Pravda o utrogestanu

Napsat příspěvek
Velikost písma:
305
12.4.15 20:45

Jasny, ale tak chtela jsem znat zkusenosti jinych zen.. urcite mi zrovna ted kdyz mi to vrta hlavou dr zvedne telefon a bude mi vse ochotne vysvetlovat…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
305
12.4.15 20:49
@sad 1 píše:
Mám taky dítě jen díky utrogestanu. Bez něj nebo antiko totiž permanerntně krvácím a dítě bych nikdy neudržela. Naštěstí můj dr. je sečtělý a napsal mi ho. JInak bych dítě neměla asi. Ale i on tvrdí, že utrogestan se musí nasadit nejlépe tak den po ovulaci a doporučil mi, abych ovulaci sledovala třeba ještě ovulačními testy, což doporučuji i tobě a po proběhlé ovulaci ho nasadit. Pokud je správně nasazen, velmi otěhotnění napomáhá. Držím pěsti. Řečma o tom, jak je škodlivý si to nenech znepříjemnit. Když něco neumí příroda, buďme rádi za to, že je možnost, jak jí pomoct.
:) aspon nekdo s pozitivem :-) jen mi je divne proc mi treba tohle nerekla doktorka ze si mam pohlidat ovu a pak ho tich 10 dni brat :nevim: ze mi proste stanovila den kdy mam zacit aniz bysme vedeli kdy ovuluji
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
570
12.4.15 20:51

Já brala Utrogestan skoro rok a půl - chodila mi podle něj menstruace jak hodinky, ale miminko nic. Pak jsem ho vysadila a další měsíc nasadila kontryhelový čaj - ještě ten měsíc jsem otěhotněla a dnes mám skoro dvouletého chlapečka. KOntryhel mi dopomohl k těhotenství dvakrát - poprvé to bohužel nedopadlo, podruhé už jo. Po kontryhelu mi menstruace chodí 28. den. Nedám na tuto bylinku dopustit. Utrogestan je zrádný v tom, že spousta gynekologů ti ho napíše a ani neověří, zda máš ovulaci, takže pokud ti chodí později a ty nasadíš Utrogestan ještě před ovulací, tak je to problém.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
305
12.4.15 20:55

A myslite kdyz ho od patka beru ze ma smysl ho ted jeste vysadit, zitra nakoupit zasobu ovu testu a po ovu ho teda na tich 10 dni nasadit?! :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14637
12.4.15 21:03
@lenka.kob píše: :) aspon nekdo s pozitivem :-) jen mi je divne proc mi treba tohle nerekla doktorka ze si mam pohlidat ovu a pak ho tich 10 dni brat :nevim: ze mi proste stanovila den kdy mam zacit aniz bysme vedeli kdy ovuluji

A přesto ji tu bude spousta lidí bránit. :mrgreen: To máš jako s předepisováním HA bez provedení testu na trombofilní mutace. Dokud se tohle bude dít, tak věřit doktorům víc než studiím a selskému rozumu po mně nikdo nemůže chtít. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4829
12.4.15 21:19

Ještě znovu vlastní zkušenost - přesně na toto jsem se ptala svého gynekologa. Můj gynekolog řekl, že Utrogestan ovulací nebrání.
Utrogestan mi šoupl od 17DC, přičemž moje tělo běžně spouští ovulaci až kolem 25DC. Pan doktor to věděl, ale tvrdil, že když to takhle nasadíme, že se cyklus srovná a tím se srovná na tabulkových 14DC i ovulace. No nestalo se.
Ten samý doktor mi předepsal Clostilbegyt, přestože jsem mu říkala, že ovulaci mám a dokazovala to několika grafy bazální teploty.
Ten samý doktor naprosto netušil, zda je to normální, natož co s tím, když viděl moje útroby po IVF (obří vaječníky a spousta cyst).
Mně to stačí k tomu, abych o některých gynekolozích pochybovala, co se týče jejich aktivit při řešení neplodnosti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
sad 1
12.4.15 21:22

Můj gyndař byl tedy chytřejší. Mně chodila ovulace tak 25 DC, a řekl, že to srovnáme, ale nepůjde to hned, takže postupně jsem utroš nasazovala od 25 DC, další měsíc od 23 DC, pak od 21 DC, až jsme se dostala k 16 DC a menzes se krásně srovnala, i cyklus, a paks e zadařilo.

• Citovat
  • Upravit
14637
12.4.15 21:23
@Pudloslava píše:
pise, ze to ma od 16 DC.
Krom toho lidske telo neni stroj a vsechny mechanismy nejsou 100% zname. casto jsou veci presne opacne, nez jak by se podle logiky zdalo.
Vis, ze se davaji povzbuzujici leky na zklidneni deti s ADHD, ze se davaji antiepileptika a antidepresiva na bolest - ackoli o tom v pribalovem letaku neni ani zminka? Kdyby na to byt lekarem stacilo cist pribalove letaky, nebylo by lekaru treba.Příspěvek upraven 12.04.15 v 20:35

A to znamená co, že to má od 16 DC? Třeba ovuluje 20. den. :mrgreen: Když jí Dr. ani nezjistil, že ovuluje, tak je jí nějaký od boku střelený den k ničemu. Navíc když píše, čím si prošla a že dostala hormony i na řešení menstruace. Aspoň jí tedy měli říct, že teď o otěhotnění nejde, že teď se rovná cyklus. Pro mě taky nesmysl, ale znělo by to profesionálněji.
Ano, nejsou 100% známé, ale pokud budeme vycházet ze současných poznatků a z určení, k čemu se jaký hormon používá, tak před ovulací se dává Clostilbegyt, po ovulaci Utrogestan. Opačné podání by bylo celkem zvláštní. Když nemají důvod to otáčet v CARech, proč by s tím měl experimentovat gynekolog? 8o
A rozhodně neříkám, že stačí znát příbalák, ale kdyby seznámili pacienta alespoň s tím, co v příbaláku je, když už nevysvětlí víc, určitě by udělali fajn službu lidu, který číst neumí nebo nechce. Dneska to málokdo před užíváním projde, a pak se vesele zvrací a průjmuje při braní HA. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
305
12.4.15 21:30
@sad 1 píše:
Můj gyndař byl tedy chytřejší. Mně chodila ovulace tak 25 DC, a řekl, že to srovnáme, ale nepůjde to hned, takže postupně jsem utroš nasazovala od 25 DC, další měsíc od 23 DC, pak od 21 DC, až jsme se dostala k 16 DC a menzes se krásně srovnala, i cyklus, a paks e zadařilo.

Takze tobe to naordinoval proto aby se ti prodlouzila ta faze po ovulaci a mimi melo vice casu na poradne uhnizdeni?? jako ze ti ten utroustu ovulku posunul jo??

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1054
12.4.15 21:46

.

Příspěvek upraven 20.08.15 v 22:46

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
305
12.4.15 21:54

Jo to mela cca tich 28-30 dni ale co kdyz se to ted zmeni prave… spispremyslim ze nakoupim hromadu ovu testu a budu testovat a testovat a az po ovulce bude negativni tak ho nasadim, kdyby nahodou se zadarilo… teda ikdyz ted ani nevim jestli vtom tehotenstvi opravdu k necemu bude?! Kdyz uz tak aspon snad v tom pomaha?!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14637
12.4.15 22:02
@lenka.kob píše:
Jo to mela cca tich 28-30 dni ale co kdyz se to ted zmeni prave… spispremyslim ze nakoupim hromadu ovu testu a budu testovat a testovat a az po ovulce bude negativni tak ho nasadim, kdyby nahodou se zadarilo… teda ikdyz ted ani nevim jestli vtom tehotenstvi opravdu k necemu bude?! Kdyz uz tak aspon snad v tom pomaha?!!

Ano, na podpoření těhotenství se právě používá. :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1054
12.4.15 22:04

.

Příspěvek upraven 20.08.15 v 22:45

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
305
12.4.15 22:11

Jo s tim pocitam, o tom jsem taky nekde neco cetla..ale asi vyhazim dost penez za na no… nechci ani jednu sanci promeskat… to je jedna z mala veci ktera me drzi pri smyslech..ze mam snad jeste sanci a ze na potreti to uz snad konecne vyjde… ale vim vim ze upinat se na to taky neni dobry…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34
13.4.15 11:48

Zkus se s dr. domluvit, abys tam mohla vždy jednou do měsíce přijít v době ovulace na ultrazvuk, aby ti zkontrolovala vaječníky, jestli pracují, jak mají. Aspoň prvních pár cyklů, abys věděla, že ovulace je/není a kdy tak zhruba. Samozřejmě se můžeš ještě k tomu testovat i sama…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 166 recenzí

Digital

• (4.2) + 99 recenzí