Právo-ochranný pracovní oděv

Anonymní
14.7.20 20:56

Právo-ochranný pracovní oděv

Zdravím vás :) mám takový problém v práci, o který bych se s vámi ráda podělila. Před dvěmi měsíci jsem nastoupila do nové práce. Je to tam v pohodě, ale pracuju v prostředí s elektrostatickým výbojem, čili potřebuju ESD obuv. Opakovaně žádám nadřízeného, ať mi obuv poskytne (mají ji všichni ostatní) a nic. Chci se tedy zeptat, jak argumentovat? Může elektrostatický výboj poškodit zdraví? Jak postupovat, pokud mi zaměstnavatel obuv nedodá?
Děkuji za rady a hezký večer.
(anonym, nechci být vyhozena :D )

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1995
14.7.20 21:20

Zdraví ti to nepoškodí, riskuje se poškození součástek, pokud tam vyrábíte elektrosoučástky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Pet32
14.7.20 21:20
@Anonymní píše:
Zdravím vás :) mám takový problém v práci, o který bych se s vámi ráda podělila. Před dvěmi měsíci jsem nastoupila do nové práce. Je to tam v pohodě, ale pracuju v prostředí s elektrostatickým výbojem, čili potřebuju ESD obuv. Opakovaně žádám nadřízeného, ať mi obuv poskytne (mají ji všichni ostatní) a nic. Chci se tedy zeptat, jak argumentovat? Může elektrostatický výboj poškodit zdraví? Jak postupovat, pokud mi zaměstnavatel obuv nedodá?
Děkuji za rady a hezký večer.
(anonym, nechci být vyhozena :D )

Měl by poskytnout, ale někde dávají pracovní oblečení až po zkušební době

• Citovat
  • Upravit
14637
14.7.20 21:41

Určitě jsi podepisovala seznámení s bezpečností práce apod. Obvyklá praxe je, že to nikdo nečte, ale ty si to přečti. Tam by mělo být přesně napsané, jaké pomůcky máš při práci mít. Pokud tam bude speciální obuv, tak na ní trvej. Horší je, že zvlášť pokud jsi ve zkušebce, tak pro ně bude jednodušší vzít si tam jiného, méně náročného zaměstnance a tebe vyhodí, protože bys jim to tam taky mohla dát do pořádku všechno – a to se bohužel nenosí. :? A pak je to takhle blbě zacyklený a co jde, to se porušuje. :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat