Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@Anonymní píše:
Zdravím,
děkuji za anonym. S partnerem jsme měli včera sex a praskl nám kondom. Menstruace mi začala 15.1.2019, čili před 3 dny. Takže včera to byl druhý den menstruačního cyklu. Máme vlastní byt na HYPO. Děti chceme, ale ne „teď“. Plánujeme na příští rok svatbu a ne miminko. Nevím, jestli si mám koupit v lékárně prášek po. Četla jsem na internetu, že zastaví, aby vajíčko „spadlo dolů“ a mohlo být oplodněno, ale co když už mám menstruaci? Může se tento prášek použít? Je mi to trapné, tak se mi nechce ptát v lékárně, kde je trapná tzv. diskrétní zóna, kde Vás stejně všichni slyší. Navíc prášek „po“ mi rozhodí celej organismus a bůh ví, co to je za svinstvo pro tělo. Ale nechce se mi úplně riskovat. Riskly byste to nebo se může teda brát ten prášek i při menstruaci?
Já bych pro prášek šla.Stalo se mi kdysi přesně to samw..Taky nám praskl kondom(mmch: :taky Lidl)a ony praskají dost casto..3dc a otěhotněla jsem..
Než neplanovane těhotenství,raději prášek .
@Anonymní píše:
@lachtanice86 Já prášky neberu více jak 6 let. Prvních 5 let jsme spolu spali tak, že si dával bacha. A fungovalo to. Samozřejmě jsme byli pripřaveni, že kdyby to nevyšlo, tak si miminko necháme. Jenže teď poslední rok můj přitel preferuje kondom, protože se mu líbí, že se nemusí furt tak hlídat a může zůstat v teple![]()
![]()
. Proto dumám nad tím práškem po. Zasvinit si tělo …………...
Tak pokud jste roky žili na tom, že si přítel dával jen bacha a neotěhotněla jsi a teď je situace, že možná kapka vytekla z prázdného kondomu…To by asi byla velká náhoda, zas tak „chytlavá“ nejspíš nebudeš…
@Anonymní píše:
Zdravím,
děkuji za anonym. S partnerem jsme měli včera sex a praskl nám kondom. Menstruace mi začala 15.1.2019, čili před 3 dny. Takže včera to byl druhý den menstruačního cyklu. Máme vlastní byt na HYPO. Děti chceme, ale ne „teď“. Plánujeme na příští rok svatbu a ne miminko. Nevím, jestli si mám koupit v lékárně prášek po. Četla jsem na internetu, že zastaví, aby vajíčko „spadlo dolů“ a mohlo být oplodněno, ale co když už mám menstruaci? Může se tento prášek použít? Je mi to trapné, tak se mi nechce ptát v lékárně, kde je trapná tzv. diskrétní zóna, kde Vás stejně všichni slyší. Navíc prášek „po“ mi rozhodí celej organismus a bůh ví, co to je za svinstvo pro tělo. Ale nechce se mi úplně riskovat. Riskly byste to nebo se může teda brát ten prášek i při menstruaci?
Prasek po zabrani uhnizdeni OPLODNENEHO vajicka.
@Ann-Sylvie : Myslet si, že nejsem chytlavá jen proto, že je přítel šikovnější než leckterý blb co to neumí, je velmi krátkozraké
A kapka to nebyla. Představ si, že je díra v kondomu = že to co tam má zůstat šlo do mě. Myslíš to dobře, ale já si raději prášek vezmu.
@Dana26 : Děkuji ![]()
@Anonymní píše:
@Ann-Sylvie : Myslet si, že nejsem chytlavá jen proto, že je přítel šikovnější než leckterý blb co to neumí, je velmi krátkozrakéA kapka to nebyla. Představ si, že je díra v kondomu = že to co tam má zůstat šlo do mě. Myslíš to dobře, ale já si raději prášek vezmu.@Dana26 : Děkuji
@rozand píše:pritel umi zadrzet preejakulat, jasne, preruska je o sikovnosti
… jestli jsi „chytlava“ netusis.
Přesně 👍.
Ahoj, mám takovou komplikovanější situaci. Snad to půjde dobře vysvětlit a pochopit.
Už půl roku beru hormonální antikoncepci. Prášky mám vždy na 3 týdny a pak týden pauze, ve které se dostaví menstruace. Mám to teď hezky pravidelné. Jsem ale teď v zahraničí, tak jsem si to “protáhla” a brala ještě asi 5 prášků z dalšího platíčka, abych menstruaci dostala později.
Minulou neděli jsem si vzala tedy “poslední” (5. z nového platíčka) prášek, dala si týden pauzu. V pátek jsem dostala menstruaci a včera jsme měli sex bez kondomu. I když jsem si měla prášek vzít až dnes, vzala jsem si ho pro jistotu už včera. Takže o den dříve.
A bojím se, že něco uniklo a dítě opravdu nechci. Sice ho vytáhnul včas, ale to nikdy nemůžu vědět, zda to bylo opravdu včas. Tak nevím, zda si koupit prášek po a vzít si ho nebo jestli to je nepravděpodobné, že bych otěhotněla..
shrnutí:
Prášek po: ano nebo ne?
Děkuji
@Anonymní píše:
Ahoj, mám takovou komplikovanější situaci. Snad to půjde dobře vysvětlit a pochopit.
Už půl roku beru hormonální antikoncepci. Prášky mám vždy na 3 týdny a pak týden pauze, ve které se dostaví menstruace. Mám to teď hezky pravidelné. Jsem ale teď v zahraničí, tak jsem si to “protáhla” a brala ještě asi 5 prášků z dalšího platíčka, abych menstruaci dostala později.
Minulou neděli jsem si vzala tedy “poslední” (5. z nového platíčka) prášek, dala si týden pauzu. V pátek jsem dostala menstruaci a včera jsme měli sex bez kondomu. I když jsem si měla prášek vzít až dnes, vzala jsem si ho pro jistotu už včera. Takže o den dříve.
A bojím se, že něco uniklo a dítě opravdu nechci. Sice ho vytáhnul včas, ale to nikdy nemůžu vědět, zda to bylo opravdu včas. Tak nevím, zda si koupit prášek po a vzít si ho nebo jestli to je nepravděpodobné, že bych otěhotněla..shrnutí:
Prášek po: ano nebo ne?
- antikoncepci už půl roku beru
- tentokrat jsem si vzala více prášků, abych si menstruaci upravila
- v den sexu bez kondomu jsem měla menstruaci (3. den)
- v den sexu bez kondomu jsem si ale pro jistotu vzala antikoncepci (1. prášek)
Děkuji
Ne, už tak si děláš s těma hormonama slušný guláš.
Ne nejsi těhotná, není cesta, jak by se ti během pauzy nebo při prodloužení užívání léků mohlo bleskurychle vyvinou a uvolnit vajíčko, postinor do toho fakt nedávej.
A ještě jsem nenapsala, že to byl můj teprve 2. sex, takže ve mně asi ani nebyl celej, protože to bolelo. Tak mě ještě napadlo, že nebyl ve správný “hloubce”, tudíž těhotná být nemuzu..
Těhotná nebudeš, ale prosim tě nedělej si v těch práškách takový bordel. Když začneš brát druhé platíčko bez pauzy tak ho normálně celý dober a pauzu udělaj až pak. A během 7 denní pauzy jsi normálně chráněná.
@zuza92
Doktoři i příbalový leták mi říkali, že pokud si to chci upravit, tak můžu začít brát prášky z dalšího platíčka a pak podle toho, kdy chci, tak přestanu.
@Anonymní píše:
A ještě jsem nenapsala, že to byl můj teprve 2. sex, takže ve mně asi ani nebyl celej, protože to bolelo. Tak mě ještě napadlo, že nebyl ve správný “hloubce”, tudíž těhotná být nemuzu..
V pochve byl? Pak uz se spermie dostane, kam potrebuje..:) ale ne, postinor neber a radeji znovu prober s dr, jak se uziva HA a mechanismus chraneni.. ![]()
pokud beres HA, ridis se jejim schematem, napr 21+7, pokud si to posunes, pak neres “menstruaci”, tu jsi mela mit v dobe placeba/ vynechani HA, kazdopadne to neni klasicka menstruace, protoze pri brani HA neovulujes.
@Ann-Sylvie Ale my se nemilovali pod vodou
jen jsme stáli ve vaně, když tekla voda. Co si ho nasadil, tak už si ho nesprchoval nebo… já nevím, byla sem otočená zády a nejdřív ho vyndal, museli jsme chviličku počkat než budeme dál pokračovat, aby to nebylo krátké
takže je fakt, že si ho mohl opláchnout a tím to narušit? Ale to mi přijde jako blbost, nevím no