Práva matky versus babičky

Napsat příspěvek
Velikost písma:
41603
19.5.19 11:49
@Anonymní píše:
@rokris alkohol nedokážu. Nemám jak.
Ani jsem to ne hnala přes to, že vyzvedáva babička. Hnala jsem to přes psychologický posudek a doporučení psycholožky..

tak stejně jako ty máš právo, aby ho v tvůj den vyzvedla ze školky tvoje maminka, má i on právo, aby v jeho den vyzvedla otcova maminka. Nic víc, nic míň. Opravdu nevidím, že by to jedno vyzvednutí navíc syna ohrozilo tak, aby musel soud zasáhnout. Ty ano? Ohrožuje ho to nějak na životě? Na vývoji? stěžování na soud a ospod bych si rozmyslela, máš proti nim nějaké objektivní důkazy?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
19.5.19 11:54

@Keyllah ne, to vůbec ne. Mne jde jen o to, jestli se tedy opravdu uprednostni starý rodič před rodičem. Což, jak vidím komentáře, je naprosto v pořádku.

• Citovat
  • Upravit
24995
19.5.19 11:56
@Anonymní píše:
@debra.morgan ano mám 24/7 a ano, kecá mi do toho, pokud by ho vyzvedl někdo jiný.

no, to ma blbý, stejně jako ty.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
19.5.19 12:03

@debra.morgan jj. Bohužel, já jsem ta, vo většinou ustupovala.

• Citovat
  • Upravit
rokris
19.5.19 12:09
@Anonymní píše:
@Keyllah ne, to vůbec ne. Mne jde jen o to, jestli se tedy opravdu uprednostni starý rodič před rodičem. Což, jak vidím komentáře, je naprosto v pořádku.

Ne, jeho a Tvoje rodina má stejná práva. Prarodič je blízký příbuzný. A v době, která náleží otci, mohou, a bývá to tak, vypomáhat prarodiče. Ty bys musela prokázat, že právě a jedině skutečnost, že syna bere babička, mu způsobuje újmu.

• Citovat
  • Upravit
15503
19.5.19 12:18

Neumím si představit, že bych měla ve střídavě péči dítě s alkoholikem a s babičkou.. Babička má jistě právo vídat svoje vnouce, ale 6 dnu ze 14 na úkor času s matkou, to je na hlavu postavené.. Bohužel současné zákony, dělají z dětí pokusné králíky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1692
19.5.19 12:19

Problém je v tom, že tobě vadí otec a nikoliv babička. Jenže pak prostě tvoje argumenty týkající se babičky k vyřešení situace podle tvého přání u soudu nejdou dost dobře použít. Pokud babička syna ve 4 vyzvedne a otec s ním je řekněme od šesti do večera, těžko to lze posoudit tak, že má otec natolik menší časové možnosti, aby to opravňovalo k omezení styku. Navíc když se domáháš jen jednoho dne, je to děsně nekonsistentní.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
rokris
19.5.19 12:21
@Alušáček píše:
Neumím si představit, že bych měla ve střídavě péči dítě s alkoholikem a s babičkou.. Babička má jistě právo vídat svoje vnouce, ale 6 dnu ze 14 na úkor času s matkou, to je na hlavu postavené.. Bohužel současné zákony, dělají z dětí pokusné králíky.

Zakladatelka bohužel z alkoholika učinila tátu. A nic pořádného v ruce nemá.

• Citovat
  • Upravit
102087
19.5.19 12:28

@lamicina No, trochu pochybuju o tom, ze kdyby mel skrz alkohol problemy se zakonem, tak ma stale zbrojak. A jelikož ho dostal, tak to nebude ani psychopat, takze tech dolozitelnych argumentu pro omezeni styku s otcem moc nebude.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74217
19.5.19 12:30
@Anonymní píše:
@rokris alkohol nedokážu. Nemám jak.
Ani jsem to ne hnala přes to, že vyzvedáva babička. Hnala jsem to přes psychologický posudek a doporučení psycholožky..

Jestlize nejde dokazat alkohol, jak muzes tvrdit, ze je alkoholik?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
rokris
19.5.19 12:30
@j.a.n.i1 píše:
@lamicina No, trochu pochybuju o tom, ze kdyby mel skrz alkohol problemy se zakonem, tak ma stale zbrojak. A jelikož ho dostal, tak to nebude ani psychopat, takze tech dolozitelnych argumentu pro omezeni styku s otcem moc nebude.

Souhlas.

• Citovat
  • Upravit
rokris
19.5.19 12:35
@Kelsey píše:
Jestlize nejde dokazat alkohol, jak muzes tvrdit, ze je alkoholik?

JJ, o alkoholismu píše zakladatelka. Už mi odpovídala výše, že to nemá jak dokázat. Myslím, že přes toho otce to prostě nijak nejde, tak to zkusila přes babičku.

• Citovat
  • Upravit
639
19.5.19 12:40

Kdyz te tak ctu, tak by se taky mohlo stat, ze dite dostane do pece otec a ty budes ta, kdo bude bojovat za kazdou hodinu navic. Tim by doslo na pozadavek psychlozky, aby dite melo jeden stabilni domov a jednu vychovu. Vyjadrujes se zmatene, nekonzistentne, pusobis hodne nevyrovnane, neumim to popsat. Mozna jen chyba pismenek.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6032
19.5.19 12:40

A já tomu chlapovi zase tedy fandím, nebo spíše jeho rodině. Přístup “já jsem matka, kdo je víc?”, naprosto nesnáším. Tady se snaží babička a má na to plné právo. Zakladatelka si ještě může k takové babičce gratulovat. A ta umíněnost v projevu je taky až zarážející. Já chci a chci a chci…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5178
19.5.19 13:05
@Anonymní píše:

Sama mas syna - zkus si predstavit, ze ty jsi ta babicka. A mas dospeleho syna, vnuka a ex-snachu. A pak se k tomu vsemu zkus postavit tak, aby to vyhovovalo vsem vam, nejen tobe.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová