Poradna o výběru kočárků a autosedaček
Lukáš Fiala
@MV313 píše:
@Loki01
Dekuji! Zatim staci vajicko, tak mam cas na research.
Neni vubec zac. Tak hlavne at ji nikdy nepotrebujete:)
@kattkka
POdivej co jsem nasla!
http://www.youtube.com/watch?…
![]()
Ahojte, mam problém s výběrem vajíčka. Malý má v 8 měsících 8,8 kg, 77 cm a neumí ještě sám sedět. Z vajíčka, které mám mu již čouhá hlava a v půjčeném vajíčku od Britaxu (baby safe plus shr II)mi přijde dost namačkaný na šířku, zvláště teď, když se blíží zima (kvůli oblečení). Vajíčka, která jsem zkoušela v obchodech, byly všechny krátké, i Maxi coxi a cybex. Nevím, zda mám nějak moc řešit ten problém s těsností u Britaxu. Autem jezdíme skoro denně a tak 4× ročně 8 hodin cesty za rodinnou na druhé straně republiky. Neznáte ještě i jiné značky bezpečných vajíček - dlouhých a širších? Sedačku 9-18 (Kiddy Phoenix pro 2) již mám. ISOFIX máme jen v jednom autě. Plánujeme za rok až dva druhé a tak by určitě investice do dalšího vajíčka nebyla zbytečná. S manželem máme oba přes 1,8 (předpokládám, že to druhé by mohl být také dlouhán). Vajíčko se mi líbí proto, že ho můžu vzít na vozík na nákup nebo i připnout na kočárek (samozřejmě vím, že bude záležet na kompatibilitě s kočárkem). Prosím Vás o nějaké typy nebo zkušenosti s tímto problémem.
@81kb píše:
Ahojte, mam problém s výběrem vajíčka. Malý má v 8 měsících 8,8 kg, 77 cm a neumí ještě sám sedět. Z vajíčka, které mám mu již čouhá hlava a v půjčeném vajíčku od Britaxu (baby safe plus shr II)mi přijde dost namačkaný na šířku, zvláště teď, když se blíží zima (kvůli oblečení). Vajíčka, která jsem zkoušela v obchodech, byly všechny krátké, i Maxi coxi a cybex. Nevím, zda mám nějak moc řešit ten problém s těsností u Britaxu. Autem jezdíme skoro denně a tak 4× ročně 8 hodin cesty za rodinnou na druhé straně republiky. Neznáte ještě i jiné značky bezpečných vajíček - dlouhých a širších? Sedačku 9-18 (Kiddy Phoenix pro 2) již mám. ISOFIX máme jen v jednom autě. Plánujeme za rok až dva druhé a tak by určitě investice do dalšího vajíčka nebyla zbytečná. S manželem máme oba přes 1,8 (předpokládám, že to druhé by mohl být také dlouhán). Vajíčko se mi líbí proto, že ho můžu vzít na vozík na nákup nebo i připnout na kočárek (samozřejmě vím, že bude záležet na kompatibilitě s kočárkem). Prosím Vás o nějaké typy nebo zkušenosti s tímto problémem.
Bundu určitě nedávat do sedačky, ani tlusté svetry. Je to nebezpečné.
Asi bych doporučila britax first class. Neni to vajíčko, ale je to pro tuhle věkovou skupinu
A jak tedy do vajíčka v zimě oblékáte děti? Chápala bych, kdybych ho nemusela ze sedačky vytahovat, že ho budu mít ve fusaku a dece a tím pádem ho i méně obleču. Často ho ale přendávám do kočárku a to si nedokážu představit co bych potom dělala. Jak mám také nakupovat s dítětem, které neumí ještě sedět? Jak jste toto řešila, prosím? Kde jde používám kočárek, ale v obchodě s ním toho moc nenakoupím.
@81kb píše:
A jak tedy do vajíčka v zimě oblékáte děti? Chápala bych, kdybych ho nemusela ze sedačky vytahovat, že ho budu mít ve fusaku a dece a tím pádem ho i méně obleču. Často ho ale přendávám do kočárku a to si nedokážu představit co bych potom dělala. Jak mám také nakupovat s dítětem, které neumí ještě sedět? Jak jste toto řešila, prosím? Kde jde používám kočárek, ale v obchodě s ním toho moc nenakoupím.
No bundu mu dam az ho vytáhnu ze sedačky ![]()
Jeho bezpečnost je pro me důležitější než to, ze je to nepohodlné.
Můj maly uz v 8 měsících sedel ( taky jsme v tuto dobu přešli z vajíčka) takže jsem to neřešila.
Za chvíli uz snad bude sedět ne?
@81kb já taky bundu obleču, když ho vyndám. Když jen přenáším, tak hodím přes sedačku deku, ono za tu chvilku neprostydne. Myslím, že mnohem snáž prostydne, když je v sedačce v bundě a zpotí se. Jinak s tím vajíčkem to taky začínám řešit, protože malá je velká (v půl roce 73 cm a 9 kg) a motoricky trochu pozadu, tak to jen tak nevypadá, že si sedne. Zatím mě napadlo jen vozit prostě vajíčko s sebou a na nákup jí do něj posadit. Tam nebude vadit, že hlava přečuhuje… Pořád ale doufám, že to nějak vyjde a nebudu tu 0-18 muset kupovat…
Jinak co se tu řešilo výše - tak ze stránek maxi cosi: http://www.maxi-cosi.cz/…ky-skupiny-0
Kdy máme přejít z první autosedačky do větší?
Doporučujeme vám, aby dítě v autosedačce skupiny 0 či 0+ zůstalo co nejdéle, jelikož je to nejbezpečnější a nejpohodlnější. Pokud začne hlavička přečnívat přes okraj autosedačky, je čas přejít do větší. Délka nohou není v tomto případě důležitá. Je extrémně nerozumné umístit dítě do větší autosedačky příliš brzo.
Ono to tak i vyjde, protože když se hlava přiblíží k okraji, tak už začnou být i pásy pod ramínky. Aspoň u nás to tak bylo (máme cabriofix…)
Ještě bych to tady, s prominutím, oživila dotazem. Malý má 4 měsíce a už 7 kg a je celkem cvalík. Uvažujeme o koupi větší sedačky 9 až 36kg, ale mě se zdá, že už teď je ve vajíčku celkem natěsno a moc se mu tam nelíbí, zvlášť teď v zimě když tam už musí být teple oblečený. Chápu to tak, že na větší autosedačku bude muset už sedět sám, ale mám pocit, že než bude sám sedět, tak už se nám do vajíčka asi ani nevleze? Třeba už by mu mohly přesahovat nožičky, ale zdá se mi, že už bude moc tlustej i na šířku?
Je to možné?
@zbrna ja mam obcas O. ve vajicku i ted, kdyz jedem druhym autem at neprendavame tu vetsi sedacku a to ma okolo 11-12kg, 78cm, pokud se vejde na sirku, tak nevadi ze mu trci nohy, nesmi mu precuhovat hlavicka.
jinak tu 9-36 doporucuju vyzkouset, chtela jsem ji taky ze usetrime, ale hrozne v ni lital, takze jsme koupili tu do 18kg a neni to jen moje zkusenost ![]()