Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@Jirka 22 peru na 40 a na program na syntetiku. Jednou mi malá během praní omylem zakroutila s čudlíkem na nastavení teploty a várku plyšáků jsem komplet vyprala na 75 °C a jen jeden se tak trochu scuckal na povrchu, jinak všichni přežili bez známek poškození.
Peru krátký program na 40st. Alergici nejsme, tak víc neřeším. A peru je i zavčasu (nejsou moc špinaví), takže i ten krátký program je vypere dobře.
Peru je na 40, dam do susicky a jsou jako nove. Neresim, aby byli desinfikovani, savo ani sanytol domu nekupuju(jak tu ctu casto), peru kdyz se mi zdaji usmudlani…
@Jirka 22 píše:
Maminky, chtěla jsem se zeptat, jak perete plyšové hračky? Na plyšácích je napsáno, že je mám dát na ruční praní, ale já bych je radši dala na 40 stupňů. Nezničí se mi pak ty hračky?
Plyšáky - mají je naši psi - peru na 40 st. dávám k praní desinfekci na prádlo, buď máchací z DM drogérie, nebo k pracímu prášku, ta je od f. Madel. Dávám i aviváž.
Peru to 40-60 stupňů v pračce, neřeším ani otáčky, už byli i v sušičce a v pohodě
s tím mrazákem a pytlem na noc ven i s tou dezinfekcí jste mě teda dostaly, to nemá chybu a já myslela, že jsem blázen, sterilní prostředí pro dítě je ještě horší ![]()
Já tuhle omylem vyprala jednoho na 90°C a přežil to bez újmy.
@belik píše:![]()
s tím mrazákem a pytlem na noc ven i s tou dezinfekcí jste mě teda dostaly, to nemá chybu a já myslela, že jsem blázen, sterilní prostředí pro dítě je ještě horší
@Raduš.ka44 píše:
Já tuhle omylem vyprala jednoho na 90°C a přežil to bez újmy.