Přechod z první RD hned na druhou
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
@lekno A nevyplývá to spíš ze zákona než z nějaké pracovní smlouvy? Podle mě jen zastrašuje, ale zavolala bych si nebo zašla někam na úřad a zeptala se. oni si zaměstnavatelé dost často vymýšlí. Ať už schválně nebo z neznalosti. Člověk se nesmí dát.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Kámošce jsem volala, prý jí jen tak mezi řečí řekla, že ji když přecházela z osvč na s. r.o. odhlásila na sociálce!!!
To si piš, že se jen tak nedá!!!
- Citovat
- Upravit
@lekno píše:
Kámošce jsem volala, prý jí jen tak mezi řečí řekla, že ji když přecházela z osvč na s. r.o. odhlásila na sociálce!!!
To si piš, že se jen tak nedá!!!
No ale pokud to dobře chápu, tak v tu dobu už byla na rodičáku to jí neplatí sociálku zaměstnavatel, ale stát, takže ji odhlásit vlastně i musela, ne?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Amabilis77 píše:
No ale pokud to dobře chápu, tak v tu dobu už byla na rodičáku to jí neplatí sociálku zaměstnavatel, ale stát, takže ji odhlásit vlastně i musela, ne?
akorát ona už byla na rodičáku někdy od května a odhlašovala ji v září v době když měnila tu firmu…no asi jako zaměstnance, že s ní jako nechce počítat…ale jak ji vyšoupnout, když má smlouvu na neurčito a je těhotná…no je to celé mega divné, dám vědět jak postupovala a jak to dopadlo!
- Citovat
- Upravit
@lekno Tak to jsem na to opravdu docela zvědavá. Podle mého to prostě nejde. Leda by zkrachovala a pak založila novou firmu, ale to asi neudělala, ne?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ne nezkrachovala. jen přecházela z měsíce na měsíc z osvč na s. r.o. Všichni zaměstnanci dostali ukončení smlouvy a od dalšího dne smlouvu novou pod s. r.o.
Kámošku neřešila, měla se vracet v listopadu…ale, když přišla s tím, že je těhotná a nenastoupí, začlo tohle peklo…nevím jestli jí jde i o to, že by po mateřské měla nárok na dovolenou, kterou by jí musela proplatit?
- Citovat
- Upravit
No tak vypadá to na soud..ještě vyčkám na další infos…jenže, kdyby byl soud, kdy na něj dojde a co bude kámoška dělat do té doby? Rodí v říjnu, potřebuje papír, že má smlouvu na neurčito, aby mohli dostat hypotéku, manžel vydělá míň…prostě situace na prd.
- Citovat
- Upravit
No takže to vypadá tak, že kámošce chtěla teď v létě předat výpověď kde bylo datum 30.11.2011…jako šílenost…kdyby si ji aspoň v té době zavolala, jenže přece nejde ukončit poměr, když je na rodičáku…tedy během rodičáku…přesto, kdyby jí nějak dala vědět, že s ní už nechce dále počítat, tak by si to kámoška s tím další dítětem asi rozmyslela.
Byla na úřadě práce, ptát se na radu, všichni jí radí, ať to dá k soudu, jenže to ho se bojí, že nemá peníze a že by pak těžko sháněla práci, když by se soudila se zaměstnavatelkou… ![]()
- Citovat
- Upravit
@lekno píše:
No takže to vypadá tak, že kámošce chtěla teď v létě předat výpověď kde bylo datum 30.11.2011…jako šílenost…kdyby si ji aspoň v té době zavolala, jenže přece nejde ukončit poměr, když je na rodičáku…tedy během rodičáku…přesto, kdyby jí nějak dala vědět, že s ní už nechce dále počítat, tak by si to kámoška s tím další dítětem asi rozmyslela.
Byla na úřadě práce, ptát se na radu, všichni jí radí, ať to dá k soudu, jenže to ho se bojí, že nemá peníze a že by pak těžko sháněla práci, když by se soudila se zaměstnavatelkou…
Tak tohle by neměla nechat jen tak. Je to podvod jak hrom a vychcanost na entou. Pokud té zaměstnavatelce projde toto, pak si časem dovolí ještě větší zvěrstvo. A jak, že by kvůli soudu s nynější zaměstnavatelkou měla problém najít jiné zaměstnání? V dnešní době už se přece posudky nepíšou
A v životopisu to určitě mít napsané nebude. Pokud by šlo o nějakou oboustrannou dohodu, tak to beru (taky jsem kdysi dávno potřebovala odejít ze zaměstnání, přičemž po čistce vyhodili mou kolegyni, takže jsme si jen prohodily místa a odešla jsem já a ona zůstala, ale bylo to oficiální cestou po vzájemné dohodě a i jsme si na poslední dva měsíce vyměnily místa fyzicky).
prostě nenechala bych to tak, to by si pak mohl každý dovolit, co by chtěl. Nesmíme být jako ovce.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Amabilis77 já vím, že je to humus…ale ona si pořád měle svoje…nechápu, že tam nepošlou z toho úřadu práce kontrol, ať jí napaří pokutu
![]()
- Citovat
- Upravit
@lekno Tak tu kontrolu pošli ty, třeba to jde. Pokud nejsi spokojená v nějakým krámě, tak taky můžeš poslat ČOI, tak tady to jde třeba taky ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Dobrý den, žena je momentálně na RP, který končí 5.9.2012. Na první dítě neměla žena nárok na PPM a proto jsem žádal o RP já a poté převedl na ni, jelikož jsme zvolili 3letou variantu RP. Za 14 dní se nám narodí druhé dítě, chtěl bych se Vás zeptat, jestli znovu musím žádat o RP já, když žena nemá nárok na PPM, pokud chceme opět 3 letou vaiantu RP. Dále bych se chtěl zeptat pokud zvolíme 3 letou variantu a částku 220tis vyčerpáme dříve, kdo potom platí ženě (pokud nepracuje) zdravotní a sociální pojištění do věku 3 let dítěte? Díky za odpověď Michal
- Citovat
- Upravit
Tak vypadá to na happy end, zdá se, že zabral dopis od právníka - měla jít podepisovat nějaký dodatek ke smlouvě, jupíííí:) ![]()
- Citovat
- Upravit
Ahoj holky, mam dotaz kamarádka je na rodičovské ma 3 letou variantu a doma 1,5 roku staré dítě uvažuji o druhem mimi. otázka zní kdyby ted otěhotněla muže zažadat o zvyšení rodičaku aby ho stihla dobrat nebo automaticky propada a odedne porodu bude mit znovu 3 roky za 7100.snad jsem to napsala srozumitelně
![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Výše rodičovského příspěvku se dá měnit každé 3 měsíce. Takže pokud splňuje podmínky, může zažádat a dostávat to maximum (11,500).
A nevíte pls, z čeho se počítá mateřská? V březnu byly malému dva roky, od dubna jsem teda doma „zadarmo“ (v práci mám pořád mateřskou dovolenou). A rodit druhé budu na začátku srpna. Budu mít mateřskou nižší, když budu teď cca 3 měsíce bez příjmu? Je výhodnější jít do práce na neschopenku?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit