Přechod na UM - zácpa

4293
27.1.12 19:03

Přechod na UM - zácpa..

Ahoj maminky,
malý (17 dní) přešel před týdnem na UM, teď mi už den a půl brečí, nemá v tom vůbec pauzu, pořád tlačí a nic..musím mu vždy pomoci trubičkou, spí jedině v náručí nebo když někam jedeme - kočárek,auto..máte některá zkušenost?? Upraví se to?? Za jak dlouho si n to tělíčko zvykne?? Dáváme vše co se dá- heřmánkovej čajík, bio gaia, espumisan…UM máme ¨Nutrilon Anti-Colic a nepřejídá se, dr. nám vypočítala kolik může za den vypít..dky za vaše zkušenosti a rady..jestli to takhle bude celé tři kolikové měsíce, tak se asi zblázním :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
41882
27.1.12 19:11

Ahoj, jsme s malým taky na UM a za začátku nás trápilo bříško, přesně tak, jak píšeš ty..Dávali jsme Bebu HA, to byl teda děs, vůbec mu neseděla, nemohl se vykadit..Pak jsme přešli na Sunar Nutradefense (mezitím dávali vše, co píšeš + masáže bříška, nahřejvání apod.) Po Sunaru začal kakat krásně! A všechno bolení ho přešlo, po tom, co jsme ukončily sedmý týden..Dnes nám je devět týdnů a malej je spokojené usmvavé miminko, spinká mi celou noc v kuse, netalčí, nepláče! :andel: Dej tomu čas no a pokud by se to vážně nelepšilo, zkusila bych jiné UM..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
488
27.1.12 19:13

Taky si myslím vyměnit mlíčko. Každýmu miminku sedí jiný mlíčko. My měli taky Nutrilon a katastrofa, pak jsme přešli na Bebu a ihned změna.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
andyn82
27.1.12 19:14

A co nahřátá plínka na bříško? Já teda nedávám plínku, ale takový ten modrý hotcold sáček a docela to zabírá. A nebrečí třeba hlady? Já jsem zjistila, že náš se kroutí i při hladu, nebrečí, ale je jak had. Dáváme Lefax, Sabsimplex nám nezabral. Jinak nevím jestli sis všimla v letáčku, ale ty probiotický kapičky jsou až od ukončeného 1. měsíce.

• Citovat
  • Upravit
41882
27.1.12 19:14

A omlouvám se za chyby, snad to rozluštíš, chovám prcka :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3241
27.1.12 19:16

Ahoj, měli jsme to taky tak, stolice se malé srovnala asi za 2 týdny. (Na UM přešla ve svých 14 dnech). Měli jsme Nutrilon AR. Taky jsem pomáhala trubičkou, když už to nešlo a až stolice změkla a byla normální, už jsem ji nepoužívala. Hodně dlouho jsem ji masírovala - i preventivně, nejen při bolestech a dávala jsem na břicho nahřátý polštářek s peckami, klidně jsem jí ho dala do zavinovačky a ona tak spala. Pokud by byl malý zabetonovaný pořád a nenastávalo zlepšení, zkus vyměnit mléko, ale nedělej to dřív jak po měsíci, možná o něco dýl - jinak ten účinek a rozdíl nepoznáš a akorát v tom jehotrávení bude mít nepořádek. Zatím buď ale trpělivá. Já vím, že je děsné, když vidíš bobka trpět, ale děti mívají při přechodu na UM tyto problémy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4293
27.1.12 19:22
andyn82 píše:
A co nahřátá plínka na bříško? Já teda nedávám plínku, ale takový ten modrý hotcold sáček a docela to zabírá. A nebrečí třeba hlady? Já jsem zjistila, že náš se kroutí i při hladu, nebrečí, ale je jak had. Dáváme Lefax, Sabsimplex nám nezabral. Jinak nevím jestli sis všimla v letáčku, ale ty probiotický kapičky jsou až od ukončeného 1. měsíce.

No já se ptala dr. a říkala, že můžeme, Sabík je taky psaný od
3.týdne a můžou se dávat od narození, to i řekli i v porodce, že se tím pouze firmy brání..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8937
27.1.12 20:03

Pepíček měl UM už od porodnice (navíc k mlíčku, kterého bylo málo) a asi po měsíci měl zácpu a kakal jedině s rektální rourkou. Volala jsem dr. a ta mi řekla, že máme přejít na Sunar nutradefense a najednou bylo po zácpě. Ta se znovu objevila až s příkrmy, ale to už malý většinou vytlačí sám.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1937
27.1.12 20:21

Bříško si na UM zvyká klidně i 14 dní

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lenkaplenka14
2.12.13 16:26

:| Ahoj mame stejny problem. Mala prestala kakat v prvnim mesici po nutrilonu comfort jsme presli na anticolics a jeste horsi.. Pak jsme zkusili bebivitu a tyden dobry a ted uz zase spatny

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Laktační poradna

Ikona - Anna Musilová

MVDr. Anna Musilová