Vysazení HA

1
20.4.04 14:41

Vysazení HA

Ahoj, chtěla jsem se zeptat na Vaše zkušenosti po vysazení HA. Brala jsem s malou přestávkou 11 let a minulý měsíc jsem vy:,–(ila. Za 14 dní by měl nastat jahodový týden, ale poslední 3 dny se necítím moc dobře. Buď mě bolí záda a vlastně všechny klouby, nebo mám bolesti v podbříšku a celkově jsem nějak unavená. Máte podobné zkušenosti? Díky Enka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Anonymni
20.4.04 14:59

Ahojky,
ja jsem brala HA skoro deset a kdyz jsem ji vy:,–(ila tak jsem dvakrat mela MS silnejsi a trvala o den dele a prvni den citila ze jsem to dostala. Jinak jsem vzdy byla uplne bez bolesti ani jsem nevedela ze to mam. Ale to se upravilo a normalne to mam tak jako kdyz jsem brala HA a i presnost je porad stejna tzn, ze chodi presne na den :-) .
asi jsem ti neporadila myslim ze je to hrozne individualni Hanka

• Citovat
  • Upravit
Anonymni
20.4.04 15:45

Evča

Já jsem vy:,–(ila před půlrokem HA po 10 letech. Cyklus mám celkem pravidelný (od 28 -32 dnů). Po vysazení se nic nezměnilo - pleť zůstala OK, váha bohužel dolu nešla, ale ani nahoru. MS mám samozřejmě silnější než s HA a trvá cca 4-5 dní. Blbě mi je ale stejně, jako v 19 letech, než jsem ji začala užívat :(

• Citovat
  • Upravit
Radina
20.4.04 15:58

Myslím, že je to zhruba dva roky, co jsem ze sebe nechala udělat „pokusného králíka“ v rámci kurzu zdravého životního stylu, abych si ověřila sama na sobě (podotýkám - o několik měsíců dřív, než byla v kurzu debata na téma HA) účinky s a bez… . Měla jsem za úkol informovat lektora a ostatní o tom jak se cítím a tak. Kromě toho, že jsem se sama na sebe zlobila za to, že musíme dávat pozor abych neotěhotněla, mělo to samé pozitivní účinky: MS i když byla silnější přicházela pravidelně po 29 dnech, zlepšila se mi kvalita pleti (bohužel jsem se nezbavila pupínků, ale to je v mléčné stravě, což už vím také), ráno jsem se budila o 2 hodiny dřív vyspaná a svěží, zlepšilo se mi trávení (začala jsem opět po letech chodit pravidelně na velkou) a přešly mě návaly žravosti, nemluvě o tom že ustoupily šílené migrény při MS. Všechny moje zkušenosti jsme s lektorem zapisovali a pak až v kursu došla řeč na HA, našli jsme mimo tady tyto věci ještě další drobnosti, které jsem na sobě ani nestihla odhalit a evidentně s HA souvisely. Sice bylo i pár věcí, které moc dobré nebyly: MS se prodloužila ze 3 na 6 dnů a začaly bolesti v podbřišku. Mohla bys mi, prosím, napsat jestli pozoruješ po vysazení HA také změny k lepšímu?

• Citovat
  • Upravit
2773
20.4.04 16:46

Radino, já ti mohu přispět do anketky :D , HA jsem vy:,–(ila asi před třičtvtěrokem, po dlouhém braní (asi 8 let) 8O , a musím říct asi toto: MS přichází téměř přesně podle kalendáře (vždy prvního, ať má měsíc kolik chce dní), až na tu poslední, ta se o 3 dny zpozdila, asi vlivem snažení o mimi. Moje pleť vypadá naprosto katastrofálně, předpokládala jsem, že se to během prvních 3 měsíců bez HA srovná, ale houby, vypadám snad hůř než v pubertě. :oops: Jinak nepozoruji výrazné změny - PMS netrpím, ohlašuje se bezbolestně a trvá cca 5 dní. Nepřibrala jsem, ale ani nezhubla, bohužel. :(
Pro původní autorku dotazu (vypadlo mi jméno, sorry): jestli jsi se hned snažila o mimi, mohlo by jít o první příznaky těhu :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
20.4.04 17:08

Vysazení HA

Enko, já jsem vy:,–(ila ha začátkem února. První měsíc jsem měla hrozné hormonální výkyvy, lítala bt, příznaky jak těhotenské, ale to se jen tělo dávalo do normálu. MS je pravidelná, sice silnější a delší, ale tak nějak přirozená, nyní i bt ukázková. Pozitivum pro mne je, že jsem dostala chuť na tulení, která mi při HA hodně chyběla :-)))

Pajdule

• Citovat
  • Upravit
120
20.4.04 22:18

Vysazení HA

čauky holky, já jsem vy:,–(ila Marvelon po 4 letech užívání, protože jsem chtěla otěhotnět. První menstruaci jsem dostala až po 40 dnech a byla mimořádně silná. Další už probíhaly normálně a pravidelně. Asi po půl roce se mi začaly opožďovat a pak jsem je měla asi jednou za čtvrt roku. Během toho období jsem se cítila mizerně, měla jsem nafouklé břicho, bolelo mě v podbřišku, zhoršila se mi pleť a začaly se mi příšerně mastit vlasy. Těhotenství nepřicházelo. Místo toho jsem chodila na vyvolávačky. Pak mi doktor předpsal Clostybegyt a po třech cyklech jsem otěhotněla. Po porodu mám menstruaci přesnou jak hodinky, slabší a bez bolesti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
21.4.04 13:33

Vysazení HA

Ahoj holky,
ja jsem prestala brat antikoncepci před 15 mesici po asi 7 letech (Marvelon). Prvnich 1/2 roku prichazela menstruace pekne pravidelne po 28-29 dnech, byla trochu silnejsi a ani jsem necitila nejake vetsi bolesti, coz se mi pred tim nez jsem zacala brat HA stavalo. Posledni dobou si ale cyklus dela co chce, je velmi nepravidelny, prvni dny menstruace pomerne bolestiva a mimco neprichazi a neprichazi :( Doktor mi tet predepsal Proveru na srovnani cyklu, tak uvidime co to udela…
Vzdycky nez mi dorazi ms (v dobe zpozdeni) me poboliva v podrisku, silene se zhorsuje plet a je mi mizerne (ale mozna je to od psychiky, protoz uz vim, ze se nezadarilo a jenom cekam kdy uz to zase prokukne…)
 Petra

• Citovat
  • Upravit
Anonymni
21.4.04 16:45

Ahoj holky, já jsem vy:,–(ila HA v prosinci, po 7letech. První menstruaci jsem dostala až po 3měsících/na základě provokačky/. Pak se dostavila po 14dnech a ted jen čekám, kdy příjde nyní. Jinak stavy mám opravdu chvílemi neúnosné. Bolí mě šíleně v podbříšku, je mi zle/dokonce jsem i zvzvracela/, mám návaly horka, je mi mdlo, poslední 2dny lítám pořád na malou./skoro to zní jako příznaky tehotenství/, ale moc naděje si nedávám, protože jsem si dneska dělala test a nic. Ale na druhou stranu si říkám, že je možná ještě brzo, tak to zkusím ještě za pár dní, protože mi to nedá. Moc totiž toužíme po mimísku. Mějte se holky hezky. Pa Lenča.

• Citovat
  • Upravit
1512
21.4.04 18:55

ja jsem na tom byla podobne jak lenca. 1 ms po vysazeni ha az po 3 mesicich. a ta musela byt zastavena norethisteronem protoze trvala neco pres 2 tydny :evil: . ale jinak jsem se stale citila skvele i s i bez. na upravu cyklu jsem pak musela brat jine leky - pri kterych je mozne otehotnet.
 danka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
22.4.04 12:08

Ahoj holky, já jsem vy:,–(ila HA po cca 4 letech a první MS až po 41 dnech, dneska je 42. den dalšího cyklu a pořád nic, gravitest bohužel negativní. Snažíme se o mimi a takhle ta příležitost moc často není. Pro další cyklus zkusíme ovulační testy, ale moc šancí tomu nedávám. Váha se mi bez HA nezměnila, možná o kilčo dolů, pleť se zhoršila a zase vrátila k normálu, MS je delší (6 dní - předtím cca 4). Všechny zdravím a držím nám snažitelkám palečky. Alenka
PS: Nevíte, co je s Montičkou? Na snažilkách už nepíše a na těhulkách ještě ne. Nebo jsem to přehlídla?

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí

Pure