Přechod na mateřskou, když jsem stále na RP

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
25
7.8.18 11:59

Přechod na mateřskou, když jsem stále na RP

Ahoj. Mám dotaz na maminky, které mají zkušenost teď z roku 2018.

V současné době jsem na RP s prvním mimčem, ale jelikož jsem brzy otěhotněla, tak jsem si nastavila mateřskou na co nejvíc peněz, abych přišla o co nejméně, až budu přecházet zpět na mateřskou s druhým miminem. Už dva dny volám na ÚP abych zjistila info jak to bude při přestupu na mateřskou a když jsem se konečně druhý den dostala k té cti, že jsem mohla s někým mluvit, byla to paní, která byla zřejmě naštvaná že mi vůbec musí volat. Nebyla mi schopna vysvetlit jak to bude. Ztratila jsem dnes chuť zkusit volat někomu jinému, tak zkouším diskuzi, jestli nemáte zkusenost s takovym prechodem?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
12330
7.8.18 12:06

jestli jsi stále zaměstnaná, tak dáš do práce formulář od doktora na nástup na mateřskou a na sociálce si zastavíš výplatu rodičáku

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
66800
7.8.18 12:09

@veruStu problém je u tebe-nerozlišuješ mateřskou a rodičovskou dovolenou, peněžitou pomoc v mateřství a rodičovský příspěvek. Na základě tvých informací ti neporadí nikdo

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
660
7.8.18 12:32

Zrovna to řeším. Nejdřív dát zaměstnavateli papír o nástupu na MD, pak si nechat potvrdit papír o výši příjmu na OSSZ a zrušit probíhající rodičák. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25
7.8.18 14:29

@Denina01 No mě jde spíš o to, jak to bude ten měsíc s výplatou. Když jsem se paní ptala jestli je to tedy tak že do 20.září budu pobírat od nich a od 21.září kdy nastupuju na mateřskou že mi poběží mateřská, řekla mi, že ne a pak mi začala vysvětlovat že mi to budou dopočítávat někdy pak zpětně. Tak bych ráda zjitila jestli to je fakt tak, že v říjnu třeba nedostanu vůbec nic nebo jak. Nebo že dostanu jen za mateřskou těch pár dní a to je vše, to už jsem se bohužel nedozvěděla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25
7.8.18 14:31

@matkabagristy Nevypisuju sem svoje informace, abyste rozebírali mojí situaci. Ptám se kdo má jaké zkušenosti s přechodem na mateřskou v době kdy stále pobírám rodičovský příspěvek.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9793
7.8.18 14:54

@veruStu Pokud bys třeba 21. září nastoupila na PPM, tak ti náleží PPM za 21.-30. září, ale jestli to přijde v říjnu závisí na tom, kdy dodá zaměstnavatel podklady na OSSZ a jak rychle to stihnou zpracovat.

Pokud nebudeš mít dočerpaný rodičovský příspěvek, tak ten se na dny poměrově nepřepočítává, ale za září dostaneš RP ve výši = zvolená částka RP (částka kterou normálně pobíráš) mínus PPM za dny 21.-30.9. Pokud by ta PPM za září byla vyšší než rodičák, který pobíráš, tak z RP bys nedostala už nic. A ten rodičák ti nemusí vyplatit ve standardním termínu v říjnu, protože ty jim nejprve musíš doložit potvrzený vyměřovací základ z OSSZ, až pak to přepočítají a vyplatí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25
7.8.18 15:02

@Lendeš ano takto mi to dává smysl. Děkuju

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie