.
Homeopat doporučil pouze lék.Jistě doporučil ho i zapíjet.
Lékařka to nebrala jako banalitu, navrhovala hospitalizaci.Neřikal jsem, že by to brala jako banalitu, ale jako něco, co jednodenní odklad snese. Jinak by odklad nepřipustila. V nemocnici by zřejmě provedli diferenciální diagnostiku a zjsitili by, že to není nic život ohrožujícího (jako například potencionálně chronická idiopatická a možná autoimunitní trombocytopenická purpura).
Ty tečky ze sluníčka asi nejsou velké jako koruna. A nezmizí i s ostatními příznaky (včetně otoku a kulhání) do druhého dne ráno.Ne, skutečně nemám každý rok HSP, už jen proto, že se je to nemoc vysloveně dětská. Zde to byla trochu nadsázka, o tom kulhání jsi prve nepsala.
Homeo lék urychlí a usnadní průběh nemoci.
Ano, podpoří léčbu pocitem, že jsem léčen, což urychluje léčení. To je prokázaný fakt a říká se mu placebo.
@Pletiplot píše:Článek jsem četla a informace v něm mě potěšily. Podle mě je to konečně správný směr, kterým by se věda měla ubírat. Nečetla jsem ho celý a uvítám i tvůj zdroj.Bylo by super, kdyby se lidé nebáli kombinovat léčbu klasickou a homeopatickou. Je velkou chybou, že se tyto směry staví proti sobě. Místo toho, aby hledaly společná řešení, která co nejvíce zohledňují zdraví pacienta, jsou ve vleklém sporu. Pokud by homeopatie nebyla pro lidi funkční, byl by tento směr již mrtvý. Na to nepotřebuji žádnou vědeckou analýzu, studii…
Děkuju za odkaz, článek bohužel není celý, ale našel jsem jiný zdroj, kde je celý. Bude mi chvíli trvat, než ho přečtu a pak na něj seženu recenze.Mimochodem, tys ten článek četla a rozuměla mu? Pro mě to bude čtení na několik večerů a to umím anglicky celkem dobře.
@Pletiplot píše:
Celý článek: http://www.researchgate.net/…0f3be843.pdf
Děkuji.
Homeopatie a placebo efekt:
http://homeopatie.ivories.cz/index.php?…
@Damael píše:Četl jsem článek, budu reagovat, až si najdu víc času, je to celkem dlouhé.
Homeopatie a placebo efekt:
http://homeopatie.ivories.cz/index.php?…
Vzhledem k diskuzi rozvinuté o homeopatii v jiném tématu bych se ráda informovala, jestli měla tato původní diskuze Praktický lékař vs. homeopat nějaký vývoj a závěr??? Byli „odejiti“ odpůrci homeopatie a tím to haslo??? ![]()
Trochu mě mrzí, že to tady Pletiplot nedotáhl do konce a neuveřejnil recenze uvedených studií a článků - škoda.
A pokud můžu, ráda bych se zeptala kdo homeopatii věří a kdo naopak ne a proč??? (taková malá anketa Emimina) ![]()
Osobně homeopatii nevěřím ani za mák a to vzhledem k tomu, že její účinnost nebyla nikdy prokázána jako větší než placebo efekt a argument, že účinnost není potřeba prokazovat, mi přijde lichý a pro mě nedostačující.
Jak jste na tom vy??? Jaký je váš názor na homeopatii??? ![]()
P. S. neptám se kvůli sáhodlouhým přednáškám a vysvětlování, proč je homeopatie super. Ptám se na odpovědi věřím, protože x nevěřím, protože. ![]()
Verim.me i synovi zabira. chlapovi ne. Ale pokud je neco vazneho obracim se na atb a leky. homeo beru pri nachlazeni, bolesti, pri rustu zubu, na podporu kojeni.
@agnesold
neverim. asi bohuzel, jelikoz „vira tva te uzdravi“… ![]()
Já na ni věřim, ale musí se najít správný lék, mě hodně pomohla u porodu, hlavně jsem trpěla panickou hruzou z porodu, po homeopatikach jsem mi velmi ulevilo a placebo to nebylo, synovi to na něco zabralo, na něco ne, ale homeopata jsem s ním nebyla
Verim v placebo efekt u psychicky vhodne nastavenych jedincu ![]()
Nejsem o účinnosti homeopatik nijak přesvědčená, ale jsem ochotná to aspoň vyzkoušet. Ale jak píše @valina1 jenom v případě takových „banálních“ obtíží. Když půjde do tuhého, půjdu k lékaři.
Díky všem za zapojení do diskuze. Snad se objeví více názorů.
Jak už jsem říkala…mě osobně přijde celá homeopatie jako zneužití placebo efektu, nikdy jsem to nezkoušela a ani zkoušet nehodlám. Na banální obtíže volím dostupné a léta známé bylinky, na vážnější obtíže mám lékaře.
Na druhou stranu věřím, že pokud homeopatie využívá správných bylinek ve správnou dobu, může to mít léčivé účinky a léčbě od lékaře to napomoct…ale to je zase věc známá x-století (mám chřipku = lékař mi dá léky, já je doplním tekutinami a bylinkovými čaji), takže by mě v životě nenapadlo jít na „konzultaci“ k homeopatovi. ![]()
Děkuju za odkaz, článek bohužel není celý, ale našel jsem jiný zdroj, kde je celý. Bude mi chvíli trvat, než ho přečtu a pak na něj seženu recenze.
Mimochodem, tys ten článek četla a rozuměla mu? Pro mě to bude čtení na několik večerů a to umím anglicky celkem dobře.