Prasklinka na noze - roční dítě

3581
22.12.20 15:21

Prasklinka na noze - roční dítě

Ahoj holky, dnes jsem si u naší 15m holčičky všimla prasklinky pod malíčkem na noze - měla jste to některá taky?

Rána vypadá středně hluboce, nekrvácí, jeví se suchá a okolí je klidné, bez zarudnutí. Okraje rány jsou zrohovatělé (cca 0,5-1mm). Zbytek nožičky je v pořádku, nikde žádné stopy zranění, plísně ani suché kůže. Zatím jsme prasklinku pouze vydesinfikovali a zlehka přelepili náplastí. Boty jsem zkontrolovala a těsné nejsou.

Jestli to některá znáte, poradíte, co jste s tím dělaly? Nebo z čeho to může být? Malá chodí od cca 11 měsíců, boty má přibližně měsíc, ale jsou hezky prostorné a prsty jí neutlačují :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
3581
22.12.20 15:22

A foto

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
209
22.12.20 15:27

Ahoj, mne se to dela kdyz mam mokro v botech a nebo se mi hodne poti nohy( teple ponozky, teple boty) zkus masticku calcium

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2155
22.12.20 15:39

To je od zpocené nohy, ale i když jsou jí boty na délku dobré, je možné, že ten malíček je zmáčknutý a potí se to tím pod ní víc (nebo mohla mít jen skrčenou ponožku), spousta jinak dobrých bot je na prsty užší, než by bylo ideální.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4497
22.12.20 15:41

Říká se tomu podlomek, přesně to samé se mi dělá, když se mi hodně zpoti noha v botě (třeba když jsem se v práci nepřezula a byla v zimních botách celý den).. nic to není, za pár dní to bude pryč ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
ludmilaadamkova
22.12.20 15:42

V nejhorším to může být od plísně na nohou

• Citovat
  • Upravit
3548
22.12.20 15:59

Může to být i od plísně, pro jistotu nožku hodně větrejte a možná namažte nějakou protiplísňovou mastičkou…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26747
22.12.20 16:10
@Bídžej píše:
Ahoj holky, dnes jsem si u naší 15m holčičky všimla prasklinky pod malíčkem na noze - měla jste to některá taky?

Rána vypadá středně hluboce, nekrvácí, jeví se suchá a okolí je klidné, bez zarudnutí. Okraje rány jsou zrohovatělé (cca 0,5-1mm). Zbytek nožičky je v pořádku, nikde žádné stopy zranění, plísně ani suché kůže. Zatím jsme prasklinku pouze vydesinfikovali a zlehka přelepili náplastí. Boty jsem zkontrolovala a těsné nejsou.

Jestli to některá znáte, poradíte, co jste s tím dělaly? Nebo z čeho to může být? Malá chodí od cca 11 měsíců, boty má přibližně měsíc, ale jsou hezky prostorné a prsty jí neutlačují :think:

Měl to na palci, bylo to stylem chůze, během půl roku se to spravilo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3581
22.12.20 16:57

Díky, holky. Botama to určitě není, má Camper BF a šířka na prstíky je parádní, ale ta zpocená noha to klidně být může, i styl chůze nebo nakrčená ponožka :think: dám na to tu kalciovku a uvidíme. Díky všem :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3581
22.12.20 17:00

@Bubla Bůčková jojo, to zní taky jako reálná možnost - ona má ten malíček ještě trochu stočený k prsteníčku

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody

Ikona - Petr Novák

Mgr. Petr Novák