Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@vendulaaa píše:
A já tomu chlapovi zase tedy fandím, nebo spíše jeho rodině. Přístup “já jsem matka, kdo je víc?”, naprosto nesnáším. Tady se snaží babička a má na to plné právo. Zakladatelka si ještě může k takové babičce gratulovat. A ta umíněnost v projevu je taky až zarážející. Já chci a chci a chci…
No, já to trochu nechápu. My byli rádi, když nás babička vyzvedla a byli jsme s ní. Měla na nás čas a povídali jsme si. Nevím proč se zakladatelka tak brání. Pokud její rodiče nemůžou s vnukem být, tak bych byla ráda za tuhle babičku, obzvlášť když hlídá. Ono co si budeme povídat, pokud babička funguje, tak je to výhra a kolikrát na děti má mnohem víc času a chuti než rodiče. Protože ti ještě chodí do práce a matka má na krku i domácnost.
A pochybuju, že by soud řekl, že se kluk nesmí s babičkou vidět, a že se o něj mají starat jen rodiče, když babička funguje v tandemu s otcem m
@Anonymní píše:
@Keyllah ne, to vůbec ne. Mne jde jen o to, jestli se tedy opravdu uprednostni starý rodič před rodičem. Což, jak vidím komentáře, je naprosto v pořádku.
upřednostnili otce před tebou, ač se to tedy snažíš prezentovat jinak, a stáčet to na to, jestli je víc prarodič či rodič…
@j.a.n.i1 píše:
@lamicina No, trochu pochybuju o tom, ze kdyby mel skrz alkohol problemy se zakonem, tak ma stale zbrojak. A jelikož ho dostal, tak to nebude ani psychopat, takze tech dolozitelnych argumentu pro omezeni styku s otcem moc nebude.
Tady si jen dovolim oponovat, to, ze nekdo ma zbrojak, neznamena, ze neni psychopat. Znala jsem cloveka se zbrojakem, ktery zastrelil cloveka. Ti, co mu zbrojak vydali, nikdy potrestani nebyli.
@Anonymní píše:
Tady si jen dovolim oponovat, to, ze nekdo ma zbrojak, neznamena, ze neni psychopat. Znala jsem cloveka se zbrojakem, ktery zastrelil cloveka. Ti, co mu zbrojak vydali, nikdy potrestani nebyli.
souhlasim, My měli na střední učitele, se zbrojakem a spoustou zbraní.. pak odešel na jinou školu a tam zastrelil studentku do které se zamiloval a někoho z rodiny, možná si to ještě někdo pamatuje..
@Anonymní píše:
@jezz1e budu se svým synem víc? Mohu se mu věnovat, vychovávat? Ne babička, ale já? Coby máma?
Taky mi to přijde na hlavu. Mělo by to zohledňovat prostě. Otec ho jako chce, ale strčí ho mame svoji. Pokud by se předložily důkazy, mělo by se to řešit a styk upravit ![]()
@Bubla_Bučková Já to pochopila tak, že jeho matka jen dítě vyzvedne a pak je dítě s otcem (i to tam píše). Takže ne, že otec někde v tahu (je v práci, což zakladatelku asi taky čeká) a stará se jen jeho matka. Jeho máma např ve tři vyzvedne a otec se v šest vrátí domů.
Což není nic neobvyklého ani v úplných rodinách - že vyzvedne prarodič a ten pak zůstane s dítětem do příchodu rodiče.
@Katche píše:
@Bubla_Bučková Já to pochopila tak, že jeho matka jen dítě vyzvedne a pak je dítě s otcem (i to tam píše). Takže ne, že otec někde v tahu (je v práci, což zakladatelku asi taky čeká) a stará se jen jeho matka. Jeho máma např ve tři vyzvedne a otec se v šest vrátí domů.
Což není nic neobvyklého ani v úplných rodinách - že vyzvedne prarodič a ten pak zůstane s dítětem do příchodu rodiče.
Přiznám, vše jsem nečetla… Tohle by mi samo nevadilo.
@Anonymní píše:
@Verun83 bohužel, že jsem těhotná jsem zjistila, když jsem se od něj chtěla odstěhovat a měla jsem zabaleno.
No tak to v tom pripade si mu to tehu mela zaprit a neuvadet ho ani jako otce v rodnem listu. A mela by si ted klid..
@katintheBOx63 píše:
No tak to v tom pripade si mu to tehu mela zaprit a neuvadet ho ani jako otce v rodnem listu. A mela by si ted klid..
Nojo, ale to by musela byt schopna sebe a dite uzivit.
@katintheBOx63 píše:
A nebo se s takovym člověk lip chránit kdyz uz s nim spala ![]()
@j.a.n.i1 No popravde, pokud uz tehdy byl alkoholik a na hlavu, tak pravdepodobnost ze ji niake alimenty bude realne platit byla hodne mala. Spise ma stesti, ze kdyz uz ho uvedla jako otce tak vubec neco plati. A realne, pokud bych si dite udelala s nekym kdo je alkoholik, nebo jinak zavisly, pripadne v exekucich a dluzich az po usi, tak realne tech par stovek co bych mohla mit jako alimenty ozelím a jako otce ho zapru. Fakt to za ty problemy dalsich minimalne 18 let fakt nestoji…
@katintheBOx63 píše:
@j.a.n.i1 No popravde, pokud uz tehdy byl alkoholik a na hlavu, tak pravdepodobnost ze ji niake alimenty bude realne platit byla hodne mala. Spise ma stesti, ze kdyz uz ho uvedla jako otce tak vubec neco plati. A realne, pokud bych si dite udelala s nekym kdo je alkoholik, nebo jinak zavisly, pripadne v exekucich a dluzich az po usi, tak realne tech par stovek co bych mohla mit jako alimenty ozelím a jako otce ho zapru. Fakt to za ty problemy dalsich minimalne 18 let fakt nestoji…
Jenze kdo neuvede otce do rodného listu a nenarokuje výživné, nemá nárok na vetsinu sociálních dávek. Musela by být schopná sebe a dítě uživit.
Me pomer péče jaky uvádí, v její prospěch, prijde uplne v pohode a výhra, v dnešní době stridavky. Ze dítě vyzvedava babička v době, kdy je má otec, je v pořádku. Dítě ma narok být i s prarodici.
Me je líto vsech dětí, které toto musí prozivat. Nejlepší by byla úplná rodina. Ale je prece jasné, ze pokud se rozvedou, soud prirkne otci nejaky podíl samostatné péče. A v době, kdy musí být v práci, ho vyzvedne treba ta babicka. Není možné, aby zakladatelka pozadovala, ze si ho vyzvedne sama, vecer preda otci. I kdyz by s ditetem reálně mohla být.
Co kdyby otec bydlel v jinem městě?
Pokud má někdo zbrojní průkaz XY let, a nikdo nedal návrh na psychologickou kontrolu, nic se s tím dělat nebude. A ten návrh musí být na základě hmstatelnych důkazů. Takže pokud mi mířil na psa, protože měl od psa chlup na displeji na telefon, je těžko prokazatelné.
Domácí alkoholismus, nikdo nedokáže. Nikdo. Vzhledem k psycholozce, která pracovala se závislými, mi rozuměla vládne jen ona.
A ano, nechápu a nepochopím, asi nikdy, že je babička uprednostnena před matkou.
Ja bych tim alkoholismem moc neoperovala, chlap evidentne chodi do prace, oznacuje ho tak jen ex, ze sam vecer pije a nikdo o tom nevi. A pak - matka usiluje o pomer pece 5:9, ne o zruseni pece otcem, takze to s nim nebude tak zly. A hlavne ji vadi, ze dite vyzvedava babicka a ne on. Ono to je dost divny.