Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody
Mgr. Petr Novák
Ahoj holky, dnes jsem si u naší 15m holčičky všimla prasklinky pod malíčkem na noze - měla jste to některá taky?
Rána vypadá středně hluboce, nekrvácí, jeví se suchá a okolí je klidné, bez zarudnutí. Okraje rány jsou zrohovatělé (cca 0,5-1mm). Zbytek nožičky je v pořádku, nikde žádné stopy zranění, plísně ani suché kůže. Zatím jsme prasklinku pouze vydesinfikovali a zlehka přelepili náplastí. Boty jsem zkontrolovala a těsné nejsou.
Jestli to některá znáte, poradíte, co jste s tím dělaly? Nebo z čeho to může být? Malá chodí od cca 11 měsíců, boty má přibližně měsíc, ale jsou hezky prostorné a prsty jí neutlačují ![]()
Ahoj, mne se to dela kdyz mam mokro v botech a nebo se mi hodne poti nohy( teple ponozky, teple boty) zkus masticku calcium
To je od zpocené nohy, ale i když jsou jí boty na délku dobré, je možné, že ten malíček je zmáčknutý a potí se to tím pod ní víc (nebo mohla mít jen skrčenou ponožku), spousta jinak dobrých bot je na prsty užší, než by bylo ideální.
Říká se tomu podlomek, přesně to samé se mi dělá, když se mi hodně zpoti noha v botě (třeba když jsem se v práci nepřezula a byla v zimních botách celý den).. nic to není, za pár dní to bude pryč ![]()
Může to být i od plísně, pro jistotu nožku hodně větrejte a možná namažte nějakou protiplísňovou mastičkou…
@Bídžej píše:
Ahoj holky, dnes jsem si u naší 15m holčičky všimla prasklinky pod malíčkem na noze - měla jste to některá taky?Rána vypadá středně hluboce, nekrvácí, jeví se suchá a okolí je klidné, bez zarudnutí. Okraje rány jsou zrohovatělé (cca 0,5-1mm). Zbytek nožičky je v pořádku, nikde žádné stopy zranění, plísně ani suché kůže. Zatím jsme prasklinku pouze vydesinfikovali a zlehka přelepili náplastí. Boty jsem zkontrolovala a těsné nejsou.
Jestli to některá znáte, poradíte, co jste s tím dělaly? Nebo z čeho to může být? Malá chodí od cca 11 měsíců, boty má přibližně měsíc, ale jsou hezky prostorné a prsty jí neutlačují
Měl to na palci, bylo to stylem chůze, během půl roku se to spravilo.
Díky, holky. Botama to určitě není, má Camper BF a šířka na prstíky je parádní, ale ta zpocená noha to klidně být může, i styl chůze nebo nakrčená ponožka
dám na to tu kalciovku a uvidíme. Díky všem ![]()
@Bubla Bůčková jojo, to zní taky jako reálná možnost - ona má ten malíček ještě trochu stočený k prsteníčku