Praktik a zubař v těhotenské průkazce

134
28.3.23 14:52

Praktik a zubař v těhotenské průkazce

Ahoj, projížděla jsem si těhotenskou průkazku a všimla jsme si, že na poslední straně mám kolonku k zubním a potom ještě k praktikovi. To jsou nějakej povinné prohlídky? Jediné co mi sestra řekla, že mám nárok na jednu kontrolu u zubaře navíc. Jinak nic k tomu neříkala a všimla jsem si toho až teď. U zubaře jsem byla na prevenci před 14 dny. A vzhledem k tomu, že mám zuby v dobrém stavu, přijde mi zbytečné jít třeba za měsíc znovu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
3056
28.3.23 14:56

Tak jestli máš průkazku teď čerstvě, klidně si k zubaři dojdi za půl roku.
Ano, jsou to prohlídky, které máš do porodu absolvovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1735
28.3.23 14:58

@Barboraa001 já jsem u zubaře za celé těhotenství nebyla, mám to opravdu daleko, přes 100km, skončila jsem s rizikovým těhotenstvím a po domluvě s gynekologem jsem zubaře vynechala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22080
28.3.23 14:59
@Barboraa001 píše:
Ahoj, projížděla jsem si těhotenskou průkazku a všimla jsme si, že na poslední straně mám kolonku k zubním a potom ještě k praktikovi. To jsou nějakej povinné prohlídky? Jediné co mi sestra řekla, že mám nárok na jednu kontrolu u zubaře navíc. Jinak nic k tomu neříkala a všimla jsem si toho až teď. U zubaře jsem byla na prevenci před 14 dny. A vzhledem k tomu, že mám zuby v dobrém stavu, přijde mi zbytečné jít třeba za měsíc znovu.

Je dávno prokázáno, že v těhotenství je vyšší náchylnost k zubním kazům… tj. je v tvém vlastním zájmu, aby sis v jeho průběhu k zubaři došla znovu, i když jsi tam teď byla.

Nicméně do porodnice tě samozřejmě vezmou i bez razítka v průkazce ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
78227
@Barboraa001 píše:
Ahoj, projížděla jsem si těhotenskou průkazku a všimla jsme si, že na poslední straně mám kolonku k zubním a potom ještě k praktikovi. To jsou nějakej povinné prohlídky? Jediné co mi sestra řekla, že mám nárok na jednu kontrolu u zubaře navíc. Jinak nic k tomu neříkala a všimla jsem si toho až teď. U zubaře jsem byla na prevenci před 14 dny. A vzhledem k tomu, že mám zuby v dobrém stavu, přijde mi zbytečné jít třeba za měsíc znovu.

ano, ten zubař je, že máš NÁROK na jednu prohlídku navíc,
bez těhotenství můžeš 1× za rok, v těhu 1× navíc
není to povinné, porodíš i bez toho

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
534
@Barboraa001 píše:

„povinné“ není vůbec nic. Pouze doporučené. To, zda se rozhodnete je absolvovat je jen a jen na Vás… Nežijeme v totalitě, takže tyto dotazy vážně nechápu :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
578
28.3.23 15:00

U moji lekarky je to povinne. K zubari bych zasla v druhe pulce tehotenstvi znova, protoze ted se zuby muzou vic kazit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
78227
@Elea9 píše:
@Barboraa001 já jsem u zubaře za celé těhotenství nebyla, mám to opravdu daleko, přes 100km, skončila jsem s rizikovým těhotenstvím a po domluvě s gynekologem jsem zubaře vynechala.

no gynekologovi je to fakt jedno, jestli se ti po porodu rozpadnou zuby nebo ne

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
78227
@P.petru píše:
U moji lekarky je to povinne. K zubari bych zasla v druhe pulce tehotenstvi znova, protoze ted se zuby muzou vic kazit.

a když nepůjdeš, tak co? zastřelí tě za úsvitu? nepustí tě do porodnice?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3929
28.3.23 15:02
@P.petru píše:
U moji lekarky je to povinne. K zubari bych zasla v druhe pulce tehotenstvi znova, protoze ted se zuby muzou vic kazit.

Taky bych zašla, a ještě bych byla ráda, že můžu.

Ale to povinné mě pobavilo, co udělá, když někdo razítko nepřinese, dá mu poznámku? :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
534
28.3.23 15:03
@stinga píše:
a když nepůjdeš, tak co? zastřelí tě za úsvitu? nepustí tě do porodnice?

Mě občas zaráží, kam dávají lidé rozum.. Ty prohlídky nebagatelizuji, mají svůj smysl a je fajn je využít. Ale ve všem mám přece možnost svobodného rozhodnutí a právo volby, nejsme přece submisivní loutky :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25
28.3.23 15:04

Mi zubarka vysvetlovala, ze je to i proto, ze se vic uvolnuji plomby a pri porodu byste mohla nakou zhltnout. :nevim: nevim, mam v hube jak po naletu a nikdy se mi nic neuvolnilo :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
114
28.3.23 15:06

Já nebyla, nikdo mi hlavu neutrhnul (ani to nikdo nezmínil). Všimla jsem si těch kolonek až těsně před porodem. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1735
28.3.23 15:06
@stinga píše:
no gynekologovi je to fakt jedno, jestli se ti po porodu rozpadnou zuby nebo ne

To pravděpodobně ano :lol: ale hodně gynekologů tvrdí, že je to " povinné" :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
37145
28.3.23 15:15

Tak ono porodíš i bez toho razítka, zrovna k zubari bych šla tak jako tak, takže sem si tam akorat nechala dat razítko při prevenci. V těhotenství bývá větší kazivost zubu, tak bych tam zasla třeba ještě ve třetím trimestru, lepší než to pak honit po porodu s novorozencem. Co se tyce praktika, tak moje Dr mi delala takovou důkladnější preventivku včetně třeba ekg.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí