Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Oprava předchozí odpovědi - napsala jsem to trochu zmateně:
Vždy, když jsem prala bílé prádlo v Tix Tidu, přihodila jsem k tomu i zaprané dětské oblečení. Když jsem byla spokojená s vybělením, vyprala jsem je v šetrném dětském prášku (žádný z dětských prášků se mi na bělení moc neosvědčil, naopak mi přišlo, že jsem jednou začas musela hodit bílé věci opět do tix tidu na vybělení). Například krásně vonící, ale úplně nanic mi připadá Lovela Sensitive.
Iva
Tak jsem se včera večer vrhla do přepírání věciček na mimi - dostala jsem je od své maminka, a jsou po mě a ještě po mé sestře ( některé i po 2 bratráncích). Prádýlko se sice jako nové, nicméně bylo zašedlé, zažloutlé…
na noc jsem ho namočila do kýble s teplou vodou a Arielem. Dnes ráno přeprala v automatce na 40 s předpírkou.
Něco je pěkně zářivě bílé, něco není tak bílé, ale rozhodně nemám šedé nebo žluté věci.
Bylo tam i tričíčko s tmavými skvrnami - pustilo to bezvadně.
Desty a Cipátko 20+2tt
Desty, chtěla bych tě jenom upozornit, že ariel není prací prášek pro miminka! Je dobré po praní v takových nedětských prášcích oblečení a plínky aspoň jednou vymáchat v čisté vodě, nebo raději prát v Lovele. Teda aspoň pro ta nejmenší miminka. Ale jinak je to fajn, že ti to pustilo. Taky jsem měla oblečeníčko po mně, mladší ségře a bratráncích
. Bílé jsem bělila savem, barevné Persilem a pak jsem ho hodněkrát máchala ![]()
Ahoj Desty a Ivo,
dík za tipy. Já to taky zatím řeším tak, že postupně přihazuju k bílému prádlu, několikrát peru, a pak se uvidí. Na horší kousky zkusím ten Ariel.
Tak hezky bělte ![]()
Jana 22tt
Ahoj Radino, vím, že Ariel není to pravý ořechový, ale Lovela je slabá vyprat zažranou špínu:-((( Povypraní dávám navíc máchání a ještě to všechno přežehlím. Tak si myslím, že to bude fajn. navíc mám termín až na přelomu roku, takže si říkám, že to prádýlko i tak „vydejchá“.
ty pereš v Lovele?
Na dospělácké prádlo mám Persil a na Bětčino a na pleny Lovelu. Když se mi naskládá trošku víc miminkovského prádýlka, tak to přihodím do pračky k dospěláckému a peru všechno v Lovele. Někde jsem ale četla celkem rozumný argument na praní v normálních prášcích: že mimčo se stejně pořád šmudlá o naše oblečení a nijak mu to nevadí. Asi na tom něco bude… . Když ona ta Lovela tak krásně voní, právě jsem zavěsila plíny na sušák ![]()
S nejrůznějšími skvrnami mi již mnohokrát pomohla tato stránka: http://www.babskarada.cz/?…
Praní v pracím programu Permon
Léta používám prací program Permon české firmy Missiva.
Jsem s ním maximálně spokojená a doporučuji jej všem maminkám. Pomocí tohoto praní jsem odstranila skvrny od ovoce (borůvky, rybíz, černé jeřabiny), od vína, od genciálky od krve. Tento výrobek má známku ekologicky šetrný výrobek. Praní je šetrné i k alergikům. Prádlo je krásně bílé, voňavé. A co je nejlepší? Praní je nejen šetrné k prádlu, ale ošetří mi i pračku,šetří elektrickou energii i peníze.
Kontakt: miloslava.kamenska@tiscali.cz
Holky,
na bělení staršího oblečení se mi moc osvědčil Tix Tide na bílé prádlo. Ale musí se to vyprat několikrát, takže jsem to neustále přihlazovala k várkám bílého prádla (když jsem prala třeba i v dospěláckém prášku) a třeba po 5ti praních už byl znát velký rozdíl!!! Dokonce i některé stoleté skrvny pustily! Pak jsem to dala vyprat do dětského prášku a malej byl jak z cukru : - ))))) !!! úspěšné bělení přeje
Iva