Před kojením se se mnou pere

Anonymní
3.3.14 12:04

pred kojenim se semnou pere

Ahoj chtela jsem se zeptat zda li je normalni ze muj syn 1 mesic se pred kazdym kojeni semnou jakoby pere nez se prisaje tak rucickama mlati vsude kolem odstrkava me ci si cpe ruce do pusy obcad ho dokrmuji um a kdyz mu dam flasku tak neprotestuje a pije hned je to normalni:-)?

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
72725
3.3.14 12:05

Je to normální - u kojení se musí namáhat, tahat. S flašky teče bez námahy. Celkem se divím, že se prsa ještě nepustil :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
3.3.14 12:11

Nepustil ale kdyz ho nakojim tak stejne za pul hodiny rev a zachrani to jedine um tak v cem je problem?

• Citovat
  • Upravit
35878
3.3.14 12:13

A zkusila jsi za tu pulhodinu nakojit znovu?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33005
3.3.14 12:23
@Anonymní píše:
Nepustil ale kdyz ho nakojim tak stejne za pul hodiny rev a zachrani to jedine um tak v cem je problem?

Problém je v tom, že si nevytáhne z prsa kolik potřebuje, pije, jen dokud to samo těče. Raději si počká na flašku, ze které to teče samo. To zaprvé. Za druhé se možná dostal do období spurtu, takže spotřebuje víc mléka, jenže díky flašce a zřejmě již pokažené technice sání se narušila rovnováha poptávky/nabídky, takže prsa nereagují adekvátním zvýšením produkce.
Btw, u kojených dětí je v období spurtu běžné kojení á hodina nebo i méně, než se srovná produkce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35878
3.3.14 12:27

@ivuss ja bych bud vydrzela nedat flasku, nebo dej flasku, ale je moznost, ze kojeni bude konec.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33005
3.3.14 12:27

@ivuss Obávám se, že to je jasný příklad dítěte, které se díky flašce odstaví. Děti nejsou blbé a prostě když ví, že z lahve to těče rychle a bez námahy, tak prso, u kterého musí makat, nechce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
632
3.3.14 12:29

Jenze tohle mi delal uz nez sme zavedli um nemohl preci tusit ze dostane lahev

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35878
3.3.14 12:32

Tak deti mivaji ruzna obdobi, ja ji jednu dobu musela drzet ruce jak sebou mlatila. Zkus proste nabizet co to pujde, kdyz budes vic nabizet, bude vic mlika a treba se casem sklidni. Ale lahev bych nedavala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7569
@Anonymní píše:

A pije?? Necumlá jen prso? :think:
Máš váhu - zkoušíš hi převážit po kojení?
Klidně nabídni prso znova…u těhle malinkejch dětí se kojí skoro furt :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Billi

@ivuss jakou používáš lahvičku? Mně to syn dělal taky, protože z láhve mu to teklo moc dobře, takže jsem sehnala jinou, aby se musel trošku víc namáhat. Mimo to jsem v problematické době prsa roztahala, aby se dobře přisál - omatlat bradavku mlékem, plus u kojení pomáhá nahřívat prsa a pít teplé nápoje. Takže jsem se uvelebila v křesle, udělala Caro a kojila.
Pokud máš možnost, tak přikládej častěji, zalezte do peřin a zkus kojit vždy, když si řekne, třeba i po 30 minutách - pokud mu to nedělá neplechu v bříšku a o kojení stojíš.
Jinak mi ještě pomáhalo kojení v leže, to se pral méně.

• Citovat
  • Upravit
31744
3.3.14 12:34

@ivuss
tohle je jasný spurtík a chtělo to vydržet bez té lahvičky :-) Teď máš několik možností. Buď to vydržíš, budeš kojit klidně co půl hodinu, trvá to pár dní a UM prostě nedáš, nebo UM budeš dávat, ale počítej s tím, že produkce se může snížit na minimum a je konec. Jde o to, jak to cítíš ty..Já bych asi tomu kojení dala šanci. To znamená, že bych se poradila s laktační poradkyní…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
971
3.3.14 12:42

Nechces zkusit odstrikat (misto um), aby jsi mela vic mlika? on je asi nastvany, ze mu to moc netece…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13769
3.3.14 12:47

Myslím, že to je normální, může to být i tzv. „mléčný krok“, kdy dítě prsa stimuluje, aby se začalo spouštět mléko. Syn to dělal taky, matně si to vybavuju :D Dělají to i ostatní mláďata, drcají hlavičkou nebo tlapkama do struků.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29577
3.3.14 12:51

Já myslím, že to je často běžná věc. Jen nepíšeš, z jaké flašky, respektive savičky dokruješ. Chtělo by to takovou, co je nejblíž prsu a má malou dírku, aby se namáhal i u flašky. Já to tak praktikovala u 2 dětí a nebyl problém.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Laktační poradna

Ikona - Anna Musilová